Mi Abonyunk - Az első nap az iskolában és utána....
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

S.pataki - 2012.09.04. 14:32

Ha Önök is kedvet kaptak iskolai élményük elmeséléséhez, küldjenek nekünk írást ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Olvasónk írását szó szerint osztom meg Önökkel: Az biztos ,hogy történelmi pillanat az amikor a gyermek iskola kötelessé válik, amikor osztályába beteszi a lábát. Én ennek a pillanatnak nem tulajdonítottam jelentőséget. Én csak azt éreztem, hogy a gondtalan, szép szabad életemnek vége. Sugallták is szüleim, majd a tanító móresra tanít. Akkor még a tanítónak volt tekintélye, elismertsége a szülök részéről. Az első iskolanapon nem láttam a könnyektől, nem szólaltam meg, nem barátkoztam, bezárkóztam, durcás voltam, a tanító sem tudott jobbkedvre bírni hiába próbálkozott. Azt, hogy Anyám otthagyott az iskolába, nagycsapásnak éreztem. Nem is voltam hajlandó magamtól iskolába elmenni, csak ha elvisznek erővel, márpedig erre törvénytisztelők szüleim hajlandóak voltak.
Így kezdődött, így folytatódott ez a felhajtás egy ideig, aztán lassan oldódtam a fegyelmezés hatására, Szüleim jóvoltából. Az idő múlásával az osztály tanulói is megunták különcködésem, mint ahogy egy közösségben működik, kezdtek csúfolni. Történt ebben az időben, hogy hazafelé baktattam egy délután, a margarinos kenyeremet majszolva, amikor két osztálytársam az utamat állta, csúfoltak, kenyeremet leköpték, Én erre igen megharagudtam, a köpködő gyereket úgy vágtam arcon , hogy az a kerékvetőn átesett, bele a kikövezett mély vizes árokba, ami éppen üres volt, majd folytattam utam hazafelé. Ennek az incidensnek másnap délután folytatása volt, amikor a falusi virtus akkor nem engedte meg a sértettnek azt, hogy megverték, vissza is akarta adni, de nem egyedül, hanem többedmagával. Szepegtem is amikor körbefogtak, most legyen nagypofád,most legyél bátor, mondták cukkolásként. A nagyhangúnak gáncsot vetettem és hanyat löktem a többi gyerek megmerevedet, nem is akartunk megverni, csak megijeszteni mondták. Akkor ott kibékéltünk egymással, majd a legjobb barátok lettünk. Barátkoztunk, játszottunk a szünetben, az iskolának ezen oldala kezdett egyenesbe jönni, oda fajultak a dolgok, hogy nagyon szerettem végül iskolába járni. Az Iskolát szorgalmasan látogattam, egy esetben lógtam csak, amire anyám azonnal rájött az előadott gyerekes mesémet, hitetlenkedve fogadta, de Apámnak nem árulta el. Másnap csak annyit mondott, hogy nem az iskola mellé kell járni.
A Másik oldalról a mi a tudás fáját illeti nehezen tudtam megmászni, bevenni.
A tanítónak igen csak kellet a pedagógiája ahhoz, hogy befogadjam, azt, hogy mit is akar azokkal a számokkal. A számok elemi tudományából, amikor házi feladatomat készítettem szüleim pedagógiája is csödött mondott, de inkább a türelmük fogyott el, amire még rá is játszottam, könnyek közepette igyekeztek belém verni ezt a nekem nehéznek tűnő ismeretet, az igaz az volt, hogy nem is érdekelt. Apám oktatását nehezen viseltem, kemény volt, amikor Anyám már nem bírta elvisel Apám keménységét következet Ö. Ö lágyabban, Anyásabban ért hozzám, jóval kevesebbszer, több türelme volt a tudomány belém öntéséhez.
Az írást olvasást még sejtettem, hogy miért próbálják rám erőszakolni, tapasztaltam gyakorlati oldalát, hiszen szüleim írni-olvasni tudó emberek voltak, szerettem amikor felolvasták a Toldit, meg más irodalmi olvasmányt.
Az iskolai pályafutásom első éve így kezdődött, a tanév folyamán szép lassan megváltoztam magaviseletben, és valami tudomány is ragadt rám az évvégére.
Az erős ráhatás alatt álltam, szüleim azt mondták ha megbukok beadnak a lelencbe, szüleimhez meg igen erősen vonzódtam,annak ellenére, hogy a nevelés eszközök között a nadrág szíjú igen csak ismert volt. Megkaptam az értesítőt, bevágtam szatyromba - csuhéból font-, és uzsgyi hegyen, völgyön, árkon,bokron át haza felé.
Mentem közben leültem egy kősziklába vájt mélyedésbe ,és elővettem az értesítőm, hogy megnézzem, hogy mire is számíthatok odahaza.
Nem buktam meg!
Hit és erkölcstan: 1(példás)
Magaviselet:2 (jó)
Szorgalom:3 (türhető)

Irás- olvasás:3 (türhető)
Számtan:4 (elégséges)
Torna:1 (jeles)
második osztályba léphet
Visontai Alajos osztályfőnök.
Szüleim azt mondták, hogy jól van. A következő évben már másik iskolába jártam, majd egyre kevesebb vesződségbe kerültem Nekik, Én is egyre jobban rájöttem a tanulás ízére.

Oktatás:
Blogok   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok