Mi Abonyunk - További foglalkoztatás bővülés várható a Szolnoki Ipari Parkban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.04.15. 16:09

 

 (MTI) - Mintegy ötszáz fős foglalkoztatás-bővülés várható a következő fél évben a Szolnoki Ipari Parkban folyamatban levő új építkezések, bővítések eredményeként, és több vállalkozás is jelezte, hogy rövidtávú tervei között szerepel a jelenlegi termelői kapacitás bővítése, így a további munkahelyteremtés - mondta Szolnok alpolgármestere a Szolnoki Iparban Parkban tartott mai sajtótájékoztatón.

 

    Szabó István kifejtette, hogy az ipari parkban huszonhárom vállalkozás működik, amelyek összesen több mint 2 ezer 600 embernek biztosítanak munkát, és a létszám a kapcsolódó vállalkozások álláshelyeivel együtt közelít a tízezerhez. Hozzátette: a betelepült cégek szinte kivétel nélkül fejlesztenek, és a betelepülés óta növelték a kapacitásukat, ezáltal a munkahelyek számát is.


    A város ipari parkjába elsőként, 2004-ben, költöző amerikai Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság elkezdte fejlesztésének harmadik ütemét, zajlik a telekrendezés, a napokon belül megérkező építési engedély birtokában hamarosan megkezdődhet az építkezés, a beruházás 2015 november végére készül el - mondta az alpolgármester.


Szabó István szerint mindebből jól látható, hogy mintegy tíz év alatt, az önkormányzati tulajdonban lévő Szolnoki Ipari Park lett az ország egyik legnagyobb kihasználtságú, zöldmezős ipari parkja. A szükséges, folyamatos fejlesztéseket a Szolnoki Ipari Park Kft. illetve tulajdonosa kizárólag önerőből nem tudta volna megvalósítani, ezért a beruházások forrását sikeres pályázatok segítségével sikerült előteremteni, így a cég jelentős pályázati tapasztalattal rendelkezik - tette hozzá.
Az alpolgármester felidézte, hogy a szolnoki önkormányzat a város gazdasági vonzerejének növelése és a foglalkoztatottság bővítése érdekében 1999 januárjában alapította meg a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft-t, és kijelölte ki az ipari park területét. 2000 februárjában a kft. valamint az üzemeltetésébe került földterület elnyerte az ipari park címet és megkezdődött az alapinfrastruktúra tervezése - idézte fel.


Szabó István beszámolt arról is, a megvalósításhoz szükséges önkormányzati forrás kiegészítésére a szolnoki önkormányzat és az Ipari Park Kft. pályázatot készített, ennek eredményeként 2002-ben 289 millió forint és 2 millió euró támogatást nyert, amelynek köszönhetően megkezdődött a szükséges területek megvásárlása és az alapinfrastruktúra beruházás.

 

Andrási Imre a Szolnoki Ipari Park ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta:2006-2007 között közel 200 millió forint értékű II. ütemű infrastruktúra-fejlesztés valósult meg, hatékony és eredményes munkájának elismeréséül a Szolnoki Ipari Park 2008-ban elnyerte "Az év Befektetőbarát Ipari Parkja -2008" címet. A Szolnoki Ipari Park Kft. 2008-ban sikeresen pályázott az infrastruktúra fejlesztés III. ütemének megvalósítására, a mintegy egy milliárd forintos beruházás közel ötven százalékos európai uniós támogatásban részesült. A beruházás eredményeként az ipari park teljes területe összközművessé vált és ezzel a szolnoki, az ország egyik legnagyobb, szabad ipari parki közműkapacitással rendelkező parkja lett.
 

Közélet:
Szolnok   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok