Mi Abonyunk - Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.05.21. 11:41

Bár egyelőre még csak a napközis táborok sorsáról lehet biztosat tudni, a PEOPLE TEAM nap mint nap arra készül, hogy idén is gyerekzsivaj töltse meg a kecskeméti campust. Normál helyzetben májusban már tömegével érkeznek a jelentkezések, idén azonban sok szülő megvárja a döntéssel a június eleji kormányrendeletet, amelyben hivatalossá válik, milyen formában lehet 2020 nyarán ottalvós táborokat rendezni.


Az előlegek kérdése
Talán jó néhányan azért nem küldték el a jelentkezésüket eddig, mert tartanak tőle, hogy vis maior esetén nem kaphatják majd vissza a befizetett előleget. Aki ismeri a PT-táborok működését, jól tudja, hogy a vezetés eddig is maximálisan rugalmas volt az előlegek, illetve tábordíjak visszafizetését illetően. „Ha a gyerek bármilyen okból nem jelenik meg a táborban, a teljes befizetett összeg visszajár. Nem szeretnénk, hogy bárki is miattunk emlékezzen vissza rossz szájízzel a vakációjára” – nyilatkozta Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány táborainak alapítója.


Nincs áremelés, partneri viszony van
A gyerekközpontúságról híres PT-sek nem győzik hangsúlyozni, hogy a médiahíresztelésekkel ellentétben nem fognak árat emelni a járványhelyzetre hivatkozva. „Már az áremelés ötletét is hajmeresztőnek tartjuk – nyilatkozza a tábor vezetője. – Nem korrekt, ha valaki ugyanolyan minőségű szolgáltatásért hirtelen nagyobb összeget vár a partnereitől.”
„Szeretjük a gyerekeket. A szüleik is szeretik őket. Ez egy tökéletes háromszög, szépen csengő triangulum. Nem lenne szerencsés baltával új hangokat előcsalogatni belőle” – mondta a Menedzsment Fórumnak adott interjújában Palotás Attila.


A PT-nél nemcsak beszélnek róla, hanem a gyakorlatban is mindenkinek fontos ez a partneri, sőt baráti viszony. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy az elmúlt 30 évben vagy százszor előfordult már, hogy a hajdani táborozó felcseperedve sem tudott vagy akart elszakadni ettől a közegtől, és tanárként vagy animátorként tért vissza a mozgalmas PT-s, nyári hétköznapokba.

Tábor: felszabadulás a szülőnek

Egy ilyen időszak után a szülőknek és a cégeknek egyaránt érdekük, hogy legalább nyáron le tudják tenni valahova a gyerkőcöket. A jövőbeli résztvevők szintén tűkön ülnek, és ha rajtuk múlna, azonnal csomagolnának, csak hogy végre megint a kortársaik között lehessenek és újabb kalandokban legyen részük.

Minden bizonnyal lesznek olyan szülők, akik majd hiába a sírás-rívás, nem fogják táborba engedni a gyerekeiket a járványhelyzetre hivatkozva, viszont jönnek majd helyettük olyan friss táborozók, akiknek eddig nem adódott lehetőségük, vagy kellő szülői hátországuk, hogy megtapasztalják ezt az élményt.


Az elmúlt hónapokban több tábor is bedobta a törölközőt a bizonytalan helyzet miatt és az elmaradó előlegek hiányában, így tényleg csak idő kérdése, mikor indul meg a harc a fennmaradó helyekért. Az már most világosan látszik, hogy biztos kevesebb hely lesz, mint amennyi gyerek szeretne táborba menni.


Próbatétel vége!
Gondoljunk csak bele: a karantén igazán próbára tette a családokat, és hiába a mentális összezuhanás a szülői frontokon, az iskola valószínűleg ebben a tanévben már nem fog kinyitni. Nem nehéz kiszámolni, hogy a kialakult helyzet nyomán akár az év felében is magukra maradhatnak a családok a gyermekmegőrzés kérdésével. Ráadásul sokaknál a nyáron kivehető szabadnapok száma is jóval a sok éves átlag alá került, vagyis valós elképzelés, hogy a tábor jelenti majd az egyetlen megoldást, hogy a fáradt felnőtt agy és lélek végre kiszellőzhessen. Ráadásul a PEOPLE TEAM táboraiban minden gyerkőc értelmesen töltheti el az időt: szórakozás közben tanulhat, fejlődhet.


Biztonságban a táborban
A gyerektáborokban eddig is magasak voltak a higiénés követelmények, nyilván eddig is mindenki megpróbálta elkerülni, hogy a vidám napokat beárnyékolja egy mindenkin végigsöprő vírus.
Ezen a nyáron a tábori engedélyeket valószínűleg friss pontokkal kiegészített egészségügyi feltételrendszerhez kötik majd. A PT-ben – ahogy a táborokban általában – eddig is kötelező volt a szülői nyilatkozat, amellyel a gyerek megfelelő egészségi állapotát igazolták. Lehetséges, hogy idén a táborban való részvétel a gyerekek és a táborvezetők számára is orvosi igazoláshoz kötött lesz, ám van egy tippünk: alig várjátok, hogy ezeket az igazolásokat a táborvezetők kezébe nyomhassátok! És igen, ők meg alig várják, hogy begyűjthessék őket tőletek… 


Hekler Melinda

Kapcsolódó linkek:
https://www.facebook.com/peopleteam/
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.instagram.com/peopleteamofficial

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

Jövő évtől tilos lesz az avarégetés

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Új lakók Abonyban, örömmel jöttek hozzánk!

Aludj máskor!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok