Mi Abonyunk - A magyar férfiak és a pálinka
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7311, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.05.11. 09:39

Minden országnak megvan a saját nemzeti itala. Magyarországon a pálinka nem csupán nemzeti ital, hanem igazi hungarikum. A pálinka alapvetően valamilyen gyümölcsből készül. A legkiválóbb pálinkák alma, szilva, körte, kajszibarack, málna, cseresznye, szamóca felhasználásával készülnek, de számos más gyümölcs is remek pálinkaalap lehet. A hagyományos alapanyagokon kívül, ma már számos vadon termő gyümölcsből is készülhet ez a szeszes ital. Az iDrinks webáruház kínálatában is szerepel például bodza, kökény és vadmálna pálinka is.


Ha egy magyar embert megkérdeznek, hogy hányféle pálinkát ismer, akkor talán gondolkodás nélkül fel tudná sorolni az összest, azaz a hagyományost, a kisüstit, az érleltet, az ó és az ágyas pálinkákat egyaránt. Hazánkban a mézes pálinka is sokak körében ismert.
Az emberek körében nagy népszerűségnek örvend az eredetvédett területekről érkező Szatmári szilvapálinka, a Gönczi barackpálinka, a Szabolcsi almapálinka, a Kecskeméti barackpálinka, vagy az Újfehértói meggypálinka. Ezek a pálinkák igazi hungarikumnak számítanak hazánkban.
A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak országunkban. A férfiak egyik közkedvelt itala, hiszen a magyar ember sok olyan praktikát ismer, amelyet pálinkával biztos, hogy orvosolni lehet. Mégis mikor, mire és miért használják a magyar férfiak a pálinkát?


A magyar férfiakat mindig nagyon megviseli egy aprócska megfázás is, de szerencsére ennek is tudják a leghatásosabb és a leggyorsabb ellenszerét, ami nem más, mint a pálinka. Határozottan tudják, hogy ez a szeszes ital mindenféle kórokozóra nagyon hatásos, így betegség esetén általában nem a gyógyszerekhez, hanem a pálinkához fordulnak.


Amennyiben egy magyar férfi egy kiadós étkezésre készül, úgy akkor is hasznosnak véli a pálinkát, hiszen jót tesz az emésztésnek, de hogy az emésztés biztosan beinduljon, még vacsora után is megisznak egy kupicával a legjobb pálinkából.


Minden ember ivott már kicsit többet a kelleténél, a magyar ember sem kivétel. Míg máshol a citromos vízre, vagy a fejfájás elleni gyógyszerre esküsznek, addig a magyar férfi a kutyaharapást szőrével elvet vallja, azaz másnaposság ellen is a jól bevált pálinkához folyamodik.
A nyelv hamarabb megered egy-egy kupica pálinka után, állítja ezt a magyar férfiak többsége. A magyar férfiaknál pálinka dukál egy baráti összejövetelhez, a gyerekszületéshez, az évfordulók megünnepléséhez és összességében mindenhez. A magyar férfiak szeretik a pálinkát és hisznek nem csak a gyógyító, hanem a közösségépítő erejében.


A magyar férfiak ragaszkodnak ehhez az italhoz, talán a büszkeség is vezérli őket, hiszen egy igazi hungarikumnak ki mondhat nemet, és ki ne szeretné érezni a magyar pálinkában a napérlelte gyümölcsök fenséges zamatát?
 

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk

Nem mindenki van tisztában a téligumi előnyeivel

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Az online fogadóirodák széles kínálata

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem csak Hungarikum.

TATU -

2020.05.16. 09:46:11

Kis mértékben gyógyszer nagy mértékben orvosság s méreg ha elfogy. De valójában mérsékkel fogyasztva bizony egészséges. Ha nincs étvágyad iszol egy felest mikor jól laksz iszol valamit az emésztésed érdekében. Ha jó vagy rossz a kedved akkor is iszól. A pálinka vérnyomás csökkentő.

 


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok