Mi Abonyunk - Terror, nemzeti gyásznap
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.11.14. 20:36

 

Megjelent a kormányrendelet a párizsi merényletek miatt vasárnapra elrendelt nemzeti gyásznapról a Magyar Közlöny szombati számában. A határozat szerint a kormány a pénteki párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok emlékére november 15-ét, vasárnapot nemzeti gyásznappá nyilvánítja. A nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi törvényben meghatározott középületekre zászlóhasználat esetén gyászlobogót kell kifüggeszteni, lobogóhasználat esetén Magyarország lobogóját és az európai uniós lobogót félárbocra kell ereszteni.

 


A rendelet kihirdetése napján, 21 órakor lép hatályba - olvasható a Magyar Közlönyben. Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be az M1 aktuális csatornán, hogy a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra. A péntek éjjeli merényleteknek 129 halálos áldozata van, 352-en megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

 


Megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket

 


Így döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás miatt összehívott szombat reggeli ülésen, amelyen részt vett Orbán Viktor kormányfő is. A döntésekről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be kormányszóvivői sajtótájékoztatón.
Bakondi György hangsúlyozta: Magyarország védelmét meg kell erősíteni, ahogyan azt az Európai Unió más országaiban is teszik. Tájékoztatása szerint az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség - amelyet a korábbi belgiumi merénylet után már életbe léptettek - emelt szintű rendszerét vezetik be.
A megerősített biztonsági intézkedések lényegi eleme a rendőri jelenlét jelentős növelése közterületeken és kiemelt létesítményeknél - például a repülőtéren és a paksi erőműnél - egyaránt. Szigorítják a határok ellenőrzését és a büntetés-végrehajtási intézményekben a felügyeletet - közölte a főtanácsadó. Bakondi György azt is mondta, továbbra sincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné. A belbiztonsági főtanácsadó egyúttal arról is tájékoztatott, hogy zajlik egy jogi munka, amely napirenden lesz már a szerdai kormányülésen. Ennek alapján a terrorfenyegetettségekkel kapcsolatos intézkedések új rendszerét vezetnék be.

Kép: Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen) a Tranzit közösség gyertyagyújtásán a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon a Szent István-bazilikánál 2015. november 14-én. Jobbról Martonyi János volt külügyminiszter. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Vatikáni Rádió bejelentése szerint Ferenc pápa mély megrendüléssel fogadta a merényletek hírét. Ezt megelőzően a Szentszék elítélte a terrorista erőszakot hangsúlyozva, hogy a béke és az emberiség ellenes támadás "határozott választ" követel mindenki részéről. Federico Lombardi szentszéki szóvivő úgy nyilatkozott: Ferenc pápa kezdettől fogva követte az eseményeket. Hozzátette: csakis összefogással lehet fellépni az ártatlan embereket sújtó gyűlölettel szemben. "Mindennek ellenére a népek közötti hidak építése az egyetlen járható út, nem szabad engedni a terroristáknak, akiknek a célja éppen az emberek mindennapi békés életének a felborítása" - fogalmazott Lombardi atya. Hangsúlyozta, hogy a pápának van igaza, amikor a világ különböző részein egyszerre zajló harmadik világháborúról beszél. A szóvivő megjegyezte, hogy a december 8-án kezdődő és az irgalmasságnak szentelt szentév éppen a béke üzenetét hirdeti. A szentévben kiemelt lesz a biztonság, de a pánikkeltés nélküli nyugalom is ugyanilyen fontos - mondta Federico Lombardi.

 


MTI/ MIA
 

Közbiztonság:
terror   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok