Mi Abonyunk - Átadják a Varga János Birkózócsarnokot Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.08.11. 15:02

 

Új, modern, kiemelkedő fontosságú sportlétesítmény épült meg

2021. szeptember 23-án a munkaterület átadásával megkezdődött a városi birkózóterem építési beruházása. A sportlétesítmény alapkövét tavaly október 8-án tették le ünnepélyes keretek közt. Idén az augusztus 20-i abonyi ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz a beruházás átadója délelőtt 11 órakor. Az abonyi közösség nagyon tiszteli és becsüli Varga János birkózót, a Nemzet Sportolóját, így nem is volt kérdés, hogy kiről nevezzék el az új birkózócsarnokot.


Az abonyiak régi vágya válhat valóra, hiszen a város egyik sikersportága, a birkózás végre méltó körülmények között folytathatja nagyszerű utánpótlás nevelő és versenysporttal kapcsolatos tevékenységét. Nem csupán az Abonyi Birkózó Club számára történelmi jelentőségű az új csarnok megépítése, hanem a városvezetés is régóta elkötelezett a méltán népszerű sportág mellett, mely több, mint 60 éves hagyományokkal rendelkezik Abonyban. Abony Város Önkormányzata az utóbbi években folyamatosan próbálta megteremteni az anyagi fedezetét annak, hogy a modern kor igényeinek mindenben megfelelő birkózó létesítménnyel gazdagodjon a település. A tavalyi évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntésének értelmében kiegészítették a korábban már megítélt támogatást, így végre elegendő forrás állt rendelkezésre.


A beruházás összköltségvetése bruttó 235.270.985 forint, az EMMI által nyújtott támogatás összege bruttó 204.070.985 forint, az Abony Város Önkormányzata által saját költségvetésben biztosított önerő 31.200.000 forint.


Az új csarnok a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola udvarán épült meg, mellyel az oktatási intézmény diákjai is gazdagodnak, hiszen ők is új, korszerű létesítményben sportolhatnak a tanórákon.


Pető Zsolt polgármester:


„A közös munkának és az államtitkári döntésnek köszönhetően épülhetett meg a birkózócsarnok. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kiálltak a projekt megvalósítása mellett és a kivitelezés során kitartó munkával segítették a létesítmény megépítését. Külön köszönetemet fejezem ki Varga János Olimpiai-, Világ-, és Európa Bajnok birkózó, Abony Város díszpolgárának, a Nemzet Sportolójának és Családjának, hogy mindenben támogatták, segítették elképzeléseinket. Köszönöm Földi László országgyűlési képviselő és a Magyar Birkózó Szövetség támogató együttműködését. Köszönettel tartozom az EU- Építő Kft menedzsmentjének és minden munkatársának, a példaértékű, ütemterv szerinti megvalósításban végzett tevékenységükért.


Nagy szeretettel adjuk át augusztus 20-án délelőtt 11 órakor a Varga János Birkózócsarnokot. Kívánok ebben az épületben kiváló edzésmunkát, jó versenyfelkészülést az Abonyi Birkózó Club sportolóinak, és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola diákjainak pedig remek testedzést a testnevelés órák alkalmával az új sportcsarnokban. Bízom abban, hogy az új épület sok száz sportolni vágyónak ad méltó helyszínt, mely biztosítéka lehet a szabadidős sporttevékenység mellett a kiemelkedő versenysportban elért eredményeknek is.”- Pető Zsolt polgármester


A Varga János Birkózócsarnok átadójára augusztus 20-án délelőtt 11 órakor kerül sor.


Az esemény díszvendége lesz Varga János, a Nemzet Sportolója, Olimpiai-, Világ- és Európa Bajnok birkózó, Abony Város Díszpolgára, az Abonyi Birkózó Club tiszteletbeli elnöke.


A létesítmény avatásán ünnepi beszédet mond Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő, Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.


Köszönjük a Magyar Állam támogatását!

Abony Sajtó 

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok