Mi Abonyunk - A Méhecske csoport Mikulástúrája
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.12.24. 09:51

A Méhecske csoport - Mikulástúrája- 2011.12.06.-  Idén Mikulástúrát szerveztünk kisóvodásainknak. Most nem hozzánk jött a Mikulás, hanem Mi mentünk hozzá! A szülők nagyon sokat segítettek nekünk! Szülőértekezleten már ötleteket gyűjtöttünk közösen, hogy élményekben gazdag legyen ez a nap. Szikszayné Bellay Ildikó elvállalta a „Mikulás szerepet”, Gergelyfi Zsolt és Matécsik Ildikó pedig megszervezete, hogy ingyen és bérmentve Habony Sándor Úr lovaskocsin utaztasson bennünket az abonyi Vadasparkba (a helyszínre).

Galéria ITT

A Vadaspark vezetője, Tóth Tibor belépődíj nélkül látott minket vendégül a park területén.
2 Krampusz segítette a Mikulás munkáját: Tari Krisztián és Balázs Nándor, akik vidám játékokkal szórakoztatták a gyerekeket.
Bárány Anikó, Szikszayné Bellay Ildikó, Matécsik Ildikó és Szikszayné Lőrinczy Judit elhelyezték a túraútvonalon a mikulás képeket, amik jelezték a túra útvonalát, hogy merre menjünk. Előkészítették a 2 krampuszállomást – ahol a gyerekeknek próbát kellett kiállniuk a jutalom édességért, gyümölcsért.
Az SZMK-s anyukák (Balogh Mariann, Kecskemétiné Edit, Matécsik Ildikó) és segítőik Skultétiné Vígh Katika és Feketéné Mariann a csomagok elkészítésében, a fotózásban és a videózásban voltak a segítségünkre.
Azon a héten már minden nap volt valamilyen meglepetés a gyerekeknek. Egyik nap Mikulás kesztyűt – sapkát találtunk a csoport ablakában: „Talán itt járt a Mikulás?”.
Másnap a rajzoknak Mikulás-postaládát találtunk az óvodában, ami hamar megtelt a gyerekek rajzaival.
Azután megérkezett Kovács Andor, a postás bácsi, aki levelet hozott a Mikulástól. Abban minden le volt írva: meghívott Bennünket a Mikulás a Vadasparkba, hogy segítsünk megkeresni az elveszett szemüvegét, csomagokat, stb.
És végül eljött a várva várt nap:
Mikulás dalokat énekeltünk a lovaskocsin utazva. Az abonyi emberek integettek a gyerekeket látva. Amikor megérkeztünk, már vártak ránk a szülők. Elindultunk a túrára, kerestük a Mikulást, a csomagokat. Útközben cukorkát, diót találtak a gyerekek elszórva – „Biztos jó helyen járunk!”
Rátaláltunk az 1 krampuszra, aki szerette volna ha leszedjük az ágakra zsineggel felkötött szaloncukrokat. Sikerült! Nemsokára a 2. krampuszt is megtaláltuk: ott diót kellett egy kis gödörbe célba dobni – felnőtteknek is! Ez is sikerült!
Az úton egyszercsak megtaláltuk egy szarka fészekben a télapó elveszett szemüvegét, a csomagokat, majd az utunk során szembe jött velünk az öreg Mikulás! Örült neki minden gyerek, és elmesélték neki a korábbi élményeiket. Együtt énekeltünk, verseltünk neki, és kértük, jöjjön el jövőre is, mert nagyon szeretjük Őt!
Zárásként forró teát ittak a gyerekek, amit Feketéné Mariann hozott, és Skultéti Hanna szülei felajánlásával minden kisgyerek mandarint kapott.
Játszottunk még egy kicsit a Vadaspark játszóterén, és lovaskocsival visszaindultunk az óvodába.
Hatalmas élménnyel gazdagodtunk a gyerekek, felnőttek egyaránt!


Köszönet mindenkinek érte!

Méhecske csoportos gyerekek és felnőttek
 

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
:)

frenegon -

2011.12.27. 00:13:52

Hát ez az összefogás, példa értékű!  Szülők, és pedagógusok, karöltve, mert a cél a gyermekek ragyogó szeme, a boldogság, a mosoly, az élmény gyüjtés... Gyönyörűek a fényképek is.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok