Mi Abonyunk - Bedőlt EU-s projekt Abonyban: Jött a kivitelező leszerelni és rájuk hívták a rendőröket
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.11.26. 11:16

Valószínűleg a Központi Régió első olyan projektje éli végnapjait, mely bedőlt, és a kifizetett támogatási előleget és részszámla után megkapott összeget vissza kell fizetnie azt annak felvevőknek. Azaz kellene, hogy hogyan és miből, még nem tudni. Hiszen a cég felszámolás alatt áll. Több, mint 47 millió forinttal lett gazdagabb a pályázatot benyújtó, mert ennyi előleg ütötte markát az abonyi egykori varrodában úgynevezett sokktalanító központot hoztak volna létre. A KÁTA ÉPSZÖV remek minőségben, határidőre teljesített és felújította az ingatlant, de a mai napig nem kapták meg a munka ellenértékét. Négy év után, 2013 november 26-án elfogyott a türelem, elszakadt a cérna és a több, mint 70 főt foglalkoztató jó nevű, sikeres építőipari vállalkozás munkatársai, élen a vezérigazgatóval megjelentek az építési területen.

Ezt az abonyi ingatlantulajdonos észlelte és azért hívta ki rendőrség munkatársait, mert szerinte betörés történt. Ez így, ebben a formában nem igaz. A földterület valóban a „ tulajdonosé „, ám mivel az épületért egy vasat sem fizetett ki, az nem az övé. Mintegy 120 milliós építési beruházást hajtottak végre, rengeteg a beépített anyag. A KÁTA Épszöv csak azokat a beépített eszközöket, műtárgyakat kezdte el leszerelni, melyekkel nem okoz maradandó károkat az épületben. A vállalkozás vezetőjének meggyőződése, hogy szélhámossal állnak szemben, úgy érzi, hogy jogában áll mintegy 6 millió forint értékű anyagot leszerelni és elvinni a létesítményből. Ez persze csak csepp a tengerben, ám mégis jóval több a semminél, hiszen egyhavi bérét bőven fedezi a dolgozóknak. Amit elkezdtek leszerelni azok a lámpatestek, kapcsolók, klíma, csaptelepek, és belső ajtók. A fényképek a KÁTA Épszöv vezetőjének engedélyével készültek a területen, aki lapunknak elmondta, hogy ez egy egyedi eset, még a vállalkozás működési ideje alatt ilyen nem fordult elő velük. A leszerelést a cég ügyvédjének tanácsára kezdték meg.

 

Csak az úgynevezett sószoba, melynek falai sótéglákkal lettek kirakva, 12 millió forintos beruházás volt. Üresen tátonganak a szép helyiségek, bennük nincsen szinte semmi, néhol ütött- kopott székek azok azért vannak. A bejáratnál még tábla hirdeti, hogy a KÁTA Épszöv végezte el a beruházást, de a kötelező EU-s projekttáblára valaki hevenyészve ragasztott egy szöveget, melyben az olvasható, hogy az NSCH Kft felszámolás alatt áll és kérik a beszállítókat és hitelezőket, hogy a közlönyben megjelent módon jelentkezzenek a rendezésre. A KÁTA Épszöv vezérigazgatója, Kovács János lapunknak elmondta, hogy nem jelent meg a Magyar Közlönyben semmiféle hivatalos dokumentum a felszámolással kapcsolatban. Ez nagy biztonsággal kijelenthető, hogy így is van, tekintettel arra, hogy én sem találtam meg a Közlöny elektronikus oldalain a keresett dokumentumot. Ráadásul, ha igaz lenne a kiírás szövege, akkor azt pecséttel, aláírással szokás közzétenni, sőt mi több, magát az épületet is viaszpecséttel szokta lezárni a végrehajtó, mondta Kovács János.

A rendőrség munkatársainak megjelenését követően előkerültek hivatalos dokumentumok a KÁTA Épszöv részéről, a rendőrök a helyszínen szembesültek azzal, hogy nem egyszerű betöréssel van dolguk. Megpróbálták a helyszínen a leszerelés helyett inkább békés jogi megoldásra rábírni a kivitelezőt, de ez nem sikerült. Kovács úr ügyvédje tanácsai szerint járt el, hajthatatlan volt. 2010-ben már foglalkoztunk az üggyel, akkor a következőt írtuk, idézem:

„ Ezen cég székhelye a nyilvános cégbírósági okiratok tanúbizonysága szerint Abonyban van, a Szolnoki út 92. szám alatt, mégpedig tavaly májusa óta. Ez az épület a Pecsenyesütővel szemben van, a volt négyes mellett. Ez a színhelye annak a beruházásnak, mely lapinformációink szerint egy egészségügyi létesítmény lenne, ahol méregtelenítéssel hoznák rendbe a pacienseket. Úgy tudjuk, hogy úgynevezett Keszon kamra lenne ott. Az épület készen van, szemmel láthatóan tetszetős, szép. Viszont jelenleg „ lakatlan „, a beruházás annak ellenére nem folytatódik, hogy az átadás tervezett időpontja 2011.01.31. Csak kutyák őrzik a területet, mozgás nincs.

Nem hivatalos hírek szerint a beruházás megrekedt. A fő ok nyilván a pénztelenség, tekintettel arra, hogy úgy tudjuk, hogy a céget, mely szépen megépítette, felújította a komplexumot, a mai napig nem fizették ki, így pedig bajos az elszámolás az irányító hatóság felé. Nagy tábla hirdeti, hogy a KÁTA ÉPSZÖV volt az, aki itt dolgozott. Összesen 87.480.000 csengő forint támogatást kapott a projekt mely a teljes bekerülési költségnek csupán 30 %-a. Így 291.600.000 forint az összköltség, a vállalkozásnak több, mint 200 milliót kell kicsengetnie, vagyis számlákkal igazolnia. Nos, már kifizettek nekik eddig előlegként 34 992 000 Ft –ot, majd számlák alapján még a nyáron 14 984 061 Ft –ot, de ez úgy tűnik, hogy kevés az üdvösséghez.

A pályázat nyilvános részében meglehetősen ködösen hangzik az, hogy a közel 300 milliót mire költik, mert ez a következőképpen szerepel a leírásban: „ A projekt keretében az NSCH Kft. egy komplex technológiai fejlesztést kíván végrehajtani egy hátrányos helyzetű kistérségben, a vállalkozás jövedelemtermelő képességének növelése érdekében, magas hozzáadott értékű szolgáltatás nyújtásával, fenntartható módon. A projekt részei: az egészségügyi szolgáltatás kialakítása technológia fejlesztéssel, kiszolgáló épület kialakításával és az eredményes működés érdekében minőségirányítási rendszer bevezetése és marketing akciók révén. „

A nyilvános cégbírósági adatokban nincsen még nyoma a felszámolásnak. NSCH Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (2740 Abony, Szolnoki út 92.) cég 2013. február 8. napján hatályos adatai a következők:

A létesítő okirat

kelte 2008. március 25., a cég főtevékenysége egyéb humán-egészségügyi ellátás. A cég jegyzett tőkéje 3.000.000 Ft, a képviseletre jogosult Sipos Kálmán, egy tagja van a vállalkozásnak, a tulajdonos egy személyben szintén Sipos Kálmán, lakcíme budapesti. Egy végrehajtási eljárás szerepel egyelőre a cég ellen. A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2011. február 22., végrehajtást elrendelő megnevezése: APEH Pest Megyei Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztály, az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2012. április 26.

A fenti adatokból jól látszik, hogy az NSCH soha nem lesz képes visszafizetni az előlegként, illetve számlával felvett közel 50 millió forintot, hiszen csak 3 millió forintos a jegyzett tőkéje. Mindenesetre jó bizniszt csináltak, ha ezt megússzák, mert a különbözet megmarad.

Az elektronikus beszámoló portálon a tavalyi évvel kapcsolatban érdekes irományt találunk. Idézem, szó szerint: „ Kiegészítő melléklet a 2012 évi mérleg és eredmény kimutatáshoz. A társaság 20102 évben gazdasági tevékenységet nem végzett, bevételei és költségei nem
keletkeztek. Abony, 2013.május 31. Sipos Kálmán ügyvezető. „

Idézet 2011-ből: „ A vállalkozás 2011 évben forrás hiány miatt gazdasági tevékenységet nem végzett. „ Tehát nem is adtak adatokat.

2010-es idézet a nyilvánossá tett beszámolóból: „ A társaság 2009 év folyamán egészségügyi centrum kialakításába kezdett bele, mely eltér az eddigi tevékenységétől, összértéke eléri a 600 M Ft-t. Ebből a beruházásból a befejezetlen beruházások számlán 2009-2010 évben megjelent 166 M Ft. Az immateriális javak és tárgyi eszközök közül selejtezés illetve eladás nem történt. Készleten egy 12 M Ft értékű ingatlan található, amely a beruházás alapját képezi, átsorolása a befektetett eszközök közé a beruházás végén, előreláthatóan 2012-ben történik. .A követelések között 14 M Ft beruházásra adott előleg, 37,5 M Ft költségvetési kiutalási igény (mely egy megítélt vissza nem térítendő támogatás még le nem hívott része, valamint 916 e Ft visszaigényelhető ÁFA található. A társaság bevételszerző tevékenységet nem folytatott így vevőkkel szemben fennálló elismert tartozás nincs. „

2009-ben a fentiekhez hasonló szerepelt a nyilvános adatokban.

Mindebből sajnos egyértelműen kiderül, hogy még amennyiben a felszámolás során a 12 millió forint értékű ingatlant is elviszik a hitelezők, akkor sem lehet majd követeléseiket kiegyenlíteni. Mindenesetre egy abonyi álommal kevesebb.

Lőrinczy Veronika

 


 

Citrom-díj:
Abony   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A fütyi

ellike51 -

2013.11.29. 01:51:04

... a beruházás megkezdésekor - az MSZP kormányzása idején - még lehet, hogy jelentett valamit, de nagyon valószínű, hogy annak a beruházásnak is csak az abban érdekeltek lehettek lehettek haszonélvező?

 

Úgy gondolom, hogy e témában nagyobb reményekkel voltak azok, akik azt hitték, hogy szép kiszolgáló egységgel szép környezetben fogadják vendégeiket - és marad az MSZP kormányon?

- az egykori varrodában pedig hittek is abban, hogy lesz még szebb jövő?!

bírósági eljárás folyik

veroniq -

2013.11.28. 13:53:01

Az NSCH ellen eljárások folynak, majd a jogászok megmondják, hogy pontosan mi történt, és a retorzió sem marad el. Amennyiben tényleg jogállamban élünk. Elvileg igen, van egy 60 milliós számla... Hogy milyen teljesítés áll mögötte, nem tudható pontosan. Igen, van egy közbeiktatott cég is. Valóban. Sőt, esett szó mindenféle kínai befektetőről, majd eltűnt minden és a remény is elillant arra, hogy beinduljon a beruházás.

Talán az sem a véletlen műve, hogy a volt NFÜ oldalán már nem szerepel ez a projekt. Mintha soha nem nyert volna, mintha soha nem is létezett volna....

A tárggyal kapcsolatban csak egy utolsó megjegyzés: Akinek vaj van a fején, az ne menjen ki a Napra:) 

A igazság egyszer úgyis kiderül! LŐVE

Tények

ellike51 -

2013.11.28. 09:45:07

azok a sorok amiket itt olvashatunk és a fotók, amiket itt láthatunk. 

Sajnos.

Feltételezhető, hogy nem ok nélkül szerelte le a kivitelező a beépített dolgokat, nyilván kereste a fővállalkozót mivel feltételezhetően eddig még nem volt rendezve az elvégzett munka ellenértéke. Ugyan honnan is próbálna valamit is menteni, ha nem ott, ahol dolgozott? Menjen a fővállalkozó kapuját döngetni?

 

Ami tény lehet, hogy sajnos csak most került képbe a fővállalkozó - vagy csak én voltam figyelmetlen - valóban eddig miért nem tudhattunk róla? Őt is meg kellene szólítani, ha tényleg A fővállalkozónak az NSCH közel 60 milliót kifizetett (ez ellenőrizhető).



Csak nem Ő a nevető harmadik (a milliókkal)?

várom a hivatalosat

veroniq -

2013.11.28. 09:42:39

Kedves Wagner!

Köszönöm a kommentet, tisztelettel várom Sipos úr, vagy a felszámoló hivatalos közlését az üggyel kapcsolatban. Amit Ön nem tudhat, engem korábban többen megkerestek, próbálták rajtam keresztül elérni Sipos urat. Nem tudtam segíteni. Ők vélhetően a hitelezők, vagy ki nem fizetett szállítók, illetve végrehajtók voltak. Üdvözlettel: Lőrinczy Veronika

Mik is azok a tények?

Wagner -

2013.11.28. 09:05:48

Mint közreműködő (volt dolgozó) most olvastam, és ezek után kénytelen vagyok hozzászólni:

1. Tudomásom, és ismereteim szerint, az NSCH még a közlönyben történő megjelenés előtt, mindenkit tájékoztatott a felszámolás tényéről. Engem is.

2. A kivitelezési munkákra az NSCH egy fővállakozóval kötött szerződést, és nem a most megjelent céggel.

3. A fővállalkozónak az NSCH közel 60 milliót kifizetett (ez ellenőrizhető)! Ezért érdekes hogy az alvállakozója miért ezt választotta, és miért nem az eredeti megrendelőjét kereste meg?!?!

4. Kedves Veronika, ha figyelmesen olvas a sorok között is, a hirdetés, inkább viszont fenyegetés, a felvonulóknak, akik valójában -életveszéjesen- megfenyegették Sipos urat!

5. Ahogy én megismertem Sipos urat, ha Ön mint érintettnek megjelenés előtt megmutatta volna a cikket, elmondhatta volna Ö is álláspontját, és korrekt tájékoztatás jelent volna meg.

6. Sipos urat már megkereste a felszámoló képviselője, (engem is) így már Ö nincs igazán joghejzetben.

7. A felszámolót jelenleg kötik a jogi formulák, és határidők, de szerintem pár nap, mindenki kézhez kapja a bírósági végzést, megjelenik a közlöny, és mindenki tisztán fog látni.

8. Addig meg csak kommentelünk, mindenki előhozza vélt, vagy valós sérelmeit, de a közreműködők, és a város is korrekt tájékoztatást érdemel!

ÁLLJ, ne tovább!

veroniq -

2013.11.27. 22:29:29

A cikk minden szava tényközlés. A tulajdonosnak lehetősége lett volna szóba elegyedni velem is, hallotta, hogy faggatom a cég vezérigazgatóját. Az adatok nyilvánosságra hozatala TÖRVÉNYES, hiszen nyilvános adatbázisban szerepelnek. A rendőrség munkatársai nem tessékeltek ki senkit sem a területről. Senki nem ellenezte, hogy fényképezzek. A KÁTA Épszöv vezetősége mondta, hogy igen, tegyem meg, az arcukat is vállalják. Elhiszem, hogy az igazság fájdalmas. A tulajdonos helyében nem mentem volna inkább oda..... Kérdésem: Mit csinált a tulajdonos a felmarkolt közel ötvenmillió forinttal? Hogyan mert ebbe tőke nékül egyáltalán belevágni? Hogyan építette meg egyáltalán a KÁTA Épszöv " hitelbe " a házat? Nagyon szívesen közzéteszem a másik fél állsápontját is.

Ugyanakkor megkérem a kedves kommentelőket, hogy ne címezzenek nekem mindenféle apróhirdetésben fenyegetéseket, hiszen én tehetek feljelentést! A komemnt archiválva. Laza életveszélyes fenyegetés volt. Most lelőnek? Vagy mit csinálnak velem? Ez büntetendő cselekmény volt. 

És valóban hamarabb utolérik a hazug embert... de az NEM én vagyok!

Ez egyáltalán nem fizetett cikk és nem is hirdetés. A felszámolás alatt álló NSCH sajnos már nem perelhet senkit sem. Nem értem ezt a  tombolást!

Köszönettel várom a tulajdonos történetét, melyet teljes terjedelmében változtatás nélkül teszek közzé. Kérem, pontokba szedve cáfolják meg, hogy mely állítások nem igazak a cikkben.

Köszönöm: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 

 

a hazug embert hamarabb utolérik.....

Pribék -

2013.11.27. 19:12:19

ld. az apróhirdetés rovatban!

Pribék Kutya

undurító!

FBela -

2013.11.27. 12:01:22

Na, ennek a "cikknek" tényleg a fizetett hirdetések között lenne a helye! Szégyen a városra, hogy ez megjelent, és nem a saját vagyonát kockáztató vállalkozás mellé áll, hanem egy undorító hacrácsoló építési vállalkozó mellé áll, aki már több tíz millió Ft-ot már zsebretett, és most rombolni akar! A befektető, aki már korábban is munkáltató volt, ismét munkahelyeket kívánt teremteni! Undurítónak tartom, hogy ebben a stílusban nyilvánul meg a "szerző". A cikk llinkjét továbbítom az illetéseknek, és várom a hivatalos állásfoglalást! Erre a város nem lehet büszke!

ez fizetett hirdetés?

HLL_Xp -

2013.11.26. 18:48:59

Ez a mai cikk rengetg tévedést, csúsztatást tartalmaz. A valótlanságokról nem is beszélve! Nem csodálnám, ha a kft tulajdonosai komoly sajtópert indítanának ilyen, valószínűleg a csaló és hazug építési vállalkozó információi alapján megírt (talán fizetett) cikkért!

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok