Mi Abonyunk - Jól haladnak a munkák az M 4-esen
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.05.21. 15:14

 

2018 nyara óta 8,2 kilométer gyorsforgalmi utat már használhatnak a közlekedők Cegléd és Ceglédbercel között. Június végén várhatóan újabb 10,8 kilométert adnak át Cegléd térségében az M4 autóút szalagkorlátjai között (koronaélen belül) a forgalomnak. A munkák aktuális állásáról Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Ezeken a szakaszokon már a befejező munkálatoknál tartanak a kivitelezők. Zajlanak a vízépítési munkálatok, folyamatban van a védőkerítés, a szalagkorlát, a vakításgátló háló és a forgalomtechnika kiépítése is (burkolati jelek festése, táblák és portálszerkezetek telepítése.) Ezeken kívül megkezdődött a humuszolás és a tereprendezés, valamint a növények telepítése is.

Munkaszervezési okokból az M4 és a 311. j. út kereszteződésében lévő körforgalom átépítése még nem kezdődött meg. Erre majd a nyár folyamán lehet számítani. A kivitelezés (körforgalom elbontása, és M4 főpálya kiépítése) ideje alatt a munkákat és a tereléseket több ütemre bontva végzi majd a vállalkozó a forgalom folyamatos biztosítása érdekében. A forgalmat érintő változásokról a későbbiekben pontos tájékoztatást adunk.

Az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakasz további építés alatt lévő részein a főpályán a cementstabilizációs alapréteg és a kötőréteg szintjén tart a vállalkozó. Erre már csak a kopóréteg kerül a pályaszerkezetből. Zajlik a csomóponti ágak aszfaltozása és a keresztező utak és műtárgyak építése.

Az Üllői csomópontban 2019. május 17-én új forgalomterelés ütem került bevezetésre, amely szerint a 4. sz. főút forgalma az épülő gyorsforgalmi csomóponton kerül átvezetésre, a főpálya felett megépült hídműtárgyon keresztül, továbbá 2019. május 21-től a Gombai úti (3112 j. út) és a Tápiószentmártoni úti felüljárókra is rákerül a forgalom.

A Cegléd és Abony közötti szakasz azon részein, ahol a meglévő 2X1 sávos utat 2X2 sávosra bővítjük, a főpálya és a műtárgyak, valamint a pihenő építése történik. Jelenleg a javító- és talajstabilizációs réteget készíti a vállalkozó. Épülnek a töltések és a védőréteg. Haladnak a vízépítési munkálatok, valamint az új műtárgyak háttöltés- és szerkezetépítése, továbbá a cölöpözési munkák is folyamatban vannak.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: Szolnok életére az M4 gyorsforgalmi út megépülése gazdaságélénkítő hatással lesz. A térség iránt érdeklődő cégek számára elengedhetetlen a jó infrastruktúra, a gyors megközelíthetőség. A beruházástól új vállalkozások betelepülésért várjuk, éppen ezért egy új ipari park létrehozását is tervezzük.

dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: A megyében élők számára nagyon fontos, hogy 2020-tól jelentősen csökken majd a menetidő Budapest és Szolnok között, valamit a 2X2 sávos bővítésnek köszönhetően nő a közlekedésbiztonság is.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője a munkák ütemezéséről azt mondta: Az Üllő-Cegléd szakasz fennmaradó része az idei év végére, míg a Cegléd-Abony szakasz 2020 nyarára készül majd el.


A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. Forrás: NIF ZRT

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Csakis a PURINA!

Rendőrségi védelmet is kaphatnának a tanárok egy új javaslat szerint

A kormány kedd délután nyújtja be a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot

Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?

JÖNNEK AZ ENYHÍTÉSEK MEGYÉNKBAN

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Még legalább két hétig tart a veszélyhelyzet

Tudta ezeket a pályázatfigyelő cégekről?

Pályázat vállalkozások részére

Las Vegas- bakancslistás hely

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Hurrá?

buboDrr -

2019.05.27. 09:07:51

A többin meg ténfergünk 40-el. MATRICÁS leszen valyon?


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok