Mi Abonyunk - Ingatlan átlagfizetésből Abonyban? Ennyi ideig kell spórolni rá
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.07.07. 12:22

Arról már többször hallottunk, hogy a világjárvány lecsengésének és az állami támogatások hatására a vártnál hamarabb jött az ingatlanpiaci korrekció, melynek eredményeképp a kínálati árak szárnyalásnak indultak országos szinten. De mégis mennyibe kerül egy ingatlan négyzetmétere átlagosan és mennyi ideig kellene spórolni rá, ha az átlagkeresetet vesszük alapul? Egy hazai ingatlanhirdető- és kereső portál ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ következő elemzésében.

Folyamatosan drágulnak az ingatlanárak

A 2019-es év végén elérkezett a kínálati árak természetes mérséklődése, majd megjelent hazánkban a világjárvány, amelynek hatására a lakásárak mélypontra zuhantak. Ekkor kedvezőbb feltételek és négyzetméter árak mellett lehetett ingatlanhoz jutni szerte az országban. Azonban arra még a szakértők sem számítottak, hogy ilyen hamar korrekciónak indulnak a kínálati árak. A fellendülés már a tavalyi év végén érezhető volt, azonban teljes egészében csak az új évben következett be. Mind a járvány visszaszorulása, mind a lakossági támogatások bővítése a vártnál erősebb hatást gyakorolt a hazai ingatlanpiacra, a négyzetméter árak rohamos drágulását előidézve országos szinten. Az ingatlannet.hu portál adatbázisában található hirdetések alapján az országos áremelkedés mértéke a kertes házak esetén az eddigi hónapok alatt meghaladta a 7%-ot, míg a lakáspiacon az öt hónap alatt ez 2,6%-ra tehető.

Abonyban is érezhető az országos tendencia

Az abonyi ingatlanpiacon is erőteljesen érezhető az a tendencia, amely most jellemzi a hazai ingatlanpiaci árakat. A hirdetési portálon található, eladó ingatlanok alapján az abonyi lakóingatlanok átlagos négyzetméter ára az eltelt öt hónap alatt több, mint 30%-ot emelkedett. Míg idén januárban az átlagos négyzetméterár 160 ezer forint volt, addig májusban ez már 216 ezer forintot jelentett négyzetméterenként. A portál azt is megvizsgálta, hogy miként alakult az átlagár egy év alatt. Míg a tavalyi évben január és május között mért átlagár négyzetméterenként 166 ezer forint volt, addig a 2021-es év azonos időszakában mért egy négyzetméterre jutó átlagár már meghaladta a 190 ezer forintot, ezzel 14,2%-os áremelkedést előidézve.


Ennyi ideig kell spórolni egy ingatlanra Abonyban

A Központi Statisztikai Hivatal április gyorstájékoztatójából kiderül, hogy 2021 áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 440 600 forint volt országos szinten. A portál azonban a kedvezmények nélkül számolt havi nettó átlagkeresetet vette alapul a számításhoz, melynek összege 293 ezer forint. Mégis mennyi időbe telik összespórolni egy ingatlanra valót átlagkeresetből? Abonyban az eladó ingatlanok közel 220 ezer forintos négyzetméter áron kerülnek meghirdetésre, az átlagos méret pedig 110 négyzetméter. Ez azt jelenti, hogy megközelítőleg 20 millió forint között keresik új tulajdonosaikat a meghirdetett ingatlanok. Így annak, aki a nettó átlagfizetést viszi haza, közel 6 évnyi és 7 hónapnyi keresetet kellene megtakarítania.


 

Közélet:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Chliievő verseny

Magyar Bál

Adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás

Kinizsi szoboravató

Sportbál

Magyar Kultúra Napja

Szilveszter a Főtéren

Tarka tér

Rózsaszín séta

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok