Mi Abonyunk - Ford Focus ST - Kíméletes sportosság
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7218, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.09.01. 19:59

 

Az autógyárak talán a legjobbak a vásárlói igényeknek a felmérésében. Ennek köszönhetően mindenkinek azt tudják nyújtani, amit elvár. Így van ez a sportos modelleknél is.

Az autóeladásoknál jól látható a látványos, sportos modelleknek a térnyerése. Ezt a ligát azonban alaposan kiszélesítették a gyárak, így mindenki megkapja azt a mértékű sportosságot, amit kíván és elbír.

A Ford Focus-nál a csúcsot a már kifutott generációból készült RS képviseli. Az RS nyújtja a legtöbb lóerőt és dinamikát, ez a sportos liga csúcsa. Viszont ennyi erőt és keménységet nem mindenki bír el, mert a feszes rugózás, a hangos kipufogó és szoros kagylóülés hármasa a mindennapi használatban az autósok többségének túl sok.

A sportosság másik végletét az ST-Line széria jelenti. Itt - kis túlzással - az volt a jelszó, hogy sportosságot mindenkinek! Az ST-Line felirattal szerelt Focus-ok több karosszériaváltozatban is elérhetők. Ami plusz pont még ezen kivitelek mellett, hogy gyengébb motorokkal is megvásárolhatók, így aki nem Fittipaldi, annak nem lesz gondja a sportos kinézetű autójának az uralásával.

A vevő kap ST-Line feliratokat, piros cérnával varrt látványos üléseket és sok dögös apróságot. A szolid légterelők, a nagy átmérőjű keréktárcsák szintén részei az ST-Line kiviteleknek.

A két végletet ismertettük, miközben reménykedünk abban, hogy a Ford Performance részlege talán mégis dolgozik a következő Focus RS kivitelen. Az aktuális Ford Focus-on alapuló ST az említett két végpont között helyezkedik el. A most futó ST változat az előző generációhoz képest lépett egy szintet.

Az eddig bevált dolgok maradtak, tehát a Focus ST elérhető kombi és ötajtós kivitelben is. Az európai vásárlókból még nem veszett ki a nyomatékban gazdag, sportos dízeleknek a kedvelése sem. Ami változott, hogy az aktuális Focus ST széria benzines kivitelének a teljesítménye felkúszott 280 lóerőre, a dízelé pedig 190 pacit számlál.

Szerencsére a fókusz nem csak katalógusban jól mutató adatokra került, hanem a mechanikus dolgokra is. Ez alatt az alapban kiváló futóműre és a Performance csomagra gondolunk. Az előző generációhoz képest a fő eltérést ennek a csomagnak a megjelenése jelenti. A pakkban található az eletronikusan vezérelt, részlegesen önzáró differenciál (eLSD), ez jelenti a komoly különbséget az elődhöz képest. A kanyarokban a sebességet és stabilitást növelő extra nem mindegyik kompakt sportos autónál érhető el, főleg ennyiért.

A Focus ST aktuális kivitele a 280 lóerő mellett 420 Nm-t tud. Ezt a Mustang-ból és a Focus RS-ből ismerős, 2,3 literes turbómotorból préselték ki. Így némi önmérsékletet tanúsítva, 7 liter körüli fogyasztást is lehet produkálni a benzines Focus ST-vel.

Benedek Attila – Galambos Dániel

Cikkünk az Elektromos autók, a Milyen autót autós oldal, és a Ford alkatrész webshop együttműködéséből jött létre.
  

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Az online fogadóirodák széles kínálata

Strand étlap!

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Munka!

Nem mindenki van tisztában a téligumi előnyeivel

Útcserék, felújítások Abonyban

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok