Mi Abonyunk - Miért állt le hetek óta a csapadékvíz elvezető projekt kivitelezése Törtelen?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6964, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.09.26. 13:05

Sajnos a fenti kérdés megválaszolása egyelőre még várat magára. Több hónapja áll a kivitelezés Törtelen, erről készült korábbi VIDEÓ IDE kattintva nézhető meg a miabonyunk facebook oldalán.  Szerettük volna az okokat megtudni Godó Tibor polgármestertől, aki nem válaszolt e- mailben feltett kérdéseinkre. Levelem, melyet 2019.09.13-án küldtem el polgármester úr e- mail címére, a következőket tartalmazta, szó szerint bemásolom:

 

Tisztelt polgármester Úr!

Még egy lakossági kérdéssort küldök Önnek, a csapadékvíz, vagy belvízelvezetés témakörében. Kérem, közleményét, válaszait részemre hétfőn, szeptember 16-án délig megküldeni szíveskedjen.

"Miért áll a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése csaknem három hónapja? Miért vannak félbehagyott részek? Miért nőtte be a gaz ismételten a már egyszer kiszedett árkokat? Miért vannak az út szélén hosszú ideje elhagyott, otthagyott átereszek? Miért nincsenek helyreállítva sok helyen a feltört bejárók? Miért nem használható a település általános iskolájának az udvara? Miért nem lett kész a tanévnyitóra, évkezdésre a terület? Miért van az sárga szalaggal körbehatárolva?

 Milyen megfontolásból engedték elgazosodni, méteres gyommal benőni úgy a temető előtti gyepen felhalmozott „buckatengert”, hogy az olyan borzasztó látványt nyújtson, amire már a környező települések újságírói is felkapják a fejüket? Erről kell híresnek lenni Törtelnek? Nem érzi ezt szégyennek?"

Köszönettel kívánok Önnek további eredményes munkát, üdvözlettel:


Lőrinczy Veronika főszerkesztő


Eddig a levél. Minden esetre sajnálatos dolognak tartom, hogy amikor problémák adódnak egy településen, azokat nem tárják a nyilvánosság elé, hanem próbálják azokat elhallgatni. Az igazság azonban ez, hogy attól még, hogy nem beszélünk róluk, vannak...

 

Március elején megkezdték a munkát, forrás: www.tortel.hu

 

Senki nem érti, hogy miért áll a projekt, már hosszú hetek óta. A faluban azt beszélik, hogy "elfogyott a pénz". Godó Tibor polgármester közösségi oldalán a projekttel kapcsolatban a következőket közölte:

"Települések felszíni csapadékvíz elvezetés létesítményinek fejlesztése Pest megyében.” Az elnyert támogatás összege 121.602.375 Ft, a támogatás intenzitása 95%, az önerő mértéke 6.400.125 Ft. A vállalkozók részére kifizetett összeg 91.911.779 Ft. Az eddigi felhasználás a Magyar Államkincstár felé elszámolásra benyújtva. A fennmaradó összeget a Magyar Államkincstár és a 2019. évi költségvetés biztosítja. A szerződés szerinti befejezés időpontja 2019. december 17. A fejlesztés készültségi foka 75%-os, így a kivitelezés várhatóan határidőben befejeződik. A kivitelezés a Magyar Államkincstár felé benyújtott beszámoló elfogadása és a fennmaradó támogatási összeg utalása után folytatódik."


Eddig a történet. Kíváncsian várjuk a folytatást, azt, hogy a 25% mikor készül el.... Ha megtörténik, közzétesszük!

LV
Citrom-díj:
Törtel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Nem került sor a mai napon szemlézett utak műszaki átvételére

Lecsapott a NAV megyénkben: Illegális fémhulladék az udvaron

Megrongálták a Városunk Fejlődéséért Egyesület plakátjait

Borzalmas állapotok vannak reggelente a Gyulai iskolánál, Olvasónk szerint

105- szörös koncentráció! Síri csend honol évek óta a volt Mechanikai Művek területén történt triklór- etilén szennyezéssel kapcsolatban- Vajon miért?

Hajnali kettőkor leszakadt egy felsővezeték, azóta is nagy késések vannak

Olvasónk majdnem bokáját törte! Ki ezért a felelős?

Fiatal fiút inzultált az egyik nő, a Kőrösi útról!

Ez vérlázító! Ráterelik az épülő négyesre a nehézgépjárműveket, és ezért alkalmanként 800 forintot kell fizetniük!

Olvasónknak elege van: Borzalmas a közlekedési morál Abonyban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Te mit néznél szívesebben? Élő közvetítést az abonyi képviselő testület üléséről, vagy egy érdekes magazinműsort Abonyról?
   
 Élő közvetítést 
 Érdekes magazinműsort 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok