Mi Abonyunk - Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.05.21. 11:41

Bár egyelőre még csak a napközis táborok sorsáról lehet biztosat tudni, a PEOPLE TEAM nap mint nap arra készül, hogy idén is gyerekzsivaj töltse meg a kecskeméti campust. Normál helyzetben májusban már tömegével érkeznek a jelentkezések, idén azonban sok szülő megvárja a döntéssel a június eleji kormányrendeletet, amelyben hivatalossá válik, milyen formában lehet 2020 nyarán ottalvós táborokat rendezni.


Az előlegek kérdése
Talán jó néhányan azért nem küldték el a jelentkezésüket eddig, mert tartanak tőle, hogy vis maior esetén nem kaphatják majd vissza a befizetett előleget. Aki ismeri a PT-táborok működését, jól tudja, hogy a vezetés eddig is maximálisan rugalmas volt az előlegek, illetve tábordíjak visszafizetését illetően. „Ha a gyerek bármilyen okból nem jelenik meg a táborban, a teljes befizetett összeg visszajár. Nem szeretnénk, hogy bárki is miattunk emlékezzen vissza rossz szájízzel a vakációjára” – nyilatkozta Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány táborainak alapítója.


Nincs áremelés, partneri viszony van
A gyerekközpontúságról híres PT-sek nem győzik hangsúlyozni, hogy a médiahíresztelésekkel ellentétben nem fognak árat emelni a járványhelyzetre hivatkozva. „Már az áremelés ötletét is hajmeresztőnek tartjuk – nyilatkozza a tábor vezetője. – Nem korrekt, ha valaki ugyanolyan minőségű szolgáltatásért hirtelen nagyobb összeget vár a partnereitől.”
„Szeretjük a gyerekeket. A szüleik is szeretik őket. Ez egy tökéletes háromszög, szépen csengő triangulum. Nem lenne szerencsés baltával új hangokat előcsalogatni belőle” – mondta a Menedzsment Fórumnak adott interjújában Palotás Attila.


A PT-nél nemcsak beszélnek róla, hanem a gyakorlatban is mindenkinek fontos ez a partneri, sőt baráti viszony. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy az elmúlt 30 évben vagy százszor előfordult már, hogy a hajdani táborozó felcseperedve sem tudott vagy akart elszakadni ettől a közegtől, és tanárként vagy animátorként tért vissza a mozgalmas PT-s, nyári hétköznapokba.

Tábor: felszabadulás a szülőnek

Egy ilyen időszak után a szülőknek és a cégeknek egyaránt érdekük, hogy legalább nyáron le tudják tenni valahova a gyerkőcöket. A jövőbeli résztvevők szintén tűkön ülnek, és ha rajtuk múlna, azonnal csomagolnának, csak hogy végre megint a kortársaik között lehessenek és újabb kalandokban legyen részük.

Minden bizonnyal lesznek olyan szülők, akik majd hiába a sírás-rívás, nem fogják táborba engedni a gyerekeiket a járványhelyzetre hivatkozva, viszont jönnek majd helyettük olyan friss táborozók, akiknek eddig nem adódott lehetőségük, vagy kellő szülői hátországuk, hogy megtapasztalják ezt az élményt.


Az elmúlt hónapokban több tábor is bedobta a törölközőt a bizonytalan helyzet miatt és az elmaradó előlegek hiányában, így tényleg csak idő kérdése, mikor indul meg a harc a fennmaradó helyekért. Az már most világosan látszik, hogy biztos kevesebb hely lesz, mint amennyi gyerek szeretne táborba menni.


Próbatétel vége!
Gondoljunk csak bele: a karantén igazán próbára tette a családokat, és hiába a mentális összezuhanás a szülői frontokon, az iskola valószínűleg ebben a tanévben már nem fog kinyitni. Nem nehéz kiszámolni, hogy a kialakult helyzet nyomán akár az év felében is magukra maradhatnak a családok a gyermekmegőrzés kérdésével. Ráadásul sokaknál a nyáron kivehető szabadnapok száma is jóval a sok éves átlag alá került, vagyis valós elképzelés, hogy a tábor jelenti majd az egyetlen megoldást, hogy a fáradt felnőtt agy és lélek végre kiszellőzhessen. Ráadásul a PEOPLE TEAM táboraiban minden gyerkőc értelmesen töltheti el az időt: szórakozás közben tanulhat, fejlődhet.


Biztonságban a táborban
A gyerektáborokban eddig is magasak voltak a higiénés követelmények, nyilván eddig is mindenki megpróbálta elkerülni, hogy a vidám napokat beárnyékolja egy mindenkin végigsöprő vírus.
Ezen a nyáron a tábori engedélyeket valószínűleg friss pontokkal kiegészített egészségügyi feltételrendszerhez kötik majd. A PT-ben – ahogy a táborokban általában – eddig is kötelező volt a szülői nyilatkozat, amellyel a gyerek megfelelő egészségi állapotát igazolták. Lehetséges, hogy idén a táborban való részvétel a gyerekek és a táborvezetők számára is orvosi igazoláshoz kötött lesz, ám van egy tippünk: alig várjátok, hogy ezeket az igazolásokat a táborvezetők kezébe nyomhassátok! És igen, ők meg alig várják, hogy begyűjthessék őket tőletek… 


Hekler Melinda

Kapcsolódó linkek:
https://www.facebook.com/peopleteam/
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.instagram.com/peopleteamofficial

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok