Mi Abonyunk - Ne ijedj meg, ha a baba kapálózik álmában
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.08.23. 11:02

Újdonsült anyukaként talán először megijedsz, ha azt látod, hogy a kiságyban a baba keze, lába jár, ahelyett, hogy nyugodtan aludna. Az, hogy a kisbaba hadonászik álmában, természetes jelenség. Gondolj csak bele, nem is olyan régen még szűk helyen, összegömbölyödve töltötte az idejét, most pedig kinyújtózhat és járhat a keze, lába.


Bármilyen furcsának is tűnik a baba koordinálatlan mozgása, egyszerűen csak tanulják a testüket használni és kontrollálni. Kedvére csapkodhat a kis karjaival és rúgkapálhat a lábaival. De ha úgy látod, hogy túlságosan is zavarja a pihenésben, akkor érdemes gyermekorvos véleményét kikérni. Ne feledd, ha a baba jól alszik, a család többi tagja is kipihentebb. Érdemes kipróbálni a Peekabooshop.hu pólyáját, ebben stabilan és biztonságban lehet a kicsi alvás közben.


Az újszülöttek gyenge alvók


Mivel a babák központi idegrendszere még folyamatos fejlődésben van, ezért nem képesek kontrollálni a mozgást. De ahogy telik az idő és idősebb lesz a kicsi, jobban tudja irányítani a karjait, lábait, és már nem véletlenszerűen fogja mozgatni azokat.


A szülőknek rossz hír, hogy a kisbabák, az első pár hónapban gyenge alvók, mivel nem képesek belépni a mélyebb alvási szakaszokba. Alvás közben megfigyelheted, ahogy mosolyog, grimaszol, rebegteti a szemhéját, szopizik és viszonylag könnyen felriad.


Természetesen a tökéletes alvókörnyezet kialakításával hozzájárulhatsz, hogy minél nyugodtabban pihenhessen a gyermeked. A Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítői segítségével békés, kényelmes körülményeket teremthetsz a kicsi számára. A megfelelő babaágynemű, rácsvédő és hálózsák használata, mind hozzájárul ahhoz, hogy a kisbabád békésen aludhasson. A baldachinnal pedig biztosíthatod, hogy ne zavarja a fény, és a szúnyogokat is távol tarthatod.


A babák eleinte gyakran felébrednek


Körülbelül 4 hónapos korukig nem szabad egyhuzamban többet aludniuk 5 óra hosszánál, mert a kicsi gyomruk csak kevés táplálék befogadására képes. Ha megemésztették az anyatejet vagy a tápszert, és üres a pocakjuk, máris sírással adják tudtunkra, hogy éhesek.


6 hónaposan már kialakul az alvási rutin, ám a fogzás és a betegségek sajnos boríthatják. A növekedési ugrások idején pedig még többször felébreszti őket az éhes pocakjuk. Később a közösségbe szoktatás idején szintén gyakrabban ébredhetnek éjszaka, mert az újdonsághoz való alkalmazkodás megzavarja a megszokott ritmusukat.


Nyugtasd meg, ha felsír éjszaka


Bármi is zavarja meg a gyermek álmát, mindenképp nyugtasd meg, amikor felsír. Próbáld meg anélkül, hogy kivennéd a kiságyból, mert sokkal könnyebben visszaalszik a saját ágyában. Ha nagyon nyugtalan és sehogy sem sikerül, akkor ringasd, öleld magadhoz, cirógasd, dúdolj neki megnyugtató dallamot. Ha visszaaludt, akkor óvatosan fektesd vissza a kiságyába. Ha érzi a szeretetet és a törődést, akkor kiegyensúlyozott gyermek lesz.
  

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok