Mi Abonyunk - Márton napon remekeltek az ici- pici kézis lányok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.11.16. 10:33

 

Márton napi kézilabda torna Tápiószentmártonban -  November 10-én az Abonyi KC Ügyes Kéz U8-as leány csapata elutazott Tápiószentmártonba, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak fel a mi becsületes kis amazonjaink két igazán nehéz idegenbeli mérkőzés után.  Az első mérkőzést a házigazda csapatával játszották a lányok, s a második félidő közepéig szorosan tartották is a lépést (4:4) a nem túl szabályosan játszó ellenféllel szemben. Végül a szentmártoni lányok aratták le a babérokat 6:4-es győzelemmel. Fontos megemlíteni, hogy fej-fej mellett haladt a két csapat s csak az utolsó percekben kapott két góllal nyerhetett az ellenfél. A kis kapusunk nélkül mindez lehet nagyobb különbséggel zárult volna, de lentebb majd említést is teszek, hogy miért is gondolom ezt jogosan.

 

 

 


Ez után, pihenő nélkül folytattuk tovább a tornát. A következő mérkőzést Kóka csapatával játszották a lányok, ahol már érezni lehetett a fáradságot és látható volt, hogy egyre több a technikai hiba is. Az előző mérkőzésen kapott sok ütés, és nem feltétlen egészséges test-test elleni játék megtörte őket. Az abonyi kislányok azonban nem adták fel és 8:8-ig fej-fej mellett lépkedtünk előre. A Kóka már sokkal szebb kézilabdát játszott és a valóban rutinosabb irányító poszton játszó leány azonban előbbre tudta húzni a csapatát és győzni tudtak 13:8-ra ellenünk. Mindenesetre szép játék volt, jó volt nézni őket a mérkőzés alatt, itt már a szabályok szerencsére uralták a játékot.

 

 

 


A torna végén minden csapat oklevelet és szép érmet kapott, esetünkben bronzérem csillogott a gyermekek nyakában. A torna szervezői kihirdették a torna legjobb kapusát is, aki az abonyi Kecskeméti Eliza lett. Lizusnak egyszerűen nem lehetett gólt lőni. Én, mint edzője biztosan tudtam a pálya széléről, hogy nem lesz könnyű dolga az ellenfélnek, ha gólt szeretne szerezni. Így tovább Eliza, reméljük sokat hallunk még a sikereidről. A tornán gólt szereztek: Kiss Anna 5, Kecskeméti Hanga 2, Gazsovics Nóra 2, Kecskeméti Eliza 1, Sass Blanka 1, Schwarczenberger Lili 1, a csapat tagjai továbbá: Bazsó Hanna, Földi Panna, Rimóczi Zora, Benyus Anna. Kislányok, nagyon büszke vagyok rátok, mindannyian nagyon szépen helytálltatok, így tovább, inkább nyerjétek el becsületesen a bronzérmet, mintsem erőszakosan, nem tiszta játékkal kapaszkodjatok fel az ellenfeleiteknek fájdalmat okozva, a dobogó legfelső fogkára.

 


Mint edző azt gondolom, hogy a szabályok betartása és betartatása egy-egy mérkőzés vezetése során elengedhetetlen. Most ültetjük el ezekben a gyermekekben a kézilabda palántáit, s ha már most nem megfelelően gondozzuk őket, félő, hogy a későbbiekben nem megfelelően alakul a pályafutások, s durva játékukkal nem lesznek képesek jó eredményeket elérni, egy-egy csapatba beilleszkedni.
Hajrá Abony!
ÜGYES KÉÉÉZ!
Tóth Renáta
Edző

Sport:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Új jegyzője van Városunknak!

Sakkozóinknak most nem sikerült a bravúr, de még így is jól állunk!

Szakmai egyeztetés az abonyi új birkózócsarnok ügyében: Sok éves álom válhatna valóra

Ők kapták az abonyi foci gálán a díjakat! Szeretettel gratuláunk!

Szurkoljunk az Imperiálnak! jelenleg mini EB-n vannak!

A KID FC nyerte az első Abony kupát

Abonyi lányok szárnyalnak az Euronovex kézilabda csapatában

Az abonyi Nagy Gergely a görög élvonalban játszó csapathoz igazolt

Pető Zsolt polgármester az abonyi KID FC -ről is tárgyalt a szövetség vezetőivel

Ezért nem indítanak ebben a szezonban a kézilabdások felnőtt női csapatot- Lányainknak idén nem szurkolhatunk sajnos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok