Mi Abonyunk - Márton napon remekeltek az ici- pici kézis lányok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.11.16. 10:33

 

Márton napi kézilabda torna Tápiószentmártonban -  November 10-én az Abonyi KC Ügyes Kéz U8-as leány csapata elutazott Tápiószentmártonba, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak fel a mi becsületes kis amazonjaink két igazán nehéz idegenbeli mérkőzés után.  Az első mérkőzést a házigazda csapatával játszották a lányok, s a második félidő közepéig szorosan tartották is a lépést (4:4) a nem túl szabályosan játszó ellenféllel szemben. Végül a szentmártoni lányok aratták le a babérokat 6:4-es győzelemmel. Fontos megemlíteni, hogy fej-fej mellett haladt a két csapat s csak az utolsó percekben kapott két góllal nyerhetett az ellenfél. A kis kapusunk nélkül mindez lehet nagyobb különbséggel zárult volna, de lentebb majd említést is teszek, hogy miért is gondolom ezt jogosan.

 

 

 


Ez után, pihenő nélkül folytattuk tovább a tornát. A következő mérkőzést Kóka csapatával játszották a lányok, ahol már érezni lehetett a fáradságot és látható volt, hogy egyre több a technikai hiba is. Az előző mérkőzésen kapott sok ütés, és nem feltétlen egészséges test-test elleni játék megtörte őket. Az abonyi kislányok azonban nem adták fel és 8:8-ig fej-fej mellett lépkedtünk előre. A Kóka már sokkal szebb kézilabdát játszott és a valóban rutinosabb irányító poszton játszó leány azonban előbbre tudta húzni a csapatát és győzni tudtak 13:8-ra ellenünk. Mindenesetre szép játék volt, jó volt nézni őket a mérkőzés alatt, itt már a szabályok szerencsére uralták a játékot.

 

 

 


A torna végén minden csapat oklevelet és szép érmet kapott, esetünkben bronzérem csillogott a gyermekek nyakában. A torna szervezői kihirdették a torna legjobb kapusát is, aki az abonyi Kecskeméti Eliza lett. Lizusnak egyszerűen nem lehetett gólt lőni. Én, mint edzője biztosan tudtam a pálya széléről, hogy nem lesz könnyű dolga az ellenfélnek, ha gólt szeretne szerezni. Így tovább Eliza, reméljük sokat hallunk még a sikereidről. A tornán gólt szereztek: Kiss Anna 5, Kecskeméti Hanga 2, Gazsovics Nóra 2, Kecskeméti Eliza 1, Sass Blanka 1, Schwarczenberger Lili 1, a csapat tagjai továbbá: Bazsó Hanna, Földi Panna, Rimóczi Zora, Benyus Anna. Kislányok, nagyon büszke vagyok rátok, mindannyian nagyon szépen helytálltatok, így tovább, inkább nyerjétek el becsületesen a bronzérmet, mintsem erőszakosan, nem tiszta játékkal kapaszkodjatok fel az ellenfeleiteknek fájdalmat okozva, a dobogó legfelső fogkára.

 


Mint edző azt gondolom, hogy a szabályok betartása és betartatása egy-egy mérkőzés vezetése során elengedhetetlen. Most ültetjük el ezekben a gyermekekben a kézilabda palántáit, s ha már most nem megfelelően gondozzuk őket, félő, hogy a későbbiekben nem megfelelően alakul a pályafutások, s durva játékukkal nem lesznek képesek jó eredményeket elérni, egy-egy csapatba beilleszkedni.
Hajrá Abony!
ÜGYES KÉÉÉZ!
Tóth Renáta
Edző

Sport:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok