Mi Abonyunk - Jól haladnak a munkák az M 4-esen
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6918, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.05.21. 15:14

 

2018 nyara óta 8,2 kilométer gyorsforgalmi utat már használhatnak a közlekedők Cegléd és Ceglédbercel között. Június végén várhatóan újabb 10,8 kilométert adnak át Cegléd térségében az M4 autóút szalagkorlátjai között (koronaélen belül) a forgalomnak. A munkák aktuális állásáról Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Ezeken a szakaszokon már a befejező munkálatoknál tartanak a kivitelezők. Zajlanak a vízépítési munkálatok, folyamatban van a védőkerítés, a szalagkorlát, a vakításgátló háló és a forgalomtechnika kiépítése is (burkolati jelek festése, táblák és portálszerkezetek telepítése.) Ezeken kívül megkezdődött a humuszolás és a tereprendezés, valamint a növények telepítése is.

Munkaszervezési okokból az M4 és a 311. j. út kereszteződésében lévő körforgalom átépítése még nem kezdődött meg. Erre majd a nyár folyamán lehet számítani. A kivitelezés (körforgalom elbontása, és M4 főpálya kiépítése) ideje alatt a munkákat és a tereléseket több ütemre bontva végzi majd a vállalkozó a forgalom folyamatos biztosítása érdekében. A forgalmat érintő változásokról a későbbiekben pontos tájékoztatást adunk.

Az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakasz további építés alatt lévő részein a főpályán a cementstabilizációs alapréteg és a kötőréteg szintjén tart a vállalkozó. Erre már csak a kopóréteg kerül a pályaszerkezetből. Zajlik a csomóponti ágak aszfaltozása és a keresztező utak és műtárgyak építése.

Az Üllői csomópontban 2019. május 17-én új forgalomterelés ütem került bevezetésre, amely szerint a 4. sz. főút forgalma az épülő gyorsforgalmi csomóponton kerül átvezetésre, a főpálya felett megépült hídműtárgyon keresztül, továbbá 2019. május 21-től a Gombai úti (3112 j. út) és a Tápiószentmártoni úti felüljárókra is rákerül a forgalom.

A Cegléd és Abony közötti szakasz azon részein, ahol a meglévő 2X1 sávos utat 2X2 sávosra bővítjük, a főpálya és a műtárgyak, valamint a pihenő építése történik. Jelenleg a javító- és talajstabilizációs réteget készíti a vállalkozó. Épülnek a töltések és a védőréteg. Haladnak a vízépítési munkálatok, valamint az új műtárgyak háttöltés- és szerkezetépítése, továbbá a cölöpözési munkák is folyamatban vannak.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: Szolnok életére az M4 gyorsforgalmi út megépülése gazdaságélénkítő hatással lesz. A térség iránt érdeklődő cégek számára elengedhetetlen a jó infrastruktúra, a gyors megközelíthetőség. A beruházástól új vállalkozások betelepülésért várjuk, éppen ezért egy új ipari park létrehozását is tervezzük.

dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: A megyében élők számára nagyon fontos, hogy 2020-tól jelentősen csökken majd a menetidő Budapest és Szolnok között, valamit a 2X2 sávos bővítésnek köszönhetően nő a közlekedésbiztonság is.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője a munkák ütemezéséről azt mondta: Az Üllő-Cegléd szakasz fennmaradó része az idei év végére, míg a Cegléd-Abony szakasz 2020 nyarára készül majd el.


A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. Forrás: NIF ZRT

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Figyelem! Munkalehetőség!

Abonyiak Abonyért- MÉLTATÁSOK- Ezért kapták a díjakat a kitüntetettek

Idén februárban írta ki eladásra az önkormányzat a téglagyári tavat

Figyelem! Hőségriadó!

Áttervezték a forgalmat Abony központjában: Így még könnyebb lesz hülyén parkolni

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Régészeti lelőhely is... - Korrekt, gyors válasz Abony Város jegyzőjétől a Téglagyári tó ügyében

Ismét remekül sikerült az abonyi nyári horgásztábor

Megint fentről irtják a szúnyogokat Abonyban!

FIGYELEM! Remek tornák indulnak Abonyban!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Hurrá?

buboDrr -

2019.05.27. 09:07:51

A többin meg ténfergünk 40-el. MATRICÁS leszen valyon?


Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok