Mi Abonyunk - Abony megint nem nyert: 25 Pest megyei település kapott támogatást, ma hirdettek eredményt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7006, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.09.12. 14:26

 

Térségünkből Nagykőrös és Cegléd kapott támogatást.- Huszonöt Pest megyei önkormányzat nyert el mintegy 4,3 milliárd forint hazai fejlesztési támogatást a csapadékvíz-elvezető rendszereik felújítására, korszerűsítésére, vagy kiépítésére – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

A pályázók minimum 40 millió és maximum 300 millió forint értékben nyerhettek el vissza nem térítendő költségvetési támogatást Pest megyei települési önkormányzatok területén lévő felszíni csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztésére – tette hozzá.

A „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című felhívás a 80 milliárd forint keretösszegű, Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási program tizenharmadik pályázati felhívása, amelynek célja a megye területén a települések infrastrukturális ellátottságának javítása, a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése, a települési csapadékvíz-gazdálkodás korszerűsítésének támogatása – emlékeztetett az államtitkár.

A támogatási összegekből a nyertes önkormányzatoknak olyan fejlesztések megvalósítására van lehetőségük, amelyek megakadályozzák az utóbbi tíz évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához – hangsúlyozta Rákossy Balázs.

Megjegyezte: a program az egyes települések vagy településrészek csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztésére irányul, olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire. A hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány ellensúlyozni kívánja, hogy Pest megye a Közép-Magyarország régió részeként a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá 2014 és 2020 között.

A PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú PM Pályázati Kiírás támogatotti listája ezen az oldalon Kapcsolódó anyagként, továbbá a https://regionalispolitika.kormany.hu/pest-megyei-palyazatok, valamint a www.allamkincstar.hu oldalakon keresztül érhető el. Támogatottak listája IDE kattintva

Közélet:
Abony   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Dubai és a Jövő Múzeum

Éjszakánként is dolgozik a Közút az autópályákon

A Corvinnál is találhatsz búvóhelyet, ha épp ott lenne randid

Elhunyt tagtársukra emlékeznek a Mozgáskorlátozottak- In memoriam Labanc Éva

Ma Bálint és Valentin nap van

Ez vad lesz! Itt a ciklon!

Átadták az M4-es autóút Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszát

Elég volt az elhagyatott, elhanyagolt házakból és a gócpontokból!

Márciusban már emeletes vonattal mehetnek az abonyiak Budapestre

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Tom?

buboDrr -

2019.09.19. 21:54:43

Ha jól értem Tom bejegyzését, lóvé csak a seggnyaló sárgák vezette helységeknek jár.

No ez a FITYISZ féle illiberális demokrácia, akarom mondani maffiózó fasizmus.

Te Tom! Melyik trafik a tiéd?

Párt politikáról.

P.M. -

2019.09.13. 21:48:32

Az egyenleghez csak annyit, hogy a "diszpolgár" választáskor csak be integrálódott plusz 2 fő. Bizony bizony a  polginak is kemény elégtételi kötelezettség volt a Kossúth étterem előtt kifeszitet molinóért. többek között az Innoven kicsinálása.( ez nem sikerült) A JANO értékesitése. Majd később már a hasonlókat nem vette be a gyomra. Igy lett a mai napig is kegyvesztett. A pértpolitikárol csak annyit, hogy néhány évtizeddel ezelőt lehetett pékből Tsz elnök, segémunkásból multi cég vezérigazgató. Attól függöt milyen hatékonyan tudta megtörni a kulák derekát. Igaz a nevét alig tudta leirni. A kizárásró avéleményem, hogy gyomor kellet hozá azokat kizárni akik annyit tettek a pajzsra emelésé. Bár politikusnál semmi nem meglepő. Főleg ha szorongatják. A források oda itéléséről? Ne akarja állitani hoy az általam is nagyra becsült kórmányunk korrupt. Miniszterelnök Úr a mai rádió adásban kijelentette, hogy csaki is az alkalmasság számit és pont

Jó helyen kell lennie az X-nek!

tom -

2019.09.13. 09:12:16

Az utóbbi 5 évben a Fidesz-KDNP-nek 4 tagja volt, ellenben a maradék 8 fővel. Akárhogyan számolom nincs többség. Nem tudom, hogy Önnek milyen számítása van, de ezek a tények. Egedy Zsolt és Mészáros 2014-es választás után kizárásra kerültek a pártból, mivel megsértették a párt alapvető értékeit, elvárásait. Balogh Edit, bal oldali polgármester asszony megszerezte a maradék képviselő-testületi tagokat, akik igazából nem csináltak semmit, csak elvoltak, mint a befőtt és megszavaztak mindent, amit a polgármester akart. Amivel nem mentek semmire, dehát ezt akarta a település.
Fidesz-KDNP által indított vagy támogatott vezetésű települések: Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Újszilvás, Cegléd, Nagykőrös, Nyársapát, Csemő, Kocsér. Egyszerű a képlet, ezek ezért tudtak jobban fejlődni és pont.

 

Sárgák_egymásban

buboDrr -

2019.09.12. 20:24:43

Itt az a helyzet, hogy a ótvarossárgák ehymásnak osztják a lophatót. "Oszt jónapot!"

Egyszerű a Képlet.

P.M. -

2019.09.12. 20:09:42

Le kell irni mi történt az általam emlitett időszakban, és mellé irni  mi volt az utóbbi öt évben, pedig  a legnagyobb frakció volt a fidesz. Most éppen jól jönne veie előhozakodni.( Igaz Karácsony Gergő sem dicsekszik, hogy mit tett eddig.) Nem azzal kell érvelni hogy mit akarunk, hanem mit tettünk. De még nem késő. Egyébként vagyok akkora fidesz szimpatizáns mint a velem vitázó azért hogy nics tagkönyvem. De ötven évvel ezelőtt sem volt. Ezt nem mondhatja el mindenki a mostaniak közűl. Milyen süllyedésről beszélünk?  Kik voltak a részesei? Tessék csak felsorolni. Az alább emlitett települések közül csak Cegléd és Nagykőrős a fideszes testület, Ha jól tudom.

Na deeeeee.

tom -

2019.09.12. 17:28:56

Nem tudom, hogy ki Ön, így nem tudom megitélni, hogy szoci érzelmű vagy se. De az biztos, hogy Zsolt és csapata választása esetén, tovább fog süllyedni a település, ahogy eddig. Egy településnek, hogy bármit tudjon lobbizni, plusz forásokat hozni, ahhoz jó kapcsolat kell a kormánnyal, amit csak egy Fidesz-KDNP vezetés vagy a a kormánypárt által támogatott személy tud megtenni és itt nem csak a pályázati lehetőségre gondolok, hiszen több környező település kapott egyedi támogatást pályázat nélkül (Újszilvás, Cegléd, Nagykőrös, Csemő stb.).

Na neeeeee.

P.M. -

2019.09.12. 16:20:02

A mostani polgit legfeljebb Zsolt közeliti meg. Az alkalmasság, a munkabirás és a szorgalom nem párt hovatartozás kérdése. A köpönyeg úgy fordul ahogy az érdek kivánja. Persze létezik hogy valaki megvilágosodik a "damaszkuszi úton." Rólam sok minden rám fogható. dehogy szoci érzelmű lennék biztos nem.

Bal oldali vezetés

tom -

2019.09.12. 15:35:11

Nem kell meglepődni, 5 évvel ezelőtt rossz helyre húzta a többség az X-et. Egy baloldali polgármester alkalmatlansága ismét megmutatkozott. Addig nem fog fejlődni Abony, míg Fideszes polgármester és többség nem lesz. Nyugodtan lehet tekerni meg cáfolni, de ez az igazság és pont.

Mi volt a Cira érában?

P.M. -

2019.09.12. 14:57:33

Valaki vizsgálta, hogy 2006 tol 2014 között mit fejlődött Abony? A most regnáló Képviselő Úr fő tevékenysége, az akkori  abonyi FIDESZ szét zavarása. Nem baj de valakine jól megfelelt.HURÁ VÁLASZTÁS. Majd mi megmutatjuk a "KORMÁNY EREJÉVEL". Gratu.{#emotions_dlg.Confused}


Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok