Mi Abonyunk - Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.01.21. 12:42

 (MTI) - Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten; Markus Schäfer termelésért és beszerzésért felelős igazgató tanácstag a kecskeméti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ezzel a második olyan széria gurul le a szalagról, amely kizárólag Kecskeméten készül.

 

    A Mercedes B osztály 2012 márciusi, valamint a CLA 2013 januári gyártásának megkezdése után a CLA Shottig Brake a harmadik széria, amely a konszern legfiatalabb gyárában készül – hangsúlyozta Markus Schäfer.
    Közlése szerint, az elmúlt évben pontosan 150 000 B- és CLA-osztályú autó készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300 000 Mercedes-Benz személygépkocsi gördült le a szalagokról.
    A Mercedes-Benz az elmúlt évben 12,9 százalékkal növelte eladásait, 1,6 millió járművet szállított le vevőinek, és ezzel a negyedik egymást követő évben ért el rekordot - tette hozzá.

 

  Thomas Geier gyárigazgató kiemelte, hogy vevőik számára az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják a CLA-t és immár a CLA Shooting Brake-t is. Arról is tájékoztatott, hogy több mint 180 országba exportálnak Mercedes-Benz autót Kecskemétről.

    A kecskeméti gyár beruházásainak összege ma már eléri az egymilliárd eurót. A gyár felépítése 800 millió euróba került, ezt követően a vállalat folyamatosan fejlesztette a telephelyet, az elmúlt évben mindenek előtt a CLA Shooting Brake termelési előkészületeivel. Ezzel összefüggésben számos új munkatársat toboroztak, akik intenzív képzésben részesültek, így az állomány 2014 végére mintegy 4000 foglalkoztatottra emelkedett.


Thomas Geier kérdésre válaszolva elmondta: a három műszak bevezetése révén 2014-ben 150 ezer darab személygépkocsi készült el Kecskeméten, a darabszám 2015-ben emelkedni fog.


A gyár jövőjéről szólva fontosnak nevezte, hogy a kompakt autók családja fejlődni fog, amelyben Kecskemétnek is kiemelkedő szerepe lesz.
Adatai szerint a gyártás megkezdésekor 17 magyar beszállítóval álltak kapcsolatban, ma már a számuk 32-re emelkedett.

Elhangzott az is, hogy a kormányzattal történő jó együttműködés példája a több mint 90 millió eurós, kedvező kamatozású, exporttámogatási hitel, amelyet a vállalat a kecskeméti gyár jövőbeli további beruházásainak finanszírozására fordít majd. Thomas Geier hozzátette, hogy további, "EU konform szubvenciókról" tárgyalnak a kormánnyal.


A gyár sajtóanyaga szerint, a Mercedes-Benz prémiumkategóriájú kompakt autói közös elsőkerékhajtású architektúrára épülnek, és jelenleg a rastatti és a kecskeméti gyár rugalmas gyártási hálózatában készülnek. Az új nemzedék első termékeként mindkét gyárban a B-osztály termelése kezdődött meg - Rastatt 2011 szeptember, Kecskemét 2012 március. Az új A-osztály 2012 júliusa óta Rastatt-ban készül. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amely 2013 januárja óta gördül le a szalagról. A kompakt SUV, a GLA gyártása 2013 decemberében vette kezdetét a rastatti gyárban. 

 

 Az ötödik új kompakt modell, a CLA Shooting Brake 2015 januárjától Kecskeméten készül. A rastatti gyár 2012 októbere óta, a kecskeméti pedig 2014 májusától termel három műszakban. A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet elosztani a hálózaton belül.

2013 augusztusa óta az A-osztály számára további gyártókapacitás áll rendelkezésre azáltal, hogy szerződéses gyártó lett a finn gyártási specialista, a Valmet Automotive. Ezen túlmenően 2015 első félévében indul a GLA gyártása a kínai piac számára Pekingben.
Az új Mercedes-Benz CLA Shooting Brake egyelőre két diesel- és négy benzinmotorral, valamint 4MATIC összkerékhajtással kapható és csupán kereken 600 euróval kerül többe, mint a négyajtós kupé. A CLA Shooting Brake 2015. január 15. óta rendelhető, és az első járművek 2015 márciusában érkeznek az európai márkakereskedőkhöz.
 

Közélet:
Autó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok