Mi Abonyunk - Notesz: Itt már minden nemzeti!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.08.04. 22:56

Én naiv, de természetesen a nemzetet mélyen tisztelő ember azt gondoltam, hogy csak azt lehet nemzetinek nevezni, ami tényleg az, azaz valóban a nemzetet jelképezi. Mert lehet, és kell is, hogy legyen például Nemzeti Színházunk, Nemzeti Múzeumunk, Nemzeti Dalunk, sőt Nemzeti Bankunk is, nem beszélve az ópusztaszeri Nemzeti Emlékhelyünkről... De a nemzeti jelzőt a napi érdekpolitika ne használja feleslegesen! Mert van már itt Nemzeti Erőforrás Minisztérium, nemzeti földalap (lehet, hogy ezt is nagybetűvel kellett volna írni?!), vagy Nemzeti Taxivállalat, de még Nemzeti Trafik, azaz Nemzeti Dohánybolt is, a Nemzeti Vágtáról már nem is beszélve...


Lehet, hogy a gondolatsort folytatva - a haveroknak újra elosztandó nyerőgépek (köznapi elnevezésük szerint a félkarú rablók) is - nemzetiek lesznek?

Nem kellene, sőt kifejezetten káros a nemzeti öntudat szempontjából, hogy mindenféle hétköznapi dolgot nemzetinek nevezünk, és ezzel feleslegesen magyarkodunk. Ez az általánosan használt „nemzeti” szó egyben magának a Nemzetnek a lejáratását is jelenti, nem beszélve arról, hogy elkoptatja annak igazi jelentését.

Annak idején például a Fidesz a nemzeti kokárdát próbálta kisajátítani pártjelvényként, és a többi párttal szemben megkülönböztetésként használni. Nem csak Március 15-én, amikor ezt, mármint a kokárdát illik használni, hanem mindig akkor, amikor éppen a propagandistájuknak eszébe jutott. Ez – úgy vélem – nem helyes!

Egy párt sem sajátíthatja ki – politikai céljainak érdekében – a nemzeti szimbólumot, így a kokárdát, de a nemzet fogalmát sem!

Apám mondogatta nekem még zsenge gyermekkoromban, idézve a költő szavait: „Itt élned, halnod kell!”

Mármint ebben a hazában, ahol ez a nemzet, azaz a magyar nép él! Ma már viszont több mint fél millióan vállalnak munkát külföldön, főleg fiatalok, idegen nyelvet beszélők, vagy magasan képzett diplomások, a jobb anyagi megélhetés miatt.

Itt már régen nincs nemzet, azaz mi, hanem már csak ők vannak! Itt az ideje, hogy újra kelljen ezt a nemzetet ismét egyesíteni, és nem kellene azt, azaz bennünket, még tovább ilyen mélyen megosztani!

Azért, hogy a nemzet tényleg nemzet legyen, és lehessen! Amíg nem késő!

ábrahám
Kép forrása ITT, sok vicces képpel

Az írás megjelent a Heti Hírek nyomtatott lapszámában
 

Közélet:
Abony   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A csodálkozás!

S.pataki -

2013.08.05. 08:09:21

Az 1950- s években például a Rákosi érában minden vállalat megnevezésében szerepelt, a NEMZETI VÁLLALAT. Ezzel jelezték , hogy állami kézbe kerültek a proletárok kizsákmányolásának eszköze a tőkés tulajdon. A Proletár diktatúra így elejét vette a kizsákmányolásnak a szabotázsoknak. Miénk az Ország, Miénk Föld, Miénk a gyár! A NEZETI jelzés, Nekem nem furcsa!

A Rendszer váltás-1990--óta ez a szlogen értelmét vesztette, a fontos, jelentős állami, tulajdonok magánosításra - privatizálás- kerültek ,eladták őket. A proletárokból munkavállalók, munkanélküliek , megalázottak lettek. A tulajdonosokból,munkaadók lettek akik ismét bevezették a kizsákmányolást. Most itt tartunk megint, annak ellenére, hogy 45 éven keresztül a politikai vezetés féltette, óvta az embereket a töke kíméletlen hatásától.

A földbirtok az Országunk kincsetérő vagyona, ez egy másik fejezetet érdemlő téma, terjedelménél fogva.

Nemzeti

Nagyfehér -

2013.08.05. 05:41:19

.......és vannak a nemzeti ökrök! Akik mindezt kitalálták.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?
   
 Járdány Vanda VFE 
 Fehér Endre Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok