Mi Abonyunk - Hogyan használjuk a szőnyeget, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.02.01. 16:17

Léteznek olyan lakberendezési elemek, amelyek lehetőséget biztosítanak a tér megnövelésére, azaz a helyiségeket optikailag bővíthetjük is. Ilyen dekorációs elem a szőnyeg is, hiszen a faltól – falig történő elhelyezéssel, vagy egy világosabb színű szőnyeggel, trükközhetünk is és nagyobb helyiséget varázsolhatunk egy pillanat alatt. Természetesen, nem csak ez a két módszer létezik a helyiség alapterületének optikailag történő bővítésére, hiszen a szőnyegek megannyi lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy kisebb lakás is nagyobbnak tűnjön a valós méreténél. A cikkben ezzel kapcsolatban adunk tippeket.


A faltól – falig megoldás


A szemünket könnyen be tudjuk csapni. Amennyiben a nappaliban csak egy kisebb méretű szőnyeg van leterítve, ez mintegy megakasztja a szemet, azaz a látószervünket nem vezeti semmi, így ténylegesen akkora méretűnek látjuk a lakásnak ezt a pontját, amilyen. Azaz valós méretűnek. Azonban, ha egy faltó – falig szőnyeget választunk, ez mintegy vezeti a szemet és egyben be is csapjuk kicsit, hiszen ezzel a szőnyegmegoldással az adott helyiség is nagyobbnak, tágasabbnak tűnik. Ezért is javasolható egy kisebb nappaliba ez a megoldás. Ebben az esetben a szőnyeget rétegezésre is használhatjuk. Attól nem kell félnünk, hogy így sokkal költségesebb lesz a szőnyegvásárlás, mivel a szőnyeg raktár outlet lehetőséget ad arra, hogy akár 50-60 százalékot is megtakarítsunk, amennyiben egy ilyen helyen kívánjuk megvásárolni a lakásunkba a szőnyegeket.


A megfelelő méretű szőnyeg


Amennyiben egy kisebb szőnyeget vásárolunk, ne csodálkozzunk, ha a kisebb méretű nappalink még kisebbnek tűnik, mint amilyen a tényleges mérete. A túl kicsi méretű szőnyegek mintegy tovább zsugorítják a teret, így törekedjünk egy nagyobb szőnyeg vásárlására, ami vezeti a szemet és optikailag megnöveli a helyiséget, ebben az esetben a nappalinkat. Az is lényeges, hogy legalább a bútorok első lába illeszkedjen a szőnyegre, mert a több, kisebb szőnyeg vizuálisan nem ad lehetőséget a szem vezetésére, a folytonosság kialakítására, inkább „káoszba” fullasztja a teret, amelynek a mérete ismét csak kisebbnek tűnik a tényleges méreténél.


A szín sem mindegy milyen


A világos színek szintén lehetőséget biztosítanak arra, hogy nagyobbnak tűnjön a lakásunk a valóságos méreténél. Ez nem azt jelenti, hogy csakis fehér szőnyeget választhatunk a nappaliba, habár tény és való, ez a szín a legoptimálisabb a tér megnövelésére. Már akkor is csalhatunk kicsit, ha a kiválasztott színnek, legyen szó barnáról, szürkékről, vagy kék szőnyegről, a legvilágosabb tónusára esik a választásunk, mert ezzel is sokat tehetünk a helyiség vizuálisan történő megnövelésére.


A szőnyeg mintázata


A szőnyeg mintázata is meghatározó lehet a tér növelésében. Egy nagyobb mintázatú szőnyeg is képes a tér megnövelésére, de egy ilyen szőnyeg csak olyan helyiségben mutat jól és csak akkor működik fókuszpontként, ha a nappaliban nincs sok bútor és dekorációs elem, azaz nem túlzsúfolt. Amennyiben a nagyobb nappalinkat szeretnénk tovább növelni, de a nappaliban már egyébként is soka a bútor és egyéb kiegészítő elem, akkor a mintás szőnyeg helyett, döntsünk a világosabb padló dekoráció, azaz szőnyeg
  

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tanfolyamok indulnak!

Kulcsfontosságú tényezővé vált a felhasználói élmény

Hekkel látják vendégül Abonyban a mentősöket

MUNKA!

Tanítási szünet karantén idején?

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Vajon mikor csobbanhatunk a hazai vizekben?

Dizájnos szőnyeg nem csak bátraknak ? kör alakú szőnyeg

Háziorvosi rendelőből lopták el az oltóanyagot Nagykőrösön

MUNKA

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok