Mi Abonyunk - Spórold meg a havi kiadásaid akár 30 százalékát!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6906, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.03.22. 15:21

 

 Neked sem ismeretlen az érzés, amikor hó végén fogalmad sincs, hogy mire ment el a fizetésed nagyobbik része? Sokan vagyunk ezzel így. Olvass tovább és megosztok veled néhány tippet, amikkel jelentősen javíthatsz ezen a helyzeten!

 

 


Hova megy el a pénzed?


A személyes pénzügyeink tudatos kezeléséhez elengedhetetlen, hogy pontosan ismerjük ne csak a bevételeinket, de a kiadásainkat is. Érdemes első körben összeszámolni a fix költségeket, mint a lakbér és a rezsiköltség. Az ezen túl megmaradó összeggel tudsz majd gazdálkodni havonta.
Ahhoz, hogy ezt a pénzt okosan be tudd osztani, először tudnod kell, hogy jelenleg mire költesz és ebből mi az, amiből le tudsz faragni. Azt javaslom, hogy kezd el összegyűjteni a számláidat és vezesd őket egy jegyzetfüzetben vagy Excel táblázatban. Elsőre ez macerásnak tűnhet, de havonta nagyjából egy órát fog ez elvinni. Ha bankkártyával szoktál fizetni, akkor még egyszerűbb dolgod van, hiszen számos alkalmazás automatikusan kezeli ezeket az adatokat.
Amikor először elkezdtem összeírni a kiadásaimat, akkor olyan meglepetések értek, amire nem is számítottam. Volt olyan hónap, amikor több, mint 10 000 forintot költöttem például dobozos kávékra. Ezek az apróságok a boltban sosem tűntek fel, de összeadva már könnyedén szemet szúrnak.
Ha alaposan elkönyveled a kiadásaidat, akkor könnyedén felismered te is azokat a területeket, ahol kifolyik a pénz a zsebedből.

 

Akciók, de hogyan?


Spórolásról beszélünk, így az akciók nem tűnnek világrengető újdonságnak. Nem mindegy azonban, hogy hogyan használod őket. Az árakció alapvetően egy marketingfogás és ha nem vásárolsz elég tudatosan, akkor könnyen lehet, hogy nem te jársz majd jól velük.
Nagyon fontos, hogy ne vásárolj meg olyan dolgokat, amikre egyébként nincs is szükséged, csak azért mert akciósak. Ha valamilyen terméket nem vásárolsz rendszeresen vagy teljes áron nem vennéd meg, akkor nagyon jó eséllyel nincs is rá igazán szükséged.

 


Ha azonban okosan vásárolsz, akkor az akciók lehetnek a legjobb barátaid. Sok üzletnél akár 30 %-kal leértékelt termékeket is találhatsz, ezek azok amiket keresned kell.


Próbálj meg olyan termékeket keresni, amik hosszú ideig elállnak és gyakran használod őket. Ezekből érdemes jó előre bevásárolnod. Ilyenek például a tartós tej, a fogkrém, a rizs. Sőt, ha van otthon fagysztó ládád, akkor akár húsokból és zöldségekből is betárazhatsz.


Természetesen ez nem csak az élelmiszerekre vonatkozik. Érdemes az összes nagyobb műszaki cikk vásárlásnál olyan terméket keresni, ami éppen akciós.


Tervezd meg okosan a büdzsédet és a vásárlásaidat!


A kiadásaid ismeretében meghatározhatsz havi kereteket bizonyos termékkategóriáknak. Például havonta 5000 forintot szánsz tisztálkodási- és tisztító szerekre. Így pontosan nyomon tudod majd követni, hogy melyik kategóriára mennyi pénzed megy el és hol tudsz még spórolni.
Érdemes lehet egy szabadon felhasználható összeget is félretenni hó elején, amiből nasikat vásárolhatsz, elmehetsz moziba vagy megveheted azt a könyvet, amit régóta kiszemeltél magadnak. Végtére is nem vagyunk robotok és sokkal jobban esik spórolni, ha tudod, hogy jó helyre megy majd megmaradt pénz.


A kiadások folyamatos könyvelése mellett, legalább ilyen fontos a vásárlások okos megtervezése is. Ahelyett, hogy naponta leugrasz a közértbe, tervezd meg előre az egész heti kajádat és vásárolj be egyben. Ehhez javaslom az újságomat.hu weboldalt, ahol az összes nagyobb üzlet akciós kínálatát megtalálod egyben. Én például vasárnaponként szoktam őket átnézni és megtervezni a jövőheti vásárlásomat. Az oldalon fent vannak az Abonyban található boltok újságjai is, mint a Penny, a Coop vagy a SPAR.


Mihez kezdj a megspórolt pénzzel?


Természetesen csak azért nincs értelme összehúzni a gatyamadzagot, hogy aztán elherdáljuk az így fennmaradt összeget. Utolsó tanácsként összeszedtem neked néhány ötletet, amikre felhasználhatod ezt a pénzt.


Fizesd ki a tartozásaidat! A banki hiteleket minél hamarabb visszafizeted, annál kevesebb lesz a kamat, így hosszútávon ezzel is spórolsz.


Rakj félre egy vésztartalékot! Gyűjtögess addig, amíg van egy-két havi megélhetésre elegendő pénzed. Ehhez ne nyúlj hozzá, csak vészhelyzet esetén. Egy ilyen tartalék semmihez sem fogható biztonságérzetet tud nyújtani.


Fektesd be a pénzedet! Ha a fenti két lépéssel megvagy és maradt még, akkor azt az összeget ne a párnád alatt tartogasd, hanem próbálj keresni egy biztos befektetést, ahol a pénzed neked dolgozik majd. 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

FIGYELEM! Remek tornák indulnak Abonyban!

AZ ORSZÁG EGYIK LEGFORGALMASABB FŐÚTJÁN SZOLNOKNÁL, BURKOLATJAVÍTÁS MIATT TELJES ÚTZÁR LESZ EZEN A HÉTVÉGÉN

47 darab tervezett áramszünet lesz Abonyban! Ezekre a napokra NE tervezz nagytakarítást!

Jelenleg itt mozognak a magán egészségbiztosítás árak 2019-ben

Nagykőrösön kitüntették a legvirágosabb ingatlanok tulajdonosait

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Munkalehetőség!

Eljárási hibák a ceglédi tragédia nyomozásakor

Nagykőrös gyönyörű! Nemzetközi virágos versenyen indult a város

Figyelem! Módosul a menetrend!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok