Mi Abonyunk - Elérte a végzete az egyik abonyi életveszélyes házat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.11.15. 13:45

 

Ha tehetik, kerüljék el jó messze azt, amit a képen látnak! Pár hete, pontosabban idén szeptemberben született egy cikk a Világosság úti egyik veszélyesnek tűnő ház ügyében. Ekkor megkerestem a járási hivatalvezető asszonyt is, aki kérdésemre elmondta, hogy valóban a Ceglédi Járás Építéshatósága az illetékes az életveszélyessé vált házakkal kapcsolatban, és már 31 ilyen esetben született határozat. Akkor azt a választ kaptam, hogy az ügyek megnyugtatóan rendeződnek, rendeződtek. A jelek szerint mégsem. Sőt. A mai nap délelőtt, azaz november 15-én az egyik ilyen ház sarka, oldalfalai kidőltek, az épület megadta magát. A benne lévő értékek előtárultak, oda bemenni életveszélyes, a ház szemmel láthatóan tovább dől majd. A szomszéd hosszú hónapok óta levelez az illetékes hatóságokkal, csupán annyi lett az eredménye, hogy odabiggyesztettek a ház falára két cetlik, hogy az életveszélyes, és ne közelítse meg azt senki. Le nem zárták a járdát, le sem szalagozták. A tulajdonost ugyan felszólították, hogy azonnal tegyen valamit, de az nem tett. Mint ahogyan most sem.

Korábbi cikkünk IDE kattintva olvasható

 

 

A Szolnokon élő tulajdonost a szomszédok telefonon felhívták, szóltak neki, hogy mi történt. Tudomásul vette, újabb telefonokat nem fogadott. Az ügyben a szomszédok kétségbeesve kezdtek el intézkedni, a katasztrófavédők közölték, hogy ők nem jönnek ki, mert nincs közvetlen életveszély, nem rájuk tartozik az ügy. Az Abonyi Polgárőrség elnöke, Juhász Pálné telefonhívásomat követően öt percen belül a helyszínre érkezett, értesítette a rendőrség munkatársait is, akik ugyan megérkeztek a területre, de illetékesség hiányában ők sem intézkedhettek. Még szerencse, hogy éppen nem tartózkodott a ledőlő ház útjában senki, így emberéletben nem esett kár. Az épület állapota kritikus, az bármikor tovább dőlhet. A jelek szerint ez sajnos így is marad, mindenki mossa kezeit. Korábban az abonyi polgármesteri hivatal illetékes volt az ilyen ügyekben, mint építésügyi hatóság, és elrendelhették a kényszerbontást. Most nem tehetik meg, az illetékes Cegléd. Természetesen jelezni fogom ezt a hivatalvezetőnek, küldöm neki a linket. Most szombat van, gondolom, csak hétfőn tesznek majd valamit, ha egyáltalán tesznek. Az esettel kapcsolatban telefonon felhívtam Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármestert is, aki ismertette velem a sajnálatos hivatali utat, melyet fent én is leírtam. A város első asszonya megpróbált ugyan intézkedni, de falakba ütközött, mert a Katasztrófavédelem neki ugyanazt mondta, amit a szomszédnak. Balogh Edit személyesen meg is nézte a helyszínt. Sajnos tenni ő sem tudott semmit, mint mondta, egyszerűen nincsenek erre megfelelő eszközeik, nincsen semmiféle hatáskör a helyiek kezében az ilyen esetekre vonatkozóan. Tudom, ebben igaza van. Ők nem illetékesek, mert nincs közvetlen életveszély. Ez így viszont katasztrófa!

 

 

 

Összedől szombaton a szomszéd már egyébként életveszélyessé nyilvánított háza, rádől a telkedre, tönkrevágja a kerítésedet. Kilátszanak az értékek belőle. Senki nem csinálhat semmit. A tulajdonos nem foglalkozik a saját házával, és az abban lévő dolgokkal. Jön egy szél, vagy egy eső, a ház tovább dől. Örökkön, örökké…. Az értékeket kipakolják belőle. Senkit nem érdekel. Az sem, ha egy vétlen áldozatra rádől az egész. Majd akkor mehet a dutyiba a tulajdonos. Itt tartunk ma Magyarországon. Ilyenek a mi törvényeink. Jók? NEM.

 

 

 

Így lesz kis hazánk a senki földje. Egyre nagyobb a szegénység, egyre több az ilyen ház. Elhagyatottak, életveszélyesek. Egyre több a patkány Abonyban. Megtelepednek az üres romhalmazokban. Azok dőlnek, a lakosság meg csapdákat állít a patkányoknak, mérgeket tesznek ki. Szélmalomharc. Ez is, és a fenti eset is.

Ez a ház Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP-s önkormányzati képviselő körzetében van. Jelzem neki is a problémát, hiszen tudnia kell róla. Sőt, elvileg segítenie is tudni kellene.

Lőrinczy Veronika

 

 

 

 


 

Citrom-díj:
Járás   
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sok szertettel Balliknak

ortega -

2014.11.30. 00:53:10

Kedves Ballik!

ortega -

2014.11.29. 21:42:27

Köszönöm szeretetteljes megnyílvánulásod.Vigyor

ortega

Ballik -

2014.11.29. 21:34:54

Tetétleni szemét!

MG háza, ciki

veroniq -

2014.11.18. 09:53:09

Egyelőre ez a cikibb, mert összedőlt, de csak idő kérdése, hogy Dr. Magyar Gábor polgármester jelölt szülőháza is erre a sorsra jusson. Küldök képeket a ház másik oldaláról is.

 

 

Hogy mit tennék?

ortega -

2014.11.16. 02:50:55

A Megyei Kormányhivatal vezető helyében szétzavarnám az építésügyi hatóságot mint a Ceglédi Önkormányzatnál, mint a Ceglédi Kormányhivatalnál. 

A ceglédi jegyző az elsőfokú építésfelügyeleti hatóság vezetője. Kurva jó a közigazgatási rendszerünk. A ceglédi jegyző munkáltatója pedig a ceglédi polgármester. Mi közük Abonyhoz? 

Da ha már egyszer rájuk lőcsölték, meg kell vizsgálni, mekkora a sara az önkormányzatnak a ceglédinek és az abonyinak - és mekkora a kormányhivatalnak. A Megyei Kormányhivatal helyében lépnék. Egyszer, s mindenkorra rendet csinálnák. Aki saras ezekben a dolgokban, keressen más helyen életpályát, ne a közszolgálatban. A hibákat, mint említettem, kényszeintézkedéssel megszüntetném, a tulajdonosoktól a NAV-al behajtatnám a költséget.

Jó lenne, ha észre térnének az emberek. Ennyire lehülyült a nép a rendszerváltás két és fél évtizede alatt, hogy csak pártokban, közszereplőkben tud gondolkodni. Ez alulról üti a negyvenes IQ szintet. Ha jól olvasom több mint harminc ilyen épület van. Ha az OTP elvette - és nem tartja karban - rajta is be kell hajtani a költségeket.

 

A gondos gazda kötelessége mindenkire vonatkozik. 

Érdekes!?

napraforgo -

2014.11.15. 18:00:16

Magyar Gábor Antal utcai háza pellengére ehhez képest...... Döntse a "hírportál", melyik a "cikibb"!!!! 

Utálom a töketlenkedést

ortega -

2014.11.15. 15:58:57

Érdeklődési körömön kívülre került a miabonyunk, amikor a sárfelhordásról készített, tettrekész Polgármestert fényezve azt írta, megnézték a térfigyelőt a körzeti megbizott irodájában. Onnan maximum a térfigyelő vezetékét nézhették, ahogy bemegy a Polgármesteri Hivatalba. A bértollnokság visszaüt. 

 

Amiért mégis verem itt a nyálam: simán a Googliban rákerestem, mit lehetne tenni. 

"Ptk. 339.§ (1) Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni.
Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adotthelyzetben általában elvárható.
352.§ (1) Épület egyes részeinek lehullásából vagy az épület hiányosságaibólmásra háramló kárért az épület tulajdonosa felelős, kivéve, ha bizonyítja, hogy az építkezésre és karbantartásra vonatkozó szabályokat nem sértették meg, és az építkezés vagy karbantartás során a károk megel őzése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható."

 

Kiinduló alapnak megfelel a következő: http://hm.hatosagihivatal.kormany.hu/download/2/dc/40000/Frigy%20Antal%20-%20A%20j%C3%B3karbantart%C3%A1si%20k%C3%B6telezetts%C3%A9g%20fogalma%20%C3%A9s%20folyom%C3%A1nyai.pdf 

 

Alapvető kérdés akarja vagy nem akarja valaki megoldani a problémát. Ennyi. Meg kell csináltatni - kényszehatósági intézkedésként - és a számlát, jól megnyomott tollal - be kell nyújtani a tulajnak.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok