Mi Abonyunk - A kvótának nincs felső határa
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.09.21. 08:11

 

A kötelező betelepítési kvóta nem megoldás, csak kárt okoz és végrehajthatatlan. Ellent kell neki állni, és erre szolgál a népszavazás - hívta fel a figyelmet a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője kedden egy abonyi lakossági fórumon.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy az Európába irányuló mostani tömeges migráció jellegében, céljában gyökeresen különbözik attól, amit eddig ismertünk Európában, és kiderült, hogy amivel a nyugat-európai országok fordultak a korábbi migráció felé, az illúzió. Az európai országok jelentős része a korábbi években kialakult rutinnal kezelte a kérdést, a mostani helyzetre azonban ez nem válasz.

 

Hozzátette: a kelet-európai országok hamar felismerték, hogy itt térfoglalásról van szó. "Mi azonnal azt mondtuk, hogy ez egy nagyon veszélyes folyamat, és a legelejétől mondtuk, hogy a migrációt nem pártolni, nem lassítani kell, hanem megállítani (.), az uniónak vannak jogszabályai (.) és aszerint kell eljárni."

Kitért arra is, hogy másfél év kellett, hogy az európai politikusok is nagyobb részben igazat adjanak Magyarországnak, leszámítva azt a balliberális mainstreamet, amely a brüsszeli politikát, illetve az európai nyilvánosságot uralja.

Közölte: sokat változott a világ, de a brüsszeli politika továbbra sem a migránsáradat megállítására, hanem a kezelésére törekszik. Ezt a kezelést jelenti a kötelező betelepítési kvóta is, amely azonban nem megoldás, végrehajthatatlan és káros.

Kósa Lajos kiemelte: a népszavazás nem pártpolitikai kérdés, hiszen arról szól, hogy ne más hozza meg a döntést, kivel kelljen kötelezően együtt élnünk. Hozzátette azt is, hogy éppen a szolidaritás miatt mondjuk, hogy ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük oda, ahonnan ezek az emberek jönnek.

Aláhúzta: mindenkit arra buzdítanak, hogy tegyenek félre minden pártpolitikai szempontot, és "közösen védjük meg az országot".

A kvótának nincs felső határa - szögezte le a politikus

A kötelező kvótával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy annak nincs felső határa. A kvótagondolkodás rossz irány - mondta -, mert évi 40 millió migránst nem tud Európa befogadni - már másfélmillióval is küzd -, miközben azokon az országokon, ahonnan ezek az emberek érkeznek, ekkora tömeg befogadása sem segít semmit.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a magyar kormány minden eszközzel igyekszik a kvóta ellen fellépni. Felidézte: a második kvótadöntés decemberben születik meg, és ez előtt szeretné a kormány megkérdezni a magyarokat, hogy bele lehet-e menni abba a kvótadöntésbe, amelyet az Európai Bizottság előkészít. "Mi azt mondjuk, hogy nem, és erre a nemre buzdítunk mindenkit, mert ezzel a támogatással lehet ellenállni a kvótának és a kényszerbetelepítésnek" - szögezte le.

Kiemelte: arra még nem volt példa, hogy a népszavazási eredményt az Európai Unió figyelmen kívül hagyta volna. Ez hihetetlenül erős kiállás a magyar érdekek mellett - húzta alá.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a magyar kormány, a magyar parlament, a Fidesz őszintén Európa-párti, elkötelezett az uniós tagságunk fenntartása mellett, "hiszünk abban, hogy Európa jövője az együttműködésben van". "De ez nem jelenti azt, hogy Brüsszel minden hülyeségével egyetértünk" - tette hozzá.

Kósa Lajos arra hívta fel a figyelmet, hogy a népszavazás nemzeti ügy, arról szól, hogy kikkel akarunk együtt élni mi magyarok, és arról mi hozzuk a döntést vagy mások.

Előző cikkünk IDE kattintva

Politika:
FIDESZ   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
NEM a kényszerbetelepítésre!

hapcika -

2016.09.21. 16:31:50

Ha a NEM szavazatok győznek a népszavazáson, akkor kötelező kényszerbetelepítés Magyarországot el fogja kerülni.Ha a magyar választók elutasítják a kényszerbetelepítést, akkor bizony azt az Európai Unió nem hajthatja végre, nem veheti ki a döntési jogot a magyar Országgyűlés kezéből. A magyar Parlament a népszavazás eredményének megfelelően fog eljárni, mivel a népszavazás eredménye kötelezőérvényű a magyar Országgyűlésre nézve.

Állampolgári kötelességének kell éreznie minden magyar embernek most a népszavazáson való részvételt!!
Mégiscsak országunk és a magyar emberek jövőjéről van szó! Ezt nem lehet félvállról kezelnie egyetlenegy magyar embernek sem! Nem maradhat senki távol a népszavazástól, nem várhatja el senki, hogy majd mások döntsenek helyette! Aki magyar az ott lesz október 2.-án a szavazófülkében és a NEM szavazatot x-li be!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok