Mi Abonyunk - Tűréshatár: A kóbor ebek kérdése egyáltalán nem megoldott Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.02.03. 11:20

Tekintettel arra, hogy egy gyömrői alapítvánnyal van szerződése a helyi önkormányzatnak, a kóbor ebek befogására, a feladat szinte lehetetlen. A kutyák szabadon garázdálkodnak, mire kiér az alapítványtól bárki is, addigra az ebek eltűnnek. Igaz, azt javasolják, hogy aki lát ilyet, fogja be, amíg nem érkeznek meg érte az illetékesek… Ez meglehetősen „ vicces „, tekintettel arra a tényre, hogy csak több nap múlva jön a gyepmester.

Már a kutyák elkapása sem veszélytelen mutatvány, utána pedig napokon keresztül kellene őket etetnünk? Most megint garázdálkodik három eb a Dr. Hirn Márton úton, panaszos olvasónk ezzel kapcsolatban írt nekünk levelet. Íme:

Szia Veronika! Azért írok neked, mert van egy kis problémánk, és lehet, hogy te tudnál nekem segíteni. Szóval abonyi lakos vagyok, és olyan problémánk van, hogy kb. két hete napi rendszerességgel már 2-3 idegen kutya mászkál be hozzánk. Szelídek nem agresszívek. Sajnos nem tudjuk őket kicsukni, mivel félősek, és a rossz kerítések miatt teljesen szabadon mászkálnak. A baj az, hogy nem tudjuk őket befogadni és kárt csinálnak. Elviszik a cipőket, széthordják a dolgokat stb.... Bántani egyáltalán nem szeretnénk őket, de sajna befogadni sem. Nem tudjuk, kinek lehetne ez ügyben szólni. Pénzünk nincs ilyesmikre, szóval ezért kérném a segítséged hogy tudsz-e esetleg nekünk segíteni. Köszönöm!

Kérem olvasóinkat, ha hasonló problémájuk van, akkor írjanak nekem ide kommentet, vagy levelet: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

A cikket megmutatom az illetékeseknek. Mert ez így tényleg nem tartható állapot.

LŐVE

Közélet:
Abony   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A poén...

ellike51 -

2013.02.03. 17:13:23

mert csip volt benne és azonosítója alapján mobilon elérték a kutyus gazdiját.

Ellene vagyok

ellike51 -

2013.02.03. 17:10:47

minden csipelésnek, mert mégtöbb kitoloncolt eb kerül az utcára.

Nem tartom megoldásnak, hogy egy vidéki illetékességű "ebrendész? alapítvány?" a fenti módon teszi dolgát. (Közelebb nem volt annyiért?)

 

Elgondolkodtató valóban, hogy milyen (embertelen) állathoz nem méltó módon kénytelenek sok helyen élni azok a társaink, akiket azért tart gazdája, hogy társa, védője legyen és öröme teljék benne.

Tudom, hogy előbb-utóbb - akár kényszerrel is (ebadó aki nem csipeltet) - de ráviszik a gazdát, hogy minden portán csak regisztrált (és oltást is bizonyíthatóan nyilvántartott) kutyus legyen. Ha valamilyen módon elkószál is, de a csip által megtalálható legyen gazdája.

 

Tegnap történt eset:

Tápiószelétől - Szolnokig a történelmi sóúton 34 km-es gyalogtúrán vettek részt túrázók az ország minden részéból. Voltak néhányan akik hozták kutyusukat, de volt egy látássérült is, aki hozta vakvezető Emma nevű kutyusát. Pokoltanya egyik házának gyönyörűszép fajtiszta drótszőrű ...-ja az otthoni magányából kiszabadulva a túrázókkal tartott Szolnokig (22 km). A túra céljában kerestük a kutyus gazdiját, de nem találtuk, míg végül az állatvédők közreműködésével már este 7 után a kutyus a gazdinájál volt Pokoltanyán.

 

Én azért továbbra sem csipeltetem idős kutyusaimat, amik a nyitott kapun sem mennek ki, ha még zavarnám sem (az egyik vak is), inkább fizetem büntetést.

 

 

Ez csak a kezdet.

Ruby -

2013.02.03. 11:33:25

Mivel aki eddig sem oltatta a kutyáját, csak láncon ki volt b*szva az udvarra hogy ugasson, a chipet sem tetette bele... Sajnál rá 3500 ftot. Inkább kiteszi az utcára... Kérdem én: ha a havi ellátását, évi egyszeri oltást nem tudja finanszírozni, minek viszi haza? Sok udvaron ma is 1-2méter láncon, vashordóban éheznek és fáznak... Magyarország-2013-felelős állattartás.... És megint a kutyák szívják meg.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok