Mi Abonyunk - Székesfehérvári kikapcsolódás, és a Pe-Ki Lux Apartman szálltunk meg
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.07.18. 08:00

Édesanyámat szerettem volna meglepni egy olyan ajándékkal születés napjára, ami élménnyel tölti fel. Nagyon szereti a természetet járni, a múzeumokat felfedezni, de a kényelmes szállás is fontos számára.


Székesfehérváron jártunk már, de a nagyobb nevezetességek, és az aktuális programok megtekintésére volt csak időnk, így tervben volt egy visszatérés. A megyeszékhely minden irányból jól megközelíthető, bármilyen közlekedést választunk magunknak. Kocsi mellett döntöttem, így a biztonságos parkolás kérdése is szerepet játszott, így rátaláltam a számunkra minden igényt kielégítő Pe-Ki Lux Apartmanra.


A szállást szeretném először bemutatni, mert első utunk a csomagokkal oda vezetett. Az M7-es felől érkeztünk, a város szélén található új lakónegyedbe, aminek a neve is szép hangzású: Harmatosvölgy. Az épület is új, a lakás is egy éve lett kész, ennek az újszerű illatnak és látványnak lépten-nyomon tapasztaltuk az örömeit. Nagyon jó ízléssel berendezett másfél szobás modern lakást vehettünk birtokba, mely az igényesség teljével van fel szerelve. Nagyon jól esett az utazás után, hogy bekészített kávéval és teával vártak minket, méghozzá a kedvenc Tschibo kávéfőzőm és kapszuláimmal feltöltve a konyharész. A reggeli kávés élményünk így garantálva lett a teraszon, ahol pont a kelő nap sugaraival ébredezhettünk minden nap. Ezen felül is megtalálható a vízforraló, tűzhely, sütő, kenyérpirító , ami a tökéletes reggeli készítés kellékei. A fürdőszoba is minőségi anyagokból készült, a felszereltséghez pedig minden megtalálható, ami komfortossá teszi az itt létet. Nem sok szálláshellyel találkoztam eddigi utazásaim során, amelyben volt mosógép is, itt a hajszárító, törülköző, folyékony szappan mellett ezt is megtaláljuk, méghozzá okost változatban! A hálószoba maga a kényelem, a boxspring ágyban garantált a jó alvás, tv pedig van a hálóban és a nappaliban is, ahol kényelmes a kanapé. Mindezek miatt a szállásunk a legjobb választás volt, meleg szívvel ajánlom az ide tervezőknek!


Kirándulásunkat a Sóstónál kezdtük, ami a közel 20000 négyzetméternyi zöld felület, melyet nem véletlen hívnak a város tüdejének is. Nagyszerű hely, egy egyszerű sétára a part mentén, családok pihenésére. Több mint 7 km hosszú tanösvényt, 19 interaktív információs táblát, két madár lest, fedett erdei iskolát, zöld tanyát piknikezési lehetőséggel, és egy egészen különleges látogató központot is találhatunk rajta. Rengeteg féle fa, cserje, és virág pompázik háborítatlanul, borítja zöld és színes lepelbe a tájat, és ami igazán különleges, az a 9 féle védett orchidea fajta, mely szintén itt él. A tó élővilága számos féltett, védett fajunknak ad otthont, mind a szárnyasok és a vízben élők számára. Hosszú is lenne itt helyet adni a felsorolásnak, hisz épp erre buzdítok mindenkit…menjen, fedezze fel maga,ahogy mi is tettük, mert nagyon szép.


Múzeumok közül most a kisebb, különlegességeket szemeltük ki. Elsőként a Fekete Sas Patikamúzeumot, ami a Fő utcán a 18. századból való, emeletes barokk épületnek az aljában található. Ma is a hajdan volt patikai szerek és kellékek tárházát csodálhatjuk meg benne. A patikán több mint kétszáz esztendő eseményei, tulajdonos- és ízlésváltozásai mind nyomot hagytak a bútorzaton és a felszerelésen. Ám az egymást követő patikusok hagyománytiszteletének köszönhetően e hosszú korszak egésze illusztrálható a ránk maradt eredeti tárgyak meglepő sokaságával. Az 1700-as években épült patika jezsuiták feljegyzéséből tudható, hogy 1758-ban lett teljesen kész, és szintén a jezsuiták keze nyomát találjuk faragott bútorzatain, fatégelyein, melyeket többször átfestettek az évszázadok alatt, ám feltáráskor valamennyi festékréteget sikerült rajtuk fellelni.

A Fekete Sas Patikamúzeum ma elsősorban patika berendezést és a patika történelmi felszerelését mutatja be nekünk látogatóknak, így felvázolva a gyógyszerészet, illetve a gyógyszerkészítés történelmi múltját.


Székesfehérváron a belvárosban sorra találtuk a kisebb-nagyobb múzeumokat, kiállításokat, melyeket nagy részben sikerült felfedeznünk. Ha legközelebb visszatérünk ebbe a királyi városba, egész biztosan a Pe-Ki-Lux Apartman lakói leszünk és folytatjuk a barangolást a történelmében!
(X)  

Közélet:
Utazás   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Chliievő verseny

Magyar Bál

Adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás

Kinizsi szoboravató

Sportbál

Magyar Kultúra Napja

Szilveszter a Főtéren

Tarka tér

Rózsaszín séta

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok