Mi Abonyunk - Marketing az egészség felett...
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.01.27. 22:14

Mit együnk, mit igyunk, hogy egészségesek legyünk? Megmondják a reklámok. Legalábbis hisszük ezt. Nos, itt a - mindenki annyit hisz el belőle amennyit akar - cáfolat... Nagyon érdemes elolvasni! 

 

" A FOODWATCH német fogyasztóvédelmi szervezet folyamatosan górcső alá veszi azokat a termékeket, melyeket félrevezető szlogenekkel reklámoznak. Az emberek jóhiszeműen abban a tudatban fogyasztják például az Actíviát vagy a Kinder tejszeletet, hogy ezzel tesznek valamit az egészségükért. A magasabb ár pedig inkább meggyőző erővel bír, hiszen azt gondolják sokan, a jótékony és valós hatás miatt emelkedik ki a többi közül árban is.

 

A Foodwatch minden évben olvasói szavazatok alapján díjat ad a legfélrevezetőbb termék gyártójának és természetesen építő kritikája mellett ésszerű, vásárló- és egészségbarát javaslatokkal látja el. Az idei győztes a KINDER TEJSZELET, tavaly a MONTE TEJITAL, előtte pedig a DANONE ACTIMEL volt.

 

 

A Foodwatch idei nagydíját, „Az év arany megtévesztése” címet a KINDER TEJSZELET gyártójának, a Ferrerónak adományozta. Ennek oka, hogy a „könnyű”-nek titulált és étkezések között javasolt „sok tejből és mézből készült” szelet valójában több kalóriát tartalmaz magas cukor- és zsírtartalmának köszönhetően, mint egy csokis tejszíntorta szelet. A Foodwatch ajánlása szerint akkor nem lenne félrevezető a termék ismertetése, ha sima édességnek lenne definiálva.

 

 

 

Második helyezett a DANONE ACTÍVIA lett. A Danone termékét mindenki ismeri, sőt még azt a bizonyos kimondhatatlan nevű baktériumot, a bifidus actiregularist is többé-kevésbé minden televízió néző megtanulta már, ami minden reklámszpotban mintegy varázsszóként hangzik el. A Danone reklámjai, reklámarcai azt sugallják, hogy egy egészséges, magára valamit is adó nőnek, ezt kell ennie. A reklámkampány elismerésre méltó, hiszen annyira képes beszuggerálni a vásárlókba a csodatévő hatást, hogy még azok is ezt veszik le a polcról, akik nehezen engedhetik meg maguknak. A valóság pedig nem ilyen barátságos. Az Actívia igaz többször annyiba kerül, mint egy sima natúr joghurt, hatása mégsem jobb egy fokkal sem. Semmiféle emésztési zavart nem képes gyógyítani, sem pedig megelőzni jobban, mint a hagyományos társai. A vásárlók pusztán ezt a hatalmas marketingkampányt kénytelenek megfizetni és nem a benne rejlő csodát. Az egészséges étkezéshez senkinek nincs szüksége Actíviára.

 

 

 

 

A dobogó harmadik fokára a NIMM2 CUKORKÁt választották, melyet gyártója, a Storck, magas vitamintartalmával emeli ki az édességek színes tárházából. Sok gyerek és szülő automatikusan ezt választja, ha már mindenképpen nassolni akarnak, hiszen a reklámok szerint a nimm2 „egészséges”, „értékes”, és a szükséges élelmiszerek közé tartozik. Természetesen ez is csak egy jó reklámfogás, hiszen ez a cukorka sem jobb vagy rosszabb, mint akármelyik másik. Ez a csöppnyi hazugság ötven éve van a piacon.

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly a MONTE TEJITAL nyerte el a koránt sem dicsérő címet, előtte évben pedig a Danone Actimel. A Monte tejital amiatt kapta az olvasók legtöbb szavazatát (több mint 30 ezer szavazat), mert cukortartalma a kóláéhoz hasonló, kb. 8 kockacukornyi, azaz 12 %-nyi. Étkezések között javasolták fogyasztását főleg gyerekeknek. A Monte termékekre egyébként általánosságban igaz ez a magas cukortartalom. A tiltakozásnak annyi hatása volt, hogy levették a két étkezés közbeni ajánlás szövegét, és a cukortartalmát is csökkentették 8-ról 7 kockacukornyira. Ami azért valljuk be, még most is nagyon magas.

 

 

 

 

 

 

2009-ben a DANONE ACTIMEL kapta a legtöbb szavazatot a legmegtévesztőbb termékek versenyében. Ez a joghurtital szintén mindenki által ismerős, hiszen nap mint nap találkozunk reklámjaival, hirdetéseivel. Állításuk szerint mindennapi fogyasztásukkal növekszik immunrendszerünk ellenálló képessége. A valóságban viszont a natúr joghurtnál többszörös áron értékesített joghurtital, hasonlóan a már tárgyalt Actíviához, semmiféle prémium hatást nem biztosít, ugyanazt tudja csak, mint az egyszerű társai. A Danone sajnos ezzel a termékkel éppen a kisgyerekeket célozza meg, akiket pedig nem etikus egészségesnek titulált cukrozott, méregdrága joghurtitallal itatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek komoly célcsoportot képeznek a gyártók félrevezetésekor. A különféle édességek, tejtermékek, melyeket az egészséges életmód jegyében reklámoznak magas cukor- és zsírtartalmuk miatt éppen ellenkező hatással bírnak. Például a KINDER CSOKOLÁDÉ szelet extra tej- és kalcium tartalmával reklámozza magát. A valóságban viszont egy gyereknek 13 szeletet kellene megennie ahhoz, hogy a napi kalcium szükségletét fedezze belőle. Ha így tenne, akkor az olyan lenne, mintha 48 darab kockacukrot és egy fél csomag vajat is megenne közben. Mindezek tudatában jobban gondoljuk át, milyen termékeket teszük bevásárlókocsinkba legközelebb."

 

Remélem, hogy a fenti cikkel sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy a megtévesztő reklámokkal szemben, a valóban egészséges élelmiszereket, gyümölcsöket válasszuk a "megcsinált" termékek helyett.

 

Forrás: http://noitestkultura.com/2011/10/10/egeszseges-de-csak-a-reklam-szerint/

 

TYB  

Citrom-díj:
   
Csalás   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok