Mi Abonyunk - Évzáró a KID FC-nél: Parádés eredmények, hatalmas tömegbázis
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.12.31. 17:00

 

December 4-én tartotta az Abonyi KID FC az évzáró programját. A kutúra házánek nagyterme megtelt a rendezvényre érkezőkkel, nem vitás, hogy a labdarúgásnak van a legnagyobb tömegbázisa Abonyban is. Az edzők és szakvezetők évek, évtizedek óta tartó eredményes, kitartó, áldozatos munkájának köszönhetően az utánpótlásban különöen erős az abonyi KID. Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és kívánunk további sok szép sportsikert. LV

MiAbonyunk képgaléria facebook oldalunkon IDE kattintva

Elnökségi összefoglaló:

 

 Focigála 2018


December 4ém második alkalommal rendezték meg a labdarúgók évadzáró ünnepségét a Városi Focigálát. A Művelődési Ház színháztermében mintegy 150 gyermek és felnőtt, igazolt és amatőr futballista gyűlt össze. A gálán vendégként vett részt Benkő Tamást az MLSZ Pest Megyei Igazgatója, Romanek Jánost egykori NB I-es labdarúgó, Csábi József tízszeres válogatott labdarúgó, egykori megbízott szövetségi kapitány, Nyila Elek tizennégyszeres válogatott labdarúgó és a város legidősebb labdarúgói közül Tóth József és Tóth Pál.

A program első részében videó üzenetben köszöntötték a KID FC és a város labdarúgóit. Köszöntőt küldött Nagy Gergely a Paks abonyi kapusa, Rábl János válogatott futsal játékos, Kanta József az MTK játékosa, a Puskás Akadémia és a Ferencváros játékosai.

Benkő Tamást az MLSZ Pest Megyei igazgatója ünnepi gondolataiban méltatta az abonyi labdarúgás múltját és hagyományait, illetve gratulált a jelenkor játékosainak eredményeihez.

A labdarúgók megtekinthették Sűrü FX Tamás magyar- és világbajnok freestyle focista, labdazsonglőr fantasztikus bemutatóját.

A várva várt díjkiosztó a KID FC és a városi bajnokságok csapatainak és játékosainak jutalmazásával folytatódott.

Az elhangzott méltatásokat szó szerint idézzük:


U7 – korosztály
Az U7-s korosztály a legfiatalabbak. Itt a legfőbb cél a játék megszerettetése, a labda megismerése. Kormoly versenyeztetés ebben a korosztályban nem folyik. Bozsik tornákon és a téli időszakban teremtornákon vesznek részt. Itt elsősorban nem az eredmény számít, hanem a játék, a mozgás, a sport megszerettetése. Vígh Zoli kezei között számos, most már fentebbi korosztályban szereplő játékos megfordult. Mindez megmutatja, hogy igen is a legkisebb korban való foglalkozás leteszi az alapkövét a későbbi játékossá válásnak.
A csapat edzője: Víg Zoltán
Ebben a korosztályban még nem tudunk és nem is akarunk kiemelni egyetlen egy játékost sem. Szeretnék a színpadra szólítani minden U7-s játékost, akik külön – külön egy kis ajándékban részesülnek a Vezetőség részéről.

U9 – korosztály bemutatása
Ezekben a korosztályban még a legfontosabb célkitűzés a játék megszerettetése, a jó közösség kialakítása, melyben aztán mindenki az adottságainak megfelelően fokozatosan elsajátíthatja a labdarúgás alapjait.
A legfontosabb, hogy mindenki örömét lelje a játékban. Ebben a szellemben zajlanak az Egyesületi és Intézményi szintű Bozsik tornák, melyeken rendszeresen két csapattal vesz részt az Abonyi KID FC U9-es korosztálya.
Mindezek mellett természetesen rendszeresen részt veszünk kisebb-nagyobb utánpótlás tornákon, melyek visszajelzésül szolgálnak, arról, hogy hol tartunk a környék azonos korosztályú csapataihoz képest.
Elmondhatjuk. hogy akadt néhány olyan eredmény, ami nem a véletlen műve volt. Így például a 10 csapatos X. Szarvas Kupa februárban, melyet megnyert a csapat, de az őszi szezonban is becsúszott már egy második helyezés a Nagykátai Forradalom Kupán, ahol szintén 10 csapat vett részt.
A legkisebbeknél folyó munka fontosságát, és annak minőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Aki valamennyire jártas az utánpótlás képzésben az tudja, hogy az egyéni képzés aranykora 12-13 éves korig tart, addigra a gyerekek technikailag szinte mindent elsajátítanak amire a játékban szükségük lesz a későbbiekben.
Nagy valószínűséggel ez az egyik legfontosabb építőköve annak, hogy a nagyobb korosztályokban, a már bajnokságokban játszó csapataink kiemelkedően szerepelnek és a legtehetségesebb játékosaink magasabb szinten is helytállnak.
Számomra és az egyesület valamennyi utánpótlás edzője számára iránymutatásul szolgál Dárdai Pál egy nyilatkozata: „Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang Kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és a futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba.”
Érdemes egy kicsit ebből a szempontból is figyelni a nagyok eredményeit. Bízom benne, hogy Nagy Gergőhöz hasonlóan, előbb-utóbb újabb Abonyból induló tehetségekre lehetünk majd büszkék.
A jó szereplést remélhetőleg az év hátralévő eseményein is folytatjuk.
A csapat edzője: Barna Attila
Ebben a korosztályban még nem tudunk és nem is akarunk kiemelni egyetlen egy játékost sem. Szeretnék a színpadra szólítani minden U9-s játékost, akik külön – külön egy kis ajándékban részesülnek a Vezetőség részéről.

U11 – korosztály bemutatása
Az Abony KID FC U11-es csapata augusztus elején kezdte meg a közös munkát, körülbelül 20 fős létszámmal. Bár mind a pálya, mind a kapu mérete, mind pedig az edzők személye új volt a srácok számára, lelkesen és szorgalmasan álltak a feladatokhoz, és sokat fejlődtek az elmúlt 4 hónapban.
Az edzők célja, hogy a labdarúgásért lelkesedő, fegyelmezett és nem utolsó sorban a labdával jól bánó Csapatjátékosokat neveljenek és adjanak tovább a következő korosztályok számára. Ebben a közös munkába köszönik a Gyerekek hozzáállását, a Szülők együttműködését és segítségét, valamint a klub részéről a feltételek biztosítását.
A csapat edzője: Csanádi Csaba és Földi György

U11 korosztály díjazottja:
Jellemzése: A sok jó teljesítmény közül az övé az egyik legjobb. Labdarúgáshoz való hozzáállása példaértékű, rendszeresen jár edzésre, ahol fegyelmezetten és kiemelkedő aktivitással végzi a rá bízott feladatokat. Fejlődése folyamatos, szorgalmával és a mérkőzéseken nyújtott megbízható, jó játékával kivívta társai elismerését is.
Tóth Dominik részesül elismerésben.

U13 – korosztály bemutatása
Az U13-as csapat augusztusban új edzővel kezdte meg az őszi idényt, de a kezdeti nehézségek nagyon könnyen helyre álltak. Az csapatot még csak az egyesületi Bozsik tornák érintik ahol, eddig nagyon jól helyt áll a csapat. Edzéseken a gyerekek nagyon nagy számban jelen vannak. Jól dolgoznak, folyamatos fejlődés figyelhető meg. Remélhetőleg a jövőben is hasonló pozitív irányban fog teljesíteni a csapat, mind edzésen, mind a pályán egyaránt!
A csapat edzője: Szűcs Bence

U13 korosztály díjazottja:
Az a játékos, aki példamutató edzésmunkájával és szorgalmával oszlopos tag lett a kezdő csapatban.
Ő nem más, mint Pásztor Kevin.

U14 – korosztály bemutatása
Az U14-esek jelenleg a Pest megyei bajnokság első osztályában szerepelnek, várakozáson felüli teljesítményt nyújtva.
Az évek során a kitartó munkának köszönhetően már ott tartanak a srácok, hogy nem kell külön kiemelni, hogy most jelenleg az első, második vagy harmadik-e a csapat az adott bajnokságban. Mára már mindenki hozzászokott, hogy a fiúk minden évben a bajnoki címért küzdenek. A nyári felkészülés és az edzőtábor összekovácsolta a gyerekeket, akik a szezon elejére igazi harcosokká váltak. Mentálisan nagyon erősek, hisznek a kemény munkában, tisztelettudóak és mind-mind nagyszerű karakterek. A gyerekek hétről - hétre megmutatták, hogy fanatizmussal, a labdarúgás iránti alázattal és hittel, bármit el lehet érni.
A csapat edzője: Némedi Tivadar

U14 korosztály díjazottja:
Három éve tagja az U14-es csapatnak. Az alsóbb korosztályból felkerülve a kezdetekkor azért nem volt zökkenőmentes az ő beépítése. De idővel megértette, hogy mi miért történik és elkezdett nagyon keményen azért dolgozni, hogy a legjobb lehessen. Igazi vezér típus. Az idei évben lett igazán meghatározó játékos és csapatkapitány. Bajnoki cím, Kupagyőzelmek és számtalan tornákon szerzett különdíjak tulajdonosa. Mára már elképzelhetetlen, hogy ne vele kezdődjön a csapat összeállítása. Az idei bajnokságban számtalan bravúrral tartotta meccsben a csapatát. Kicsit még forrófejű és le kell higgadnia, ha ez sikerül, akkor nagyon emlékezetes lehet a későbbi pályafutása.
Ő nem más, mint a csapat kapusa: Kelemen Kristóf

U16 – korosztály bemutatása
Az elmúlt szezon volt a csapat legjobb idénye. Bajnokságot nagyon impozáns mutatóval (16 mérkőzésből 16 győzelem, 129 rúgott és 1 kapott gól) nyerte meg!!! Ezzel  a teljesítménnyel idén is kvalifikálta magát Pest megye abszolút bajnoka cím elnyerésére. Az idén az is megadatott hogy mind ezt hazai környezetbe tegyék meg! A hazai rendezésű tornán ellenállhatatlan játékkal esélyt nem adva az ellenfeleknek elhódította az abszolúlt bajnoki címet!!! A bajnokság gólkirálya is a csapatból került ki Gulyás Norbert személyében aki 58 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.
Az új szezont is Boros Zsolttal kezdte el a megfiatalodott csapat, azonban a Kid FC-ben történt változások miatt szezon közben Némedi Tivadar vette át a csapat irányítását, akivel jellenleg a tabella harmadik helyen állnak.
A csapat edzője: Boros Zsolt és Némedi Tivadar

U16 korosztály díjazottja:
Az idei évben egy olyan játékos lett az U16-os csapat legjobbja, aki mikor a Kid Fc-hez került még egy félénk halk szavú gyerek volt, viszont mára a közösség és a sport olyan játékossá tette, aki sok alsóbb utánpótlás korosztályban játszó gyereknek is a példaképe lett az évek során. Alázatos, hozzáállása példamutató, igazi csapatember. Az évek során kiváló vezéregyéniség vált belőle, meg tanult küzdeni, nagyszerűen motiválja és irányítja társait a pályán. Csapatával bajnokságot nyert, amiben oroszlánrészt vállalt a középpályán végzett munkájával. Az új szezonban egy másik szerepkörben a védelem tengelyében csapatkapitányként vezeti az U16-os csapatot és az U19-ben is bemutatkozott már.
Ez a játékos: Antal Kristóf.

U19 – korosztály bemutatása
A tavalyi szezonban U19-es csapatunk második helyen végzett a bajnokságban Rieger Ármin irányításával. A végsőkig kiélezett versenybe volt a bajnoki címért Pilis csapatával együtt. Az utolsó fordulóban éppen egymás ellen játszottak ahol sajnos 1 góllal Pilis csapata jobbnak bizonyult így elnyerte a bajnoki címet. A csapat 154 rúgott 44 kapott góllal, 22 mérkőzésből 17 győzelem 2 döntetlen 3 vereséggel a második helyen zárta a szezont. Gál Péter személyében a góllövő listán is a második helyen végeztünk 41 góllal. Az új szezont Boros Zsolttal kezdte a csapat ahol jelen pillanatban vezeti a bajnokságot 10 mérkőzésből 10 győzelem 59 rúgott 5 kapott góllal. 
A csapat edzője: Rieger Ármin és Boros Zsolt

U19 korosztály díjazottja:
Ebben az évben több játékos megérdemelte volna ezt címet mivel hétről hétre kettős terhelésnek (U19 és Felnőtt) voltak kitéve. Több játékos is erőn felül teljesített a szezonban. Egy játékos viszont mégis ki emelkedett teljesítményével. Hihetetlen alázattal csinálta végig ezt a szezont akkor is a csapat rendelkezésére állt, amikor kisebb sérüléssel küzdött. A csapat irányítója. Igazi komplex játékos, aki a támadásból és a védekezésből is ki veszi a részét. Hihetetlenül szerény egy igazi példakép a fiatalabb generáció számára.
Ő pedig nem más, mint Kozák János.

Felnőtt – korosztály bemutatása
Felnőtt csapatunk a bajnokság második helyén végzett Rieger Ármin vezetésével. 22 mérkőzésből 15 győzelem 3 döntetlen 4 vereség, 102 rúgott és 33 kapott góllal zárt. A bajnokság gólkirálya az abonyi csapatból került ki Boros Zsolt személyében, aki 32 gólt rúgott. A felnőtt csapatba rengeteg fiatal korú játékos (aki mind az abonyi utánpótlásból került ki) mutatkozott be. Az új szezont is Árminnal kezdte el a csapat de a bajnokság felétől már Boros Zsolt vette át a csapat vezetését ahol az eléggé megfiatalított csapat sajnos a tabella utolsó helyén áll. Cél ebben a szezonban hogy a csapat ne essen ki, amire reális esélye van egy jó téli felkészülés után.
A csapat edzője: Rieger Ármin és Boros Zsolt

Felnőtt korosztály díjazottja:
Ebben a szezonba a legjobb játékos címet egy olyan ember érdemelte ki aki már régi motorosnak számít az abonyi labdarúgás életében. Nem mindig példakép, nem mindig készül úgy a meccsekre, ahogy azt elvárná edzője. Viszont egy valamiben nincs vita hogy a szívét lelkét kiteszi a pályára. Egyszer talán azt is elérjük nála, hogy igazi vezér legyen, olyan, aki jó példát mutat a csapattársainak. Ehhez minden adottsága meg is van. Jelen bajnoki ki írásban talán ez be is következhet, hiszen csapatkapitányként egy fiatal csapatot kell hétről hétre pályára vezetnie.
Ez a játékos: "MOLI" Molnár Gábor

Edzők díjazása következik

Végezetül egy apró ajándékkal szeretné az Abonyi KID FC Vezetősége az edzők munkáját megköszönni.
Szólítom a színpadra: Víg Zoltánt, Barna Attilát, Csanádi Csabát, Földi Györgyöt, Némedi Tivadart, Boros Zsoltot, Szűcs Bencét és a kapusedző, Kosaras Mihályt

A korosztályos díjak után a megyei gólkirályait köszöntjük.

A korosztályok bemutatásakor mindenhol elhangzott, hogy az elmúlt idényben ki adta a megye gólkirályát. Fantasztikus siker, hogy a Megyében Abonyi KID FC 3 gólkirályt tudott felmutatni. U14-U16-Felnőtt bajnokságbanaz Egyesület színeiben versenyző játékos lett a legeredményesebb, sőt az U14-U16-s korosztályban ugyanaz a személy lett a legjobb.
A játékosok Budapesten a Gólkirályok Gáláján átvehette a méltó kitüntetést, díjazást. A KID FC Vezetősége úgy döntött, hogy egy oklevéllel ezen a Gálán is elismeri teljesítményüket.

Szólítom a három gólkirályt: Gulyás Norbertet és Boros Zsoltot.

Az Abonyi KID FC életében a 2018. év a változások éve volt, mely nem volt zökkenőmentes, de elkezdődött egy folyamat, melye bízunk benne, hogy sikeres idény kezdete volt. A Vezetőség ezen Gála keretein belül szeretné megköszönni egy- két ember munkáját, aki az elmúlt években sokat tetek a csapatért!
Szólítom a színpadra Rieger Ármint és Palcsó Andrást.


II. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság díjai


Az elmúlt évben még csak azt ünnepeltük, hogy sikerült ezt a Bajnokságot megszervezni és megrendezni. Egy évvel később már a 2. bajnokság csapatait díjazzuk. Itt állva bizakodunk, hogy a folyamat tovább folytatódik és verseny tart tovább. Bízunk benne, hogy sikerült újra feléleszteni Abony Városában a kispályás focit.
Külön köszönet a Bajnokság Névadójának és fő sponzorának a Pintér és Társa Kft-nek! Köszönjük!
A bajnokság eredményeit, a fordulók beszámolóit folyamatosan figyelemmel kísérhette a labdarúgást szerető közönség. Köszönjük a megjelenési lehetősége a GEDI PResnek és az abony.hu média felületnek. Köszönjük a beszámolók megírását Szabó Krisztiánnak.
Külön köszönet a két fiatal Csapatnak (Bercel, Imperiál Csikók) akiknek nem sok sikerélményük volt, de jöttek rendületlenül és nem adták fel, mert focizni és fejlődni akartak!
Végül köszönjük meg mindenkinek a részvételt, a kemény, de sportszerű küzdelmeket és reméljük, hogy jövőre is találkozunk és sikerül hagyományt teremteni! Hajrá Abony! Hajrá Kispályás foci!

Megkérem a csapatok vezetőit, hogy a szólításuk sorrendjében jöjjenek a színpadra.

Eredmények
8. SZPCD SE
7. Imperiál Csikók
6. Gelbert ECO FC II.
5. Téba Beton
4. BármikőStrand Kisvendéglő

A dobogós helyezettek

3. Rendőrőrs
2. GelbertEco FC I.

A 2018-as év bajnoka az Imperiál FC


A bajnokság legjobb Kapus: Szabó Milán - Rendőrőrs


A bajnokság legjobb Játékos: Bába Tibor - GelbertECo FC I


A bajnokság gólkirálya: Király Zoltán–Imperiál FC

A színpadra szólítom Mozsár János játékvezetőt, aki a II. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság bírójaként nagy szerepet vállalt a torna lebonyolításában.


A Városi Senior Labdarúgó Bajnokság díjai


2014-ben indult útjára a 35 év feletti amatőr csapatok bajnoksága. A város műfüves pályáján zajló küzdelem az első évben még csak egy őszi fordulóval indult, a következő évadtól azonban már tavaszi-őszi sorozattal folytatódott. 2018-ban a tavalyi első helyezett Öregfiúk csapata és a jászkarajenői Sördögök nem tudtak indulni a bajnokságban, azonban reméljük, hogy jövőre ismét a pályán köszönthetjük őket. A 7 csapatos senior bajnokságban idén is sok parázs hangulatú küzdelmet láthattunk. Gondolunk itt például a Bármikő-Trans Plast vagy a Gedi Press - Bármikő összecsapásokra. A bajnokságban résztvevő 7 csapat, mintegy 100 játékosának ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a lelkes hozzáállásért és a sportszerű játékért.


Megkérem a csapatok vezetőit, hogy a szólításuk sorrendjében jöjjenek a színpadra.

Eredmények

7. Abonyi Kéttorony
6. Bercelona
5. Gelbert ECO FC
4. Imperiál

A dobogós helyezettek
3. Trans Plast
2. Gedi-Press

A 2018-as év bajnoka a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapata


A bajnokság gólkirálya: Gulyás Norbert - Bármikő-Strand Kisvendéglő játékosa 19 góllal

A bajnokság legjobb Kapus: Sarkadi István Bármikő-Strand Kisvendéglő kapusa (a 2018-as évadban csupán 10 gólt kapott miközben csapata 55 gólt lőtt)

A bajnokság legjobb Játékosa: Csanádi Csaba- Gedi-Press játékosa


A szervezők 2018. évben „Tiszteledíjat” adományoztak Balázs Károly részére a több évtizedes szervező tevékenysége és a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapatának sikeres irányítása elismeréseként.

A díjátadó ünnepség végén színpadra szólították azt a vezető személyiséget, aki elhivatottságával és a labdarúgás iránti töretlen elkötelezettségével méltán nyerte el az abonyi labdarúgó közösség tiszteletét. A jelenlévők nagytapssal köszöntötték Benkő Tamást az MLSZ Pest megyei igazgatóját.

A II. Focigálát állófogadás, valamint a gyerekek és a felnőttek jókedvű beszélgetése zárta.

Hajrá Abony!


 


 

Sport:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok