Mi Abonyunk - Begázolt a polgármester
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.11.11. 13:45

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester, nyilván takarékossági okokból ezek után gázzal jár, vagyis gépjárműjébe beszereltette a gázt. Nyilván ezt fog tankolni ezek után. Minderről Olvasónk számolt be lapunknak, és hozzátette, hogy ez nem lehet véletlen, hiszen biztosan ingyen tankolják tele az autóját az abonyi gázkúton.

Abony a pletykák városa és éppen ezért a legilletékesebbet kérdeztem meg az esetről, a Kécskei úton lévő gázkút tulajdonosát, aki jót derült a történeten és közölte, hogy semmiféle valóságalapja nincsen annak, hogy Romhányiné Dr. Balogh Edit az ő tulajdonát képező gázkúton térítésmentesen tankolhat.

Mindezt egyébként azért kérdeztem meg, mert a vállalkozó és csoportja Romhányiné első választási kampányának támogatója volt. Az idők azonban változnak. Szó sincs tehát arról, hogy Balogh Edit autója ingyen- gázzal száguldozna. A vállalkozó még hozzátette:

„ Természetesen várjuk Romhányiné Dr. Balogh Editet és mindenkit, politikai hovatartozástól függetlenül a gázkúton. Hiszen minden jó kuncsaftra szükségünk van! Ezzel abonyi emberek munkahelyét őrzik meg, ha nálunk tankolnak. „

LŐVE
 

Közélet:
Abony   
 13 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
TATU

ketila -

2011.11.16. 09:18:01

"sűrítési aránya vagyia a lökettérfogata"  

Ezt a kettőt így összekeverni!

A lökettérfogat az adott motor hengereinek öszztéefogata ccm-ben kifejezve!

A sűrítési arány a össztérfogat és a károstér (ha tudod mi az, a henger a dugattyú felső holponjában mért térfogata) aránya!

A magasabb sűrítési aránnyal tudják a teljesítmény és a hatásfokot növelni, amihez magasabb oktánszámú üzemanyagot kell használni.

Nem az én találmányom

TATU -

2011.11.16. 05:45:31

A mi időnkben 72 es volt a normál és 82-es a szuperbenzin,a ma autója megsem mozdúlna vele miért más a sűrítési aránya vagyia a lökettérfogata és miért kopog a motor szar gyengébb üzemanyaggal pont a sűrítési arány miatt nem tud el égni.Minekünk még  60 as évekne a Surányi féle műszaki könyvet fujni kellett és itt az üzemanyagokhoz a sűrítési arányt is oktatták de az ATI műszaki könyve Rubik P.Pál is határozottan leirja ugyanazokat.A ma autója eltud menni 500 ezer Km-ert gond nélkül mert a nagy oktánszámhoz nem kell nagy sűrítési arány nincs úgy megterhelve mechanikusan mint a régi autók.Anno egy kamiont csak autószerelői szakmával és 10-év gyakorlattal lehetett vezetni ma? látod romákat oktatnak kamionvezetésre.Hát ennyit  de nézz utána meglátod igazamat

Hú-Ha

ketila -

2011.11.15. 14:46:43

TATU itt nem valami nagy szakértelmet tanúsítottál!

"lökettérfogatot is át kell állíttatnod" Ez mi akar lenni? Mert ha sűrítési viszonyról akartál szólni az más, mivel megfelelő oktánszámhoz megfelelő sűrítésviszony dukál.

A motor nagyobb sűrítésviszonynál ha az üzemanyag oktánszáma alacsonyabb nem"csörög" hanem kopog.

Azok a szomszéd gépek meg elfuseráltak lehetnek.

Ja és még annyit, hogy az adalékot nem csak üzemanyagba lehet tenni, hanem az olajba is.

Ha egy járművet.

TATU -

2011.11.15. 11:15:08

Megadott oktánszámra terveztek akkor annak azt kell megadni,ha gyengébbet használok nagyon lerontja a jármű teljesítményét és előidézi korai kopását de hallani is a motor a gyengébb üzemanyagtól csörög.Van a szomszédságomba két hasonló masina és annak ellenére,hogy kinlódnak vele nehezebben indul időnként le áll mégis a gázt használják,ehez nem lehet adalékot adni.Ha viszont magasabb az oktánszám annak nincs értelme Nézd csak meg ha alkohollal hajtod még a lökettérfogatot is át kell állíttatnod,de szerintem a gázüzemnél is ha az az adott jármű nem erre lett kitalálva.Mindenesetre mindig az a leg optimálisabb üzemmód amire azt az adott gépjárművet kifejlesztették az összes más hajtóanyag csak káros,és sokba kerűl a javíttatás.

Nagyon műszaki analfabáéta

ketila -

2011.11.15. 09:12:38

aki hülyének nézi mérnököket, hogy olyaz alkossanak ami eleve rossz a motornak.

Egyébként aki fél a motor idő előtti elkopásától egy kis adalékkal megoldhatja.

Na ne

arw -

2011.11.14. 18:54:06

Ez a "gyengébb és veszélyes" még a Lada korszakból idegződött be mikor palack volt hátul a csomiban, maiaknál teljesen elhanyagolható, a veszély pedig 0 (mindenhol biztonsági szelepek, rézvezeték burkolattal, 4-5mm vastagságú tartály) Tény, hogy a karbis mint ami nekem is van tényleg gyengébb, de mivel A-ból B-be ez is elvisz nem nagyon érdekel, hogy a 42kw-os "erőművel" most nem 16 hanem csak 18 alatt van 100-on. Mikor még berakattam 310 volt a benya litere, ma 400.. Igaz a gázt is emelték kemény 8Ft-tal. Benzinből bevette a 7-et bármit tettem ellene 7*400=2800Ft vagy most gáz 225*8=1800 Ne rohanjon bele senki de ha mégis , nem fog felrobbanni, tessék utána nézni, alá is lehet gyújtani. Illetve nem kopik jobban a motor se: mivel a kopás hidegindításkor keletkezik legnagyobb részt ezért gázzal üzemeltetett motornál pont kevésbé kopik, mivel eleve a keveredés sokkal tökéletesebb a levegővel. A dúsabb üzemanyag (benzin) -levegő keverék fogja lemosni az olajat a motor súrlódó felületeiről vagyis az jobban kopik. Gázt mindenkinek Király Egyébként is melléktermék...

 

Ez így igaz TATU

Truckman -

2011.11.14. 04:59:29

Kiszárítja a motort a gáz! Már rég átalakítattam volna én is az enyémet, ha megérné! De nemn éri meg!Király

 

SZERDÁN EMELTETEM AZ ÜZI ÁRAKAT! LEGYEN MONDJUK 5:2! Oké?! 5 a dízel, 2 a benya!Ártatlan

A GÁZ üzem.

TATU -

2011.11.13. 15:07:38

Gyengébb a motorteljesítmény,jobban kopik és melegszik a motor,s ha belerohan valaki legalább felrobban.A veszélyt is figyelni kell a kárát is nem csak az árát.

Október 6.

arw -

2011.11.11. 18:43:00

Onnantól mehet a mélybe, és megtudhatja mi a mélység titka Király Egyébként a közel 20 éves verdám gázosan nagyon penge környezetvédelmi szempontból, mellette még sokat tekerek a kerékpárral így úgy érzem sokat tettem a környezet védelemért.

Most kinél akarsz...

Truckman -

2011.11.11. 16:31:18

...beváágódni ezzel? A polginénak, vagy a Téglagyári kúton van valami ismid? :D

Pirospont a polginak!

tyb -

2011.11.11. 14:37:36

Ma remek politikai tőke (IS)  a környzetvédelem kérdésének feszegetése és verbális támogatása. Politikusaink (színüktől) függetlenül élnek is ezzel a lehetőséggel. Sajnos, igazi zöld pártunk nincs az országban. Persze ebben a szegénységben a támogatottságuk sem lenne meggyőző. Amíg 

- olcsóbb a szalonna, a génkezelt (költséghatékonyabb) gabona és az ipari hulladékokból készült étel, mint a környezetkímélő eljárásokkal készült, sokkal egészségesebb ételek,

- az embereknek (általában) nincs pénze a károsanyagkibocsátás tekintetében környzetkímékőbb járművek vásárlására, vagy azok átalakítására,

addig ez nem is csoda.  S, ez csak két példa, hogy hogyan élhetnénk egészségesebben, tisztább környezetben.

 

Polgármesterünk nem csak beszél ezekről a lehetőségekről, hanem - mint a cikk ötletadója látta- , tesz is ezért. Tisztább égéstermékű hajtóanyaggal és talán még olcsóbban is jár, mint a "csak benzines" társai. Persze, nem is Abonyban lennénk, ha valaki(k) nem gyártanának ezzel kapcsolatban (is) összeesküvés-elméleteket. Erre - bár sok tekintetben nem vagyok a város első emberének feltételen híve - már én is azt mondom, hogy a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esetével állunk szemben.

 

Az ingyentankolás, tankoltatás ötlete viszont nem rossz. Vegyük alapul, hogy a gázkút-tulajdonos meghirdetné, hogy minden 50., vagy 100. vevője ingyen tankolhat, esetleg jelentős kedvezményt kap. Pontosabban, nemcsak a lehetőséget hirdetné meg, hanem a szerencsés vásárlást is, hogy ne legyen csupán "marketingszagú" a történet.

 

Úgyhogy gratula a polgármesternek a talán nem csak anyagi megfontolású "befektetéséhez" és csak titkon remélem, hogy egy ötlettel legalább a fantáziáját megmozgattam az egyetlen abonyi gázkút tulajdonosának. A tisztább és takarékosabb autózásért, környezetünkért...        

 

 

...ez...

Truckman -

2011.11.11. 14:06:13

...tuti, hogy esze ágába sem ötlött a polginének!Ártatlan Kééésőőőő bááánat!Nyelvöltés

Most mit irigykedtek hö?

Truckman -

2011.11.11. 14:05:03

200 ezerért műszakival 1ütt a tiéteket is átalakítják!

 

Nézzétek a rosszat a jóban, ahogyan én szoktam:

 

Nem parkolhat ezentúl mélygarázsban! Muhahahahahaha!{#emotions_dlg.facewithglasses}


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok