Mi Abonyunk - Felújítják a víztornyot
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8047, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.12.11. 14:45

A cél a lakosság biztonságos ellátása: A víztorony felújításáról döntött Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete

 

Jövő év tavaszán kezdődhetnek el a munkálatok.

 

Több fontos témában is döntött a testület november 24-i ülésén. Így napirendek közt tárgyalták a víztorony felújítását is. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Abony város Önkormányzata ahogyan eddig is, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság ivóvízzel történő ellátásának biztonságát a legoptimálisabban biztosítsa.

 

A város "harmadik tornya", az 500 m3-es víztorony a település 220 utcájában szolgáltat vezetékes vizet. A létesítmény mintegy ötven éve szolgálja az abonyiakat, azon ezen idő alatt egy kisebb felújítást végeztek el mintegy 10 évvel ezelőtt. A víztorony mostani állapota szerint szükséges intézkedést kíván.

 

A novemberi ülésen tárgyalt előterjesztés szerint 2022. október 11. napján Kemecsei Antallal, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemmérnökségének vezetőjével helyszíni bejáráson vett részt az abonyi víztoronynál Pető Zsolt polgármester. Az ivóvízhálózat zavartalan és üzembiztos működése érdekében felújítás szükséges, mely alapvetően szigetelési munkálatokat foglal magában. A kivitelezéssel kapcsolatban egyeztetés történt a DAKÖV Kft munkatársaival, mint víziközmű szolgáltatóval. Kemecsei Antal üzemmérnökség-vezető a Polgármesteri Hivatal részére megküldte a Víztorony állapotáról szóló rövid tájékoztatóját és mellékelt egy indikatív ajánlatot is.

 

Az indikatív ajánlatban rögzítik többek között, hogy a kivitelezésre a melegebb tavaszi időjárás beköszönte után van lehetőség, mivel a beton felületi hőmérséklete minimum +10 fokos kell, hogy legyen, és ez a téli időszakban természetes körülmények között nem biztosítható. A tárolótér műgyantás szigetelésével a további, víz okozta károsodás megszűnik, de azt, hogy az ázások okoztak-e állékonysági károkat, azt statikussal meg kell vizsgáltatni.

 

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete egyhangú igennel döntött arról, hogy a kivitelezési munkálatokat a Daköv Dabas és Környéke Vízügyi Kft. végeztesse el, melynek költsége a 2023. évi bérleti díjból kerül kompenzálásra. Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazta a polgármestert a kivitelezési munkák megvalósításához szükséges megállapodások megkötésére és a további szükséges intézkedések megtételére, tárgyalások lefolytatására. 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Fenyő Miklós koncert

Virág- és vetőmagbörze

Úton a Bogár Nagykövet címért

A buszjáratok indítását, és sűrítését kezdeményezi a polgármester

Sportbál

Pecsenye Parádé

Borverseny

Csodálatos, rendhagyó műsorral készült Március 15-ére a Somogyi iskola

Elkapták az abonyi fatolvajokat

Együttműködésben a gimnáziummal és a honvédséggel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok