Mi Abonyunk - HURRÁ! Visszakapjuk az ellopott időt! Óraátállítás
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.25. 19:55

Az Európában egységesen alkalmazott óraállítási módszer lényege, hogy a lakosság szokásos ébrenléti időszaka – reggel 7 és este 10 óra között – jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. Így ugyanis csökken a villamosenergia-fogyasztás. A Mavir adatai szerint Magyarország évente 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztását takarítja meg az óraátállítással. A téli időszámítás március 29-ig tart.

Hogy megéri-e? Nem biztos. Íme egy tavalyi cikk minderről:

 

A vasárnap esedékes óraátállítás kapcsán az állami Mavir továbbra is kiáll amellett, hogy a rendszerrel évente egy nagyvárosnyi energiát spórolunk meg. Tudósok, képviselők, portálok, közlekedési cégek szerint ez nem igaz, ráadásul az átállítás egészségügyi problémákat és közúti baleseteket is okoz.

 

Folytatás IDE kattintva

Közélet:
Abony   
 6 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Spanyol út?

Magyarabb -

2014.10.28. 23:01:59

Az én nyaralásomat még soha sem tette tönkre az időeltolódás. Sajnos. Két okból. Nem voltam nyaralni, messze pláne nem.

Rosszall

 

  

túlzás

biga -

2014.10.27. 23:28:55

Nem tudom megítélni az óraátállítás gazdasági jelentóségét,de az egészségügyi hatások messze túlzóak.Csak tessék belegondolni:hallott-e már bárkit arra panaszkodni, hogy tönkretette a spanyol nyaralását az 1 órányi időeltolódás?

Tisztelt TATU úr!

S.pataki -

2014.10.27. 22:06:27

 

Én a Hurrá bevezető résszel elolvastam az óraállításról szóló cikket. A kommentet olvasva minden egyéb állítása elfogadható( némi fenntartással), többségében egybevág a gyakorlattal. Az időzóna beleszövése a mondanivalójában, már zavart. Ezért láttam jónak, ha az időzónát, és a nyári időszámítást egzakt módon minden érdeklődő számára leírom, előnyét, hátrányát globálisan megemlítve. Az indukáló írásából az nem kivehető, utalás sem található arra, hogy Ön elírásból használta az időzóna kifejezést. Az Időzónák! c. összeállításomban, leíró egzakt jellegénél fogva (a reakciójában) vélt, és közölt személyiségeket sértő, bántó kifejezések nem olvashatók. Így Öntől is viszont elvárható a korrekt miheztartás. Az összeállítás amint már említettem, nem az Ön egy személyére lett szabva. Reakcióját tekintve nem az Én gondolat világom tükre.

Forrás: GOOGLE keresővel: Időzóna( legalább 200 találat közül van mód ez irányú tájékozódásra, elmélyedésre.)

Imádom a kötörfalazást.

TATU -

2014.10.27. 09:10:56

Elírtam az ídőzónát az óra átállitassal,de a légyegét mindenki érti.Nem kell ily módon megmagyarázni nem hülyeemberek vagyunk.Ez nem más mint kekeckedés.De a TV és az orvostársadalom is inkább károsnak,minsem hasznosnak mondja az ídő átállítását.

Az időzónák!

S.pataki -

2014.10.27. 00:12:52

 

Olvasva kommentet tisztázni kell kettő fogalmat!

1.Az időzóna fogalmát.

2.A nyári időszámítás fogalmát.

ad.1. Egy időzóna a földfelszínnek az a területe, amelynek időmérő eszközei azonos időt mutatnak (ezt az időt „zónaidő”-nek nevezik, szemben „a helyi idő [1] ” -vel, amit az adott hely földrajzi hosszúsága határoz meg). Elméletileg az egyes időzónákat hosszúsági körök határolják, a valóságban azonban politikai okokból az országhatárokhoz igazítják őket. Régen az emberek a Nap deleléséhez viszonyított helyi időt használták, amely településről településre eltért. Az órák állandó állítása a közlekedés gyorsabbá és az órák pontosabbá válásával egyre nagyobb gondot jelentett.

Mindegyik időzónát a koordinált világidőhöz (UTC) viszonyítják. A referenciahely a nulla meridián (0.hosszúsági kör), azaz a London közelében található, Greenwichi(Grinicsi) délkör. Ezért korábban greenwichi középidőnek(GMT) is nevezték.

A magyarországi időzóna téli időszámításkor UTC+1 (CET), nyáron UTC+2 (CEST).

Elméletileg 24 időzónát határoztak meg; UTC-11-től UTC+12-ig. A zónaidők egész órával térnek el. Ezzel szemben 40 időzóna létezik, UTC-12-től UTC+14-ig, némely időzóna félórás, vagy negyedórás eltéréssel.

A világóra a zónaórában eltérő, de a percben, másodpercben azonos.

[1]A helyi idő a hétköznapi életben egy adott időzónában érvényes zónaidő.

ad.2. A nyári időszámítás széles körben elfogadott rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Az elnevezés onnan ered, hogy ez az időszámítás nagyrészt a nyári időszakra esik.A nyári időszámítás ötlete nem új. Lényegében arról van szó, hogy a társadalom működése jobban igazodjon a Nap járásához, ami nyáron hosszabb nappalokat eredményez. A technikai civilizáció a 20. század elejéig eltért ettől a természetes rendtől. Elsősorban villamos energetikai szempontból van kézzelfogható jelentősége. A hazai villamosenergia-rendszert irányító Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) szakemberei 1949 óta gyűjtik és elemzik a mindenkori fogyasztási adatokat. A MAVIR 2012-es közleménye szerint az óraátállításoknak köszönhetően éves szinten mintegy 120 gigawattórával (GWh) kevesebb áramot használ fel az ország, ami 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg.

Hasznos vagy káros?

A nyári időszámítás 20. század elején történt bevezetése óta folyamatosan vita zajlik az eljárás kellően hasznos voltáról, és a hátrányáról, kedvezőtlen egészügyi vonatkozásáról.

A világ becsapása.

TATU -

2014.10.26. 04:20:18

Az idő zónát nem érdekli az erőművet,mert stabil fordulaton kell működnie,hogy leadja a megfelelő frekvenciát és feszűltséget.A hűtőszekrényed s a vízbojlered is figyelmenkívűl haggya,szólj ha meglátod számládon a külömbséget.A közvilágítást azért találták ki,hogy az éjszaka nem működő válalatok lakossáki kikapcsolások hiányát mint műterhelés üzemeljen.A közvilágítás meg autómata kapcsólja fotocellás vezérléssel kapcsolódik be és ki, tehát azt sem érdekli ai idő zóna.Viszont nagyon káros az emberi szervezetre és a házi állatokra.A keleti zóna már rég abbahagyta ezt az értelmetlen időálítgatást.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok