Mi Abonyunk - Mit keresett Abonyban a Gárda?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.02. 18:17

Interjú az Új Magyar Gárda Dél- Pest Megyei szakaszparancsnokával - Előjáték: Nem masíroztak, nem is léptek egyszerre, csak jöttek, mosolyogtak, és úgy tűnik, hogy győztek. Abony kedvelte őket, félelmet sem keltettek senkiben. Romáknak is osztogattak JOBBIK-os újságot, egyenruhában, kint a Mérgesen. Járőröztek, beszélgettek, elborzadtak, segítettek. Kávéztak a romák közt a híres neves Fűzfa kocsmában, ahol Távesz Baktá-val köszöntötték őket. Nem volt balhé. Az első fecskék voltak, jönnek még többször, többen. Szétnéztek az erdőben, ahol falopások történtek. Azt mondják nem félnek semmitől és senkitől, hiszen nincs is miért. Csak féltik a gyermekeiket és unokáikat attól, hogy egy gyarmati országban rabszolgaként kell majd élniük.

L.V. Mi a fenét kerestek Ti itt Abonyban? Nem oszlattak fel benneteket? Hiszen pár napja tagjaitok közül több tucatot vittek el a rendőrök, betiltott szervezetben való részvétel miatt…. – kérdezem meghökkenve
Ú.M.G. Csak a Magyar Gárdát oszlatták fel, ez a szervezet nem az a szervezet, egészen más a felépítése is. Magyar ember oda megy, ahová akar, ezt jelenleg egyetlen egy jogszabály sem tiltja a mai Magyarország területén. Ez egy alkotmányos jog. Ha akarunk, kirándulunk a Gemenci erdőben. Azért jöttünk, hogy beszélgessünk a lakossággal, szeretnénk tudni, hogy mi a magyar emberek gondja, problémája. Szeretnénk megnézni a közállapotokat, ha úgy tetszik, akkor ez egy panasznap. Semmi közünk a tényleg feloszlatott Magyar Gárdához.
L.V. Mi van akkor, ha egy roma szeretne belépni hozzátok? Vannak roma tagjaitok? Szóval akkor miért is vitték be a rendőrök bajtársaitokat, akik a kommunizmus áldozatainak napján tartott megemlékezésen voltak jelen?
Ú.M.G. Nem vagyunk rasszisták, vannak köztünk többek között svábok, tótok és persze romák is. Miért is ne? Akár romák is beléphetnek. Abonyi tagjaink jelenleg nincsenek, de hamarosan szervezünk majd tagtoborzót is. Igen, előállították nemzeti érzelmű bajtársainkat, de azt hiszem, ez rendőri túlkapás volt. Bizonyára karrierista az ottani rendőri vezető és szeretett volna előléptetést magának. Gondolom, a rangra hajtott. Az a baj, hogy úgy van, ha ma valaki mer tenni a nemzetért, arra retorzió vár. Az is gond, hogy rólunk a kétharmados fülkeforradalmárok által uralt média híradásai nem szólnak. Ez nem véletlen, ami tetszik nekik, azt leadják, ami nem azt elhallgatják.
L.V. Vertek meg már benneteket? Vagy ti bárkit?
Ú.M.G. Én nem tudok arról, hogy történt volna részünkről valaha is kellemetlen fizikai kontaktus. Inkább azt nézzük, hogy hogy tudunk segíteni. Minden esetben a rászorulót vesszük alapul, így romának is adunk, ha kell. Ez így természetes. Tűzfát és élelmiszer segélyeket szoktunk osztani. A közelmúltban kiégett egy családi ház tetőtere Cegléden. Mi állítottuk helyre másfél hét alatt, közösen a Máltai Szeretetszolgálattal és a Vöröskereszttel.
L.V. Ki fizet benneteket? Dolgoztok ti egyáltalán valahol?
Ú.M.G. Mi saját zsebből oldunk meg mindent, az utazásokat is. Cegléden bajtársaink társadalmi munkában szereltek villanyt, festettek, gletteltek, szigeteltek. Vannak köztünk remek mesterek. Az iszapkatasztrófa után is segítettünk, saját pénzből utazunk. Karitatív feladatokat látunk el. Az, hogy dolgozunk, nagy tehervállalás a bajtársaink részéről, hiszen ez a küldetés nem is egy egész, hanem kettő egész embert kíván. A munka, a család és a gárda együtt emberfeletti teljesítményt követel. Azért nem lehet megszüntetni bennünket egy tollvonással, mert mi igazi bajtársak vagyunk, olyanok vagyunk, mint egy nagy család.


L.V. Miért mondják rátok, hogy félkatonai szervezet vagytok? Vannak az EU-ban hasonló szervezetek?
Ú.M.G. Nem értem, mit is nevezünk félkatonai szervezetnek? Ránk sütik, pedig nekünk fegyvereink sincsenek. Az Inkál Securitynak vannak…. Őket öltöztették be rendőröknek 2006-ban. Most hogy is van ez? Őket a rendőrség a tenyerén hordozza, több, mint érdekes. Igen, természetesen Európa számos országában működik Gárda, a mienkhez hasonló szervezet, csak ott a mindenkori politikai hatalom támogatja, segíti a működésüket, mert elismerik, hogy szükség van rájuk. Olasz, román, szerb gárda is van. Súlyos pénzeket adnak ott nekik. Amikor a Magyar Gárda 2007-ben megalakult, az USA egy válságtanácskozást szervezett ezzel kapcsolatban. Csak azt felejtik el, hogy a World Trade Center katasztrófája után az ő nemzeti gárdájuk volt az, amely részt vett a mentésben és a károk elhárításában. A katasztrófahelyzetekben szerte a világban nagyon sokat tehetnek és tesznek a gárdisták. A lakosság nagyon szívesen fogad bennünket mindenhol, látjuk, hogy lenne ránk igény!

Nagyon úgy fest, hogy ez utóbbi mondat teljesen igaz. Útjára engedtem a gárdistákat és járták egész nap Abonyt, március elsején a tavasz első napján. Azért, hogy ez a tavasz szebb és nyugodtabb legyen, mint a tavalyi volt….


LŐVE
 

Közélet:
Abony   
 25 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
gárdaügyben

Tárgyilagos -

2012.03.09. 07:37:01

Elkezdtem a a tájékozódást magyarharcos javaslatára.Megnéztem pár videót és tényleg léteznek a felvételek szerint.Amit látok az az hogy egy műkedvelő baráti társaság lehet ahogy írják senkinek sem akarnak ártani,csak azt nem értem hogy akkor miért veszik körbe őket rendőrök minden felvételen.Meg azt sem hogy amint összejönnek páran azonnal fotózzák,filmezik őket.Néha sokkal többen vannak egy kórház szülészetén látogatni túlnépesedett családtagokból mégis alig filmezik vagy fotózzák őket.Nem,nincs semmi bajom csak nem kellene a Megváltó eljövetelét híresztelni.Jut eszembe a puding*

Egy hete

ellike51 -

2012.03.09. 00:30:15

olvasható a cikk, de eddig válaszra sem méltattam, pedig anyukám is kapott ilyen lapot.

 

Tárgyilagos volt, aki helyettem is megfogalmazta a kérdést: mi ellen lehet itt még harcolni?

 

Korábban már jeleztem, itt már mi nagyon nem tudunk mit csinálni.... 

Kevés a kritika: "birka nép". Ugyan mi alapján birka aki ezt megfogalmazza korábbi hozzászólásában még kérdőjellel is? Csak nem magyarharcos ? Szerintem még nem a birkák vannak többségben, csak azok, akiket az érdek oda húz, (vagy kénytelen azt elviselni).

A 2. pontban megfogalmazott szerint pedig valóban: nem kell minden pudingot megenni...

Én felkiáltójelet tennék, de ez a hozzászólás volt, ami számora egyedül szimpatikus volt az eddigiek közül.

magyarharcos

Tárgyilagos -

2012.03.08. 21:26:49

Bármilyen hihetetlen errefelé nem hallani a gárdamozgalomról,és amit itt olvasok abból azt szűrtem le hogy vegyes nációból  toboroznak (svábok, tótok és persze romák)nem is tudom konkrétan milyen célra.....

2;Nem kell minden pudingot megenni....

3;A hozzászólásom a cikkhez kapcsolódott,azt meg elolvastam és abból keletkezett a véleményem.

Birka nép: Talán ebben egyet kell hogy értsek mert hagyja magát megvenni akár lent a választásokon akár fent ahol az ország úszik el.

magyarharcos,mi ellen lehet még itt harcolni???

A kételkedőknek!

magyarharcos -

2012.03.08. 01:24:35

1;Aki nem hallott még róluk,( bár ez kissé hihetetlen ) itt lehet tájékozódni ... http://www.gardamozgalom.org/

2; A puding próbája az evés...lehet csatlakozni,ki lehet próbálni...

3; Akit,amit nem ismerek,nem mondok róla véleményt!

 Lássuk,tényleg igaz hogy birka a magyar?

Ugye nem....ne hagyjátok hogy ezt mondják!!!!

 

HAJRÁ!!!

Jut eszembe

Tárgyilagos -

2012.03.06. 08:01:02

Mint egyszerű állampolgár csak nézek hogy már van szakaszparancsnok meg gondolom akkor szakasz is,és dél-pest megyében pont ahol én is lakom és semmit se tudok az egészről.Olyan misztikusnak tűnik hogy se neve nincs még a vezetőnek sem,se elérhetőség,se telephely....És a nyilatkozó is érdekes:-------"Azért jöttünk, hogy beszélgessünk a lakossággal, szeretnénk tudni, hogy mi a magyar emberek gondja, problémája."------------Honnan jöttek,netán idegen bolygóról?Eddig nem tudták hogy van gond meg probléma?Ha tényleg hasznos amit csinálnak akkor nem kéne saját költségükön működni hanem rendes támogatást érdemelnének!Én is részt vennék értelmes csapatmunkában,de húsz éve nem látok olyan életképes szerveződést sajnos.

Kedves tommy11!

Szeremi Anik -

2012.03.06. 00:19:13

Konkrétan a rossz májú megjegyzést erre mondatodra írtam!

" Tehát ha nekem nyáron kellene egy jó burkoló, vagy pár segítő kéz, aki sittet és több száz kilónyi anyagot mozgat meg, akkor nekik lehet szólni? Mert jönnek társadalmi munkában? "

Gondolom TŰZOLTÓ vagy. Ha igen akkor a legnagyobb tisztelettel gondolok azokra az Emberekre akik ebben a szakmában dolgoznak és dühít az amikor valaki csak fotózik, hogy a másik baját nézegetni tudja! A segítség annyiban különbözik a Gárdáétól, hogy Te kapsz érte fizetést a Gárda pedig nem, őK KIZÁRÓLAG EMBERSÉGBŐL segítenek másokon a saját költségükön a saját erejükkel két kezi munkájukkal, de a kritikát épp úgy sőt még ezerszer keményebben kapnak mint Ti!

Kedves Anikó

tommy11 -

2012.03.05. 17:29:01

Miféle rosszmájú megjegyzésemre gondolsz? A Gárdával kapcsolatban? Azt mondták, hogy a Magyar Gárdát feloszlatták, de ez egy teljesen más szervezet, még a felépítése is más. Majd később azt, hogy minket nem lehet egy tollvonással megszüntetni. Nem tudom, hogy van-e szó ( a politikában ) arról, hogy be akarnák tiltani az Új Magyar Gárdát? Ebben rosszmájúság nincs. Csak tények.

Tudod én 16 éve tudom mi az a bajtársiasság. Tudom mi az amikor derékig érő vízben pakolod a homokkal teli zsákot, tudom mi az, amikor egy életveszélyesnek titulált házból kell az épségben megmaradt dolgokat ( ruhát, bútort stb. ) kivinni. Tudom mi az, amikor "segítőkész emberek" jönnek egy-egy fénykép erejéig segíteni, tudom mi az amikor 16-18 órát dolgozol, de csak azt fényképezik és teszik be az újságba, amikor épp pihennél egy kicsit...Sorolhatnám Neked a történeteimet és mutogathatnám a "plecsnijeimet", amiket kaptam értük, de nem teszem. Legyen Neked elég az, hogy én Tudom mi az; segíteni másokon...

Remélem!

tyb -

2012.03.05. 10:54:20

Pontosan azt, hogy a királyságot ismét köztársaság követi!Király

tyb

ketila -

2012.03.05. 08:58:39

"Magyar Köztársaságban"

Ezt szándékosan írtad, remélve hogy lesz még Magyar Köztársaság vagy elírás volt?

Sovány!

tyb -

2012.03.05. 05:06:34

Megdöbbentő valóban ez a reakció, vagy inkább félelem az önkéntes lakossági szerveződésektől. "Dicső" belügyminiszerünk (?) megtiltotta a spontán lakossági önszerveződéseket, azzal, hogy majd a rendőrsége két hét alatt megoldja a közbiztonságot. Két év (!) telt el és rosszabb lett a helyzet mint volt, illetve, mint valaha. Védekezni pedig bűncselekmény.

 

Nos, inkább Isten kezében vagyunk, mint a belügy védelme alatt, ennél fogva is vallom, hogy inkább öt év a börtönben, mint akácsak egy perc is a föld alatt... Király

 

Meggyőződésem, hogy lesz még akár államilag is támogatott Nemzeti Gárda a Magyar Köztársaságban, de nyilván nem ezekből, vagy az előzőekből "verbuvált" kormány ideje alatt...  

CSAK SZERENYEN

Sovany -

2012.03.05. 02:34:00

{#emotions_dlg.facebeard}EGYSZER, ES MINDENKOR,!!!!

AZ "ORSZAG GARDAJA"  A" NEMZET LEGMEGBIZHATOB SZERVEZETE"

BECSULETES< BETARTASSI< TORVENNYEK<  VAGY KATASZTROFA< VEDELEM  SZERVEZES ES RESZVETEL<
Kerdezem??? Hol  van aHalladas ??? es Megbecsules,

AZ OsziINTE HAZASZERETO EMBEREKNEK ???????

MEGJEGYZES> "NEMA KORMANYNAK KELLENE GONDOSKODNI< LEGALABB IS< SEGITENI< EZT  A SZERVEZETET> A VILAG MASIK FELEN, NAGY MEG BECSULESBEN VANNAK, ES NEM VARNAK "BABEROKAT" LASSD NALUNK !!  "TORNADOK". ITT IS VANNAK GONDONDOK< NEMKICSIK

ITT SICS AZ ALLAMNAK PENZE HOGY SEGITSEN,          MIERT??  POLITIKA< MEG PSZKOS HABORUKBA< BEKEVERTEK AMERIKAT, MEG  MEG NAGYOBRA AKARJAK, BEKEVERNI, BAR NE LEGYEN IGAZ, A " 3" DIKBA

Bocsi ha Untatlak, benneteket, de irjatok meg  hogyha , elfogult vagyok. KOSZI. sovany

tommy11

Szeremi Anik -

2012.03.04. 10:23:33

Egy szavukkal sem tagadták vagy titkolták a cikkben a Magyar Gárdát! A cikk kérdésekből és válaszokból áll,L.V. azaz Lőrinczi Veronika kérdez, Ú.M.G., azaz Új Magyar Gárda válaszol. Persze ha rászorultságból építkezik valaki, pl: leégett a háza és nincs pénze, munkahelye vagy éppen elárverezák a házát igen az rászorult arra, hogy segítsenek neki társadalmi munkával. Nem rabszolgák! Bajba jutott Embereknek segítenek! Rossz májú megjegyzések helyett inkább tanulni kellene tőlük az Emberséget! Be kell állni a sorba és akkor megtudja tommy11, mit csinálnak a Bajtársak!

Üdv: Mészárosné Anikó

HAZA SZERETET !!

Sovany -

2012.03.04. 01:24:35

Minden    orszagban,   a  Garda   a   leg   nagyobb  elismeresben   reszesul.

Mert   a   Hazajat   vedi,    becsulettel

 Ez   maskepp   van  Otthon,  ahogy  latom,   ez  szomoru.

Agarda

Sovany -

2012.03.04. 01:13:11

{#emotions_dlg.loveheart}"Draga VERONIKA"

A Gardaval  az "INTERJUD"  :KIRALY VOLT"

LOVE  JOE &    Maria

 

>

 

 

hallgatnak....

veroniq -

2012.03.03. 21:31:27

Érdekes módon nem szólalnak meg itt kommentben az érintettek... erre nem számítottam.... pedig nem az én érdekem lenne. Én azt gondolom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem {#emotions_dlg.loveheart}

most már minden oké

tommy11 -

2012.03.03. 21:11:32

Tehát ha itt vannak, leszenk, akkor megoldódik minden probléma? Tehát ha nekem nyáron kellene egy jó burkoló, vagy pár segítő kéz, aki sittet és több száz kilónyi anyagot mozgat meg, akkor nekik lehet szólni? Mert jönnek társadalmi munkában? A félreértések elkerülése végett nem ellenük vagyok, csak ahhoz, hogy segítsünk a másikon, nem kell formaruha ( egyenruhának nem lehet nevezni; ugye?! ), nem kell Gárda, vagy bármilyen elnevezés. Az USA-ban van még un. Üdvhadsereg is, akik szintén önkéntes alapon működnek. Nálunk ezt úgy hívják, hogy Önkéntes Katonák; lehet nekik is jelentkezni. Megfelelnek az alkalmassági vizsgálatokon és máris bevethetők segítségnyújtásra.

Mellesleg a cikk elején azt mondják, hogy semmi közük a Magyar Gárdához, majd a vége felé azt nyilatkozzák, hogy őket nem lehet megszüntetni egy tollvonással, mert ez egy nagy család. Na most ezt akkor hogy van??{#emotions_dlg.big}{#emotions_dlg.intraining}

szerintük...

veroniq -

2012.03.03. 20:11:23

Én azt írom, amit mondanak nekem, sok mással ellentétben {#emotions_dlg.boss} Tényleg cél lehetne egy USA-hoz hasonló Nemzeti Gárda.... {#emotions_dlg.loveheart}

Na neeeeeeeee!!!

Ducman -

2012.03.03. 18:07:02

Összehasonlítani az Usa Nemzeti Gárdáját, meg magatokat.............naaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Nem kell thenxelned!

Truckman -

2012.03.03. 11:18:32

...a sorok közt olvass!

 

Folytogat a sírás...{#emotions_dlg.sm}

Itt voltak

Szeremi Anik -

2012.03.02. 20:49:02

Itt voltak, itt vannak és itt lesznek! Szívügye lett a Bajtársaknak a Nagyjárás ezért különös figyelmet fognak szentelni az ott élőkre! Remélhetőleg tavasszal már a félig kiirtott erdő a felügyeletük alá fog tartozni és akkor naponta kinn lesznek! Sok panaszt hallgattak végig a tegnapi nap folyamán kül és bel területen egyaránt!

:)

veroniq -

2012.03.02. 20:43:12

Harcoska! Amiért ilyen cuki voltgam, hogy meginterjúvoltam őket, megtehetnéd nekem, hogy napponta egyet blogolsz csak {#emotions_dlg.loveheart} És egy blogbejegyzésbe teszel bele több cikket. Lehetne? {#emotions_dlg.boss}

...

magyarharcos -

2012.03.02. 20:37:26

Pro Patria et Libertate!!!!

Kitartás srácok....!!!

A fotókat elnézve.........

FIGURA7878 -

2012.03.02. 20:05:05

Most civilbe voltak.Így senki nem köthetett beléjük.Még az a nagy csodás karhatalom se.Csak így tovább fiúk!!!!!!

thx

veroniq -

2012.03.02. 19:56:19

Hát, ez megtisztelő tőled, Truckman {#emotions_dlg.facewithglasses}

Felkészültem belőlük előtte, ahogyan szoktam

Most már vidám estém lesz!

Márc.1

Truckman -

2012.03.02. 18:49:32

Ez1igazán jó riport lett Veroniq!{#emotions_dlg.facewithglasses}

 

 

 

{#emotions_dlg.sm}


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok