Mi Abonyunk - Útcserék, felújítások Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7698, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.02. 14:37

Folytatódnak az útfelújítások


Sikeres együttműködés eredményeként még ebben az évben újjáépülhet a Baross Gábor út. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megye területét érintő útfelújítások és fejlesztésekről szóló Közgyűlési tájékoztatása szerint 2020. év hátralévő hónapjaiban megvalósul Abonyban a Baross Gábor út felújítása. A beruházás keretében 1.570 méter hosszan egy és kétrétegű burkolatfelújítást végeznek, melynek része lesz a Vasút út – Baross G. úthoz csatlakozó (rossz állapotú) szakaszának felújítása is. A tájékoztatás szerint folyamatban van a kivitelező kiválasztására indított közbeszerzési eljárás. A beruházást a Magyar Állam finanszírozza.
Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy a Baross Gábor út állapotával és felújításának szükségességével kapcsolatban többször tolmácsolta a környéken lakók kérését Czagány Zsolt a körzet képviselője, melyet követően a városvezetés több egyeztetést is folytatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatóságával. A város számára fontos útszakasz felújítása érdekében Földi László országgyűlési képviselő személyesen egyeztetett az állami fenntartó vezetőivel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. menedzsmentje gyors intézkedést tett a probléma megoldása érdekében, melynek köszönhetően hamarosan megújulhat az 1.570 méteres útszakasz.


Bízunk a sikeres együttműködés folytatásában!


Útcsere


Földi László országgyűlési képviselő az abonyi szeptember végi képviselő-testületi ülésen elmondta, hogy több dologban is közösen dolgoznak Abony Város polgármesterével, Pető Zsolttal.


„Több dologban is elindultunk polgármester úr kérése alapján. Ilyen az útcsere ügye. a Tószegi út az most állami út és a Közút kezeli. A Mátyás király út önkormányzati út, de a Baross Gábor út már állami és a Közút kezeli. Voltam a Magyar Közút vezérigazgatójánál polgármester úr kérésére én is, hogy mozdítsuk elő, hogy a Mátyás király utat vegye át a Közút állami útként. A Város vegye át a Tószegi utat, és akkor a Mátyás király út, mely 13,3 kilométer nagyjából, illetve a Baross Gábor egészen a Tószegi útig komplett állami tulajdonba kerülhet. Tulajdonképpen ezzel, ha ezek az utak útfelújítást kapnak, akkor a nehézgépjármű forgalmat el lehet terelni a Városközpontból. Nagyon sokat érne Abonynak, ha nem jönnének be a központba, nem tekeregnének a kamionok és nem okoznának dugókat, mert nem tudnak a szűk út miatt lekanyarodni. Már ígérvény van arra, hogy a Baross Gábor utat a Közút még idén felújítja.”- mondta el Földi László országgyűlési képviselő


Abony Sajtó 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tanfolyamok indulnak!

A PER: Június 10-én akár ítélethirdetés is lehet

Kulcsfontosságú tényezővé vált a felhasználói élmény

Hekkel látják vendégül Abonyban a mentősöket

MUNKA!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Mennyibe kerül most egy budapesti albérlet?

Vajon mikor csobbanhatunk a hazai vizekben?

Dizájnos szőnyeg nem csak bátraknak ? kör alakú szőnyeg

Háziorvosi rendelőből lopták el az oltóanyagot Nagykőrösön

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok