Mi Abonyunk - Abony és Nagyabony együtt lesz az Államalapítás Nemzeti Ünnepén
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.08.16. 14:30

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Abony város pályázatát pozitív elbírálásban részesítette.

Ennek köszönhetően testvértelepüléseinkkel közös programunk egymillió forint összegű támogatást kapott a támogató szervezettől.

Idén augusztus 20-án Abonyban közösen ünnepel a felvidéki Nagyabony és Abony városa az Államalapítás Nemzeti Ünnepén. Az "Abony-Nagyabony közösségi kapcsolatok építése" címen nyertes pályázatnak köszönhetően láthatjuk vendégül testvértelepülésünk képviselőit. A nagyabonyi Csillagfürt Népdalkör és Citeraegyüttes mintegy húszfős delegációval érkezik városunkba és az ünnepi programban kiemelt szerepet kapnak fellépésükkel.

A délutáni rendezvény hagyományőrzéssel és kézművességgel folytatódik, melynek célja a közösségformálás, értékátadás, a magyar hagyományok ápolása és átadása.

A rendezvényre természetesen nem csak abonyi, nagyabonyi érdeklődőket várunk, hanem a környező települések, illetve más régiók látogatóira is számítunk. A nemzeti identitást, közösségformálást erősítő kulturális rendezvény megvalósítására törekszünk, amely erősíti a társadalom kohézióját és biztosítja a testvértelepülési kapcsolat elmélyülését.

Településünk rendkívül gazdag értékekkel rendelkezik. Szeretnénk ezeket a kincseket népszerűsíteni, nagyabonyi testvérvárosunknak is bemutatni.

A kapcsolat létesítését mindkét település polgármestere személyes meggyőződésből és a hagyományokhoz igazodva szeretnék a továbbiakban is támogatni és ezt programjuk részévé tenni. A tapasztalatok példát adnak és szemléletet közvetítenek.

Az Augusztus 20-ai Szent István napi ünnepség egy olyan rendezvény, amely minden korosztályt igyekezett megszólítani az egészen fiataloktól kezdve az idősebbekig. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tovább örökítsük az ifjabb generáció számára a közösségi értékeket, hagyományokat, a nemzeti identitástudatot. A rendezvény egyfajta hídként szolgál a generációk és a szórványmagyarság között. Az ehhez hasonló rendezvények családcentrikusak, így az emberek megszólítása életkor, továbbá nemi és etnikai hovatartozás tekintetében széleskörű.

A testvérvárosi kapcsolatok fejlesztése, közös programok megvalósítása példaértékű lehet a városfejlesztő, közösségépítő, összekötő kapcsolatoknál, valamint a közös programok lehetőséget biztosítanak a turizmus és a gazdaság fejlesztésében, valamint a nemzeti kultúra közvetítésében.

Előzmények:

2021. szeptember végi ülésén döntött arról Abony Város Önkormányzatának képviselő- testülete, hogy testvérvárosi megállapodást kötnek a mai Szlovákia területén lévő Nagyabonnyal. Azóta a két település folyamatosan kapcsolatban van egymással, számos közös programon vettek részt. Így többek közt a Nemzeti Vágta idei abonyi előfutamán, az március 15-i ünnepségen is fogadta Abony a Nagyabonyi delegációt.

A testvértelepülésekkel történő kapcsolatépítés célja minden esetben a gazdasági és civil kapcsolatok építése és további erősítése. Így a mostani augusztus 20-i program fontos mérföldkőnek nevezhető a két település kapcsolatainak életében, hiszen először kerül sor nagyobb civil kulturális egyesület fellépésére a másik országban. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

Abony Sajtó 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok