Mi Abonyunk - Valami nem stimmel a törteli ovival
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.09.19. 12:49

 

Godó Tibor polgármester augusztus végén beszélt a törteli Tulipán óvoda felújításáról. A www.szoljon.hu írása szerint, idézem: „A legnagyobb érdeklődést óvodánk fejlesztése övezi a faluban – mondta el közelmúltbeli sajtótájékoztatóján Godó Tibor.”

 


Valóban igaza van Godó Tibornak abban, hogy a legnagyobb figyelem az óvoda felújítását övezi, annál is inkább, mert az épület tetőszerkezetét a nyáron leszedték, és fedetlenül hagyták lapinformációink szerint. Ennek következtében az épület jelentősen károsodott, felázott a padozat, és a falak, valamint beáztak az elektromos vezetékek is.

 

Lapunk úgy tudja, hogy menet közben kiderült, hogy az épület statikailag nem alkalmas arra, hogy a felső szinten két csoportszobát hozzanak létre. Szerettem volna ezzel kapcsolatban információkat kérni Godó Tibor polgármestertől, de levelemre ezidáig nem válaszolt. Jelenleg egy torzó az ovi épülete, ideiglenes tetőt kapott.

 

 

Lapunk úgy tudja, hogy a benne lévő bútorok is károsodtak a bezúduló csapadék miatt. Így igen nehéz lesz határidőre befejezni a rendelkezésre álló 150 millió forintos pályázati forrással a beruházást.

 

 

A szülők értetlenkedve állnak az eset előtt. Augusztus végén még arról szólt a fáma a www.szoljon.hu oldalán, hogy a falu polgármestere közölte, a Törteli Tulipán Óvoda rendbetételére százötvenmillió forintot nyert el a hivatal. Ehhez közel nyolcmillió forint önrésszel járultak hozzá.
„A beruházás magában foglalja az intézmény főépületének ráépítéssel történő felújítását, csoportszoba kialakítását, valamint a hozzá tartozó öltöző, mosdó, teakonyha és nevelőtestületi szoba létesítését – tájékoztatott a faluvezető. Ha a beruházás a tervek szerint alakul, 2020. január 8-án véget érhet a munka a helyszínen.

 


Godó Tibor arról is szót ejtett, hogy az óvoda látványtervét hamarosan közzéteszi az önkormányzat, amelyen mindenki láthatja majd az intézmény megszépülő épületrészeit.”

 

A látványterv az elmúlt három hétben nem került közzétételre.

 


A település honlapján a Tulipán óvodáról többek közt ez olvasható: „Óvodánk Törtel Község középpontjában, jól megközelíthető helyen helyezkedik el, egy telephelyen három épületrészből áll, ebből egy épület óvodának épült, kettő lakóépületből lett átalakítva. 
Intézményünk Törtel Község Önkormányzata által fenntartott, 7 csoportos óvoda, 145 férőhellyel. A csoportok közel azonos életkorú gyermekekből szerveződnek. Nyitva tartásunk: 600-1700-ig.Két udvarrész áll rendelkezésünkre, melyeken természetes anyagú fajátékok, homokozók, mászókák, csúszdák biztosítják a sokféle mozgástevékenység feltételeit, árnyékos és napsütötte részeken élvezhetik a gyermekek az udvari játék örömeit…. „

Az óvoda honlapja nem érhető el a települési honlap megadott hivatkozásán.


Az esettel kapcsolatban szerkesztőségünket több felháborodott szülő is megkereste. Képeket is kaptunk a törteli óvoda állapotáról.


Egyelőre nem tudható, hogy a rosszul megtervezett épületnek mi lesz a sorsa, ha statikailag valóban nem lehet a beruházást végrehajtani. Az is előfordulhat, hogy a pályázati pénzt vissza kell fizetni, ha nem valósul meg a fejlesztés. Vajon ki viseli a megnövekedett többletköltségeket?
Kérdéseinkre reméljük, az idő meghozza a választ!

Lőrinczy Veronika

 

Godó Tibor facebook oldalán a  következőképpen magyarázkodik a történtekkel kapcsolatban:

 

Forrás: Tibor Godó Polgármester facebook oldala
4./ „PM_ ÓVODAFEJLESZTÉS_2017” Az elnyert támogatás összege 150.000.000 Ft, a támogatás intenzitása 95%, az önerő mértéke 7.895.163 Ft. A vállalkozók részére kifizetett összeg 46.521.602 Ft., a közvetlen kivitelező részére kifizetett összeg 31.976.438 Ft. A kifizetett összeg jelentős része anyagvásárlásra fordítva, a kivitelező székhelyén depózva. A fennmaradó összeget a Magyar Államkincstár és a 2019. évi költségvetés biztosítja. A szerződés szerinti befejezés időpontja 2020. január 18. A fejlesztés készültségi foka 20%-os. A kivitelezés „csúszását” az okozta, hogy az eredeti engedélyezési terv elkészítése során, a tartószerkezeti tervező nem végezte el a födém vizsgálatát, a padlásfödém szerkezeti rendszerét illetően pedig, feltételezésekbe bocsátkozott. A feltárt födémrendszer új, könnyebb padló rétegrend kialakítása mellett sem alkalmas az emeleti terhek viselésére. Többek között ezen okok miatt is újra kellett terveztetni, kiviteli tervet kell készíteni, és egy megerősített padlásfödém rendszert kell építeni acélgerendák és monolit vasbeton lemezpadló alkalmazásával. Az eddig keletkezett károk érvényesítése végett az eredeti tervező gazdasági társaságot megkeressük, szükség szerint akár peres eljárás keretén belül is. 
  

Citrom-díj:
Törtel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok