Mi Abonyunk - Igazi csapatként, megérdemelten győztek idegenben a férfi kézilabdások
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.30. 17:17

Hét végén, szombaton itthon játszanak! gyere el hatkor a sportcsarnokba a felnőtt meccsre, négykor az ifire! Szurkolj nekik, hiszen  megérdemlik! - A bajnokságunk 2. fordulójában, első idegenbeli mérkőzésként a csoport újoncához, a Kecskeméti Főiskola csapataihoz utaztunk vasárnap, kiknek ezzel hosszú hónapok izgalommal teli várakozását szakítottuk meg. Ez volt az a mérkőzés, amire egész nyáron vártak, az ellenfél sem számított (KEFO szerint), egészen a mérkőzés végéig.


A MAFC elleni kisiklásunk után, csakis a győzelem volt elfogadható mind a csapat, mind a szurkolóink és mind a szakvezetés részéről. Lehetőség adott volt, hogy megmutassuk jó felkészültségünket, küzdeni tudásunkat.
Ezen a hétvégén nem volt hiány az elszántságból és a nyerni akarásból, amit a megszerzett 2-2 pont igazol.

Az ifjúsági mérkőzésen nem volt kérdés, hogy ki jön le a pályáról győztesen. A fiúk megfelelő tempóban játszották végig a mérkőzést, összeszedett csapatjátékkal. Már az első félidőben szinte eldőlt a mérkőzés, amikor az állás 16-28 volt az abonyi fiatalok javára.
A hazai csapat fiatal játékosai nehezen bírtak ellenfelükkel, annak ellenére is, hogy Nagy Attila edzőnk, jó néhány játékosát a második játékrészben pihentetni tudta, illetve egy meghatározó játékos is hiányzott a keretből sérülés miatt. A lendület nem tört meg és tovább növeltük előnyünket. A mérkőzésen egy magabiztos győzelmet arattunk, 31-52-es végeredménnyel.
Játékosok: Bagi Sándor (2), Berkó Tamás (3), Bugyi Gergő, Bugyi Máté (8), Duka Krisztofer (7), Komáromi Zoltán (3), Kovács Attila (4), Majoros László (2), Újhelyi Tamás (8), Újhelyi Zoltán (2), Varga Miklós (5), Varga Róbert (8)

Felnőtt keretünk a legnagyobb elszántsággal utazott a két pont megszerzésért a KEFO Handball Team csapatához. Idegenben sokszor döcögős a játékunk, ami most sem volt másképpen, de így is tartottuk ellenfelünket. Sajnos a mérkőzés legnagyobb részében mi voltunk kényszerítve az egyenlítésre. A 25. percben sikerült ugyan átvenni a vezetést (10-11), de ez nem tartott sokáig. Az mérkőzés végig kiegyenlített volt, ennek mérten a félidőben is döntetlen volt az eredmény (14-14).
A második félidőben továbbra is a KEFO járt előttünk mindég egy lépéssel, volt, hogy 3 gólra is elengedtük őket. Védekezésünkön nem nagyon tudtunk javítani, de támadójátékunkba sikerült lendületet vinni. Az 50. percben ennek is köszönhetően, zsinórban 4 találattal, kétgólos előnyre tettünk szert. Azonban még ekkor sem nyugodhattunk meg, hiszen tudjuk a kézilabdában a kétgólos előny, nem előny. Az 59. percben az egyenlítésért támadott a kecskeméti csapat, de hibáztak és egy megszerzett labdából az utolsó másodpercekben lőtt góllal biztosan megszereztük a győzelmet. A végeredmény 28-30 lett.

Kodály Zoltán „Háry János” című dalművében felhangzik a híressé lett „Sej, Nagyabonyban csak két torony látszik” kezdetű népdalszöveg. Valahogy még az egyiknek a felét sem sikerült ledönteni a KEFO-nak, nem hogy a másikat. Igazi csapatmunkával hoztuk el a 2 pontot Kecskemétről, bebizonyítva, hogy nem 1-2 emberből áll csapatunk, nem úgy, mint az ellenfélé, ahol akadnak jó játékosok, de nincs csapat. Az Abonyi KC ifjúsági és felnőtt játékosai egyaránt, igazi csapatként funkcionálnak a pályán, valamint a pályán kívül is és sok-sok sikert megélve ma már nem csak a „két torony” viszi a város hírnevét.


Játékosok: Almási Attila, Bárány József, Bárány Norbert, Benkucs Zoltán, Bugyi Máté (6), Dudás Róbert, Juhász István (1), Matócsi István (7), Mádi Csaba (2), Megyes József (5), Mészáros László (8), Tóth Zoltán (1), Újhelyi Tamás, Vígh János
Kapusok: Medgyes Gábor, Pál István

A csapatmunka mellett, nagyban hozzájárult a győzelemhez a fegyelmezettség, a küzdeni és a győzni akarás, és reméljük ebből a mentalitásból semmi nem vész el a bajnokság hátralévő részében.
Köszönjük annak a maroknyi szurkolótábornak a bíztatását, akik elkísérték csapatunkat és a junior játékosokkal kiegészülve elnyomta a kecskeméti nézők hangját.
Sok Szeretettel várjuk tavasszal kecskeméti ellenfelünket, h lássák és hallják az igazi abonyi B Közép hangját és megtapasztalják, milyen szilárd alapja van mind a két toronynak.

Ezen a hétvégén újra itthon játszunk, nem más ellen, mint az örök riválissá vált Pénzügyőr SE csapati ellen. Legutóbb hazai pályán egy izgalmas mérkőzésen döntetlen játszottunk felnőtt csapatunkkal, még ifi csapatunk kikapott a bajnoktól.
De ez a múlt és ez egy új bajnokság már. Pontért Abonyban meg kell küzdeni minden ellenfelünknek.
Az első hazai mérkőzés is a múlté már, és bízunk abban, hogy szurkolóink, nézőink továbbra is kiállnak csapataink mellett.
Szükség lesz a bíztatásra! Szükségünk lesz rátok!


2. ford. eredményei

Dunaújvárosi AC - FTC Magyar Terv 27 - 26
Pénzügyőr SE - XVI. Ker. KMSE 38 - 25
BP. Honvéd SE - Ercsi SE 28 - 17
MAFC-ASI - VSK Tököl 28 - 23
Ceglédi KKSE U23 - Szigetszentm. KSK 17 - 36

Hajrá Abony!!!


 

Sport:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok