Mi Abonyunk - Ingyenes továbbtanulási lehetőségek Skandináviában
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.06.09. 13:03

 

A gimnázium utolsó évében döntöttem el, hogy külföldön szeretnék tovább tanulni, miután elmentem egy egyetemi kiállítàsra. Mindegyik egyetem bemutatkozó elő adását végighallgattam, azonban a rengeteg lehetőség közül választanom kellett egyet, ami a legjobban tetszett és a legnagyobb előnyökkel jár. Mindeféleképpen külföldön és angol nyelven szerettem volna tanulni, de akkor még nem tudtam pontosan, hogy mit is tanulnék szívesen. Tavaly októberben kiválasztottam, hogy Marketing Menedzsmentet szeretnék tanulni Dániában, egy kis városban, Horsensben.

 


Hogyan épül fel a dán oktatási rendszer?

 


 Itt teljesen más módon épül fel az oktatási rendszer, mint Magyarországon. A szak amit én választottam összen három és fél év, azonban egy három hónapos és egy fél éves gyakorlatot is magába foglal. Szerintem ez hatalmas lehetőség, hiszen rengeteg feladat van, amit gyakorlással lehet igazán elsajátítani és így nem a diploma védés után kell keresni egy céget, ahol kipróbálhatod magad az adott szakterületen. A dán egyetemekre januártól márciusig lehet jelentkezni egy dán rendszeren keresztül, ahova a rengeteg dokumentum mellett motivációs levelet és önéletrajzot kell feltölteni. Ami a nyelvvizsgát illeti kizárólag az egyetem által összeállított nyelvvizsga a megfelelő vagy a másik lehetőség egy olyan típusú nyelvvizsga amit külföldön is elfogadnak. Általában a diákok július közepéig kapják meg a sikeres felvételről szóló levelet.

 

 

Milyen lehetőségeket biztosítanak ha Európai diák vagy?

 


 Én személy szerint augusztus elején költöztem ki, hogy mindent megismerjek, mire elkezdődik az egyetem a hónap végén. Szükségesnek véltem, hogy minél előbb elintézzem a munkavállaláshoz szükséges dokumentumokat, hiszen akár két hónapba is telhet mire megérkezik az engedély. Dániában egy sárga kártya nevezetű engedély, ami otthon a lakcím kártya és ezzel az engedéllyel lehet munkát vállalni és bankszámlát nyitni. Miután megérkezett a kártyám elkezdtem munkát keresni, amit az egyetem mellett tudok végezni. Az egyetemen találtam egy hirdetést, hogy olaszul beszélő diákot keresnek egy dán céghez részmunka időre. Az interjú után kiderült, hogy van a cégnek magyar vonatkozása is, így, mind a magyar részen mind az olasz részen tudok dolgozni. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mekkora előnyt jelent, ha valaki több nyelven is beszél.

 


Az Európai diákoknak van egy “SU” nevezetű ösztondíj lehetőség, aminek a feltétele minimum heti 10 órás munkaidő és az egyetemi tanulmány. Ez az ösztöndíj egy pénzbeli támogatás, amit az állam minden hónapban biztosít a diákoknak. Egy másik nagyon nagy lehetőség hogy az az Európai Unió tagjai 180 órát tanulhatnak ingyenesen a dán nyelviskolában, így a legtöbb diák beirtakozik a nyelvtanfolyamra, hogy legalább egy alap tudást megszerezzen.


A nyelviskolában legtöbbször beszédkészség fejlesztő gyakorlatokat csinálunk, sokszor párban vagy csoportban kell dolgozni. Az elején mindenkinek nagyon szokatlan volt a nyelv, főleg a szavak kiejtése.

 


Milyen az egyetemi légkör?

 


Legtöbbször tanulócsoportokban dolgozunk az egyetemen, amit a tanárok direkt úgy állítottak össze, hogy ne legyen azonos nemzetiségű diák egy négy fős csoportban. Ezzel a módszerrel sokkal jobban megismerjük egymás képességeit, szokásait és kultúráját. Rengeteg nemezetiségű diák tanul az egyetemen, emiatt nagyon sok eseményt szerveznek, hogy megismerjük jobban egymás kultúráját. A személyes kedvencem, hogy félévente rendeznek egy kulturális napot, amikor minden nemzet bemutathatja az országa konyháját, zenéjét és mindent ami az országhoz kapcsolódik.

 


Kinek ajánlom a külföldi továbbtanulást, azon belül Dániát?

 


 Mindenkinek bátran ajánlom a Dániai továbbtanulást, aki egy nyitott lehetőségekkel teli környezetre vágyik. Egy percig sem bántam meg, hogy ezt az országot választottam!


Oktatás:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok