Mi Abonyunk - 4 színpompás szegélynövény, amivel díszítheted a kertet!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.07.18. 08:09

Ahogy a rajzoknál a kontúr, úgy a kert egyes részeinél a szegély jelöli ki a határokat és emeli ki az adott kertrészletet. A kertben az egyes kertrészeket határolhatjuk növényekből álló szegéllyel, fa ágyásszegéllyel, kövekkel, vagy beton elemekkel.


Növények közül az alacsonyabb termetű, bokros növekedésű növények felelnek meg leginkább erre a feladatra, virágok esetében, az is előny, ha hosszan díszítenek. Cikkünkben négy hosszabb virágzási idejű szegélynövényt mutatunk be.


Törpe nebáncsvirág
A törpe nebáncsvirágot a Jóisten is szegélynövénynek teremtette. A pistike néven is ismert növény, alacsony termetű, hosszan virágzik, bokrosan növekedik, és hihetetlenül szép, élénk színárnyalatokban játszik. Ezeknek a jó tulajdonságoknak azonban ára is van, mégpedig az, hogy tartása odafigyelést igényel.
Rendszeresen kell öntözni, az igazán szép és dús virágzáshoz pedig tápoldatozni is célszerű. A tartósan tűző napot nem szereti, ugyanakkor alapvetően fényigényes dísznövény, ezért a délutáni tűző naptól védett helyet kell keresni számára. Időnként károsíthatják tetvek és az atkák, valamint gombás betegségek és megtámadhatják.


Rózsameténg
A rózsameténg gondozása nem nehéz, a korábban bemutatott törpe nebáncsvirághoz képest szinte problémamentes növény, kártevők közül egyedül a csigákra és meztelencsigákra kell odafigyelni. Egész nyáron és ősz elején is hozza piros, fehér, rózsaszín vagy lila virágait. Ha világos fekvésbe ültetjük és mérsékelten öntözzük, egy remek szegélynövényt kapunk cserébe!


Kerti verbéna
A kerti verbéna, alacsony termete és hosszú virágzási ideje miatt ideális szegélynövény. Rengeteg színárnyalatban kapható és gondozása sem nehéz. Szereti a világos, napos fekvést, valamint a rendszeres, de mérsékelt öntözést. Ha folyamatosan levágjuk az elszáradt virágokat, újabb virágok nevelésére ösztönözhetjük.


Lila verbéna
A lila verbéna egy kicsit kakukktojás a sorban, mivel magasabb termetű dísznövény, akár fél méteres magasságot is elérhet. Ami miatt, mégis szerepel ebben az összeállításban, az az, hogy remekül mutat a kerti utakat szegélyező ágyásokban.
Bár viszonylag magas, de nagyon légies, könnyed hatású virág. Igényei a kerti verbénához hasonlóak, napos fekvésben, mérsékelt öntözés mellett hosszan díszít.
Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó ötletet adnunk a szegélynövények kiválasztásához. Sikeres kertészkedést kívánunk!  

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok