Mi Abonyunk - Ebből kaptunk mi is
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.07.20. 12:44:18

Forrás: MTI  Az ország több pontján volt heves esőzés szerdán délelőtt, a hőmérséklet sokat hűlt a keddihez képest, az ország keleti részén narancssárga riasztás van érvényben a várható újabb viharok miatt. Az eső és a szél fennakadást okozott a vasúti közlekedésben, Balatonalmádiban pedig kidöntött egy falat.

 
A nagy mennyiségű eső és a heves zivatarok miatt narancssárga riasztást adott ki az ország keleti részére szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Pest megye térségében késő délelőtt citromsárgára, első fokúra mérsékelték a riasztást. Észak- és a Dél-Alföldön, a Közép-Dunántúlon, valamint Észak-Magyarországon még citromsárga riasztás van érvényben, a nagy mennyiségű csapadék és a viharos erősségű szél miatt. Az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint azonban az ország keleti felében másodfokú riasztást is elrendelhet a meteorológiai szolgálat.
 
Észak-Magyarországon a heves zivatarokban rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több csapadék, néhol nagyméretű jég is hullhat. Eleinte Heves és Nógrád megyében, majd a déli óráktól főként a régió keleti részén óránkénti 80-90 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet. Az OMSZ előrejelzése szerint délelőtt az Észak-Alföldön, főként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szél erőssége több helyen meghaladhatja az óránkénti 70 kilométert. Délutántól az ország több pontján kell intenzív zivatarokra számítani.
 
Az ország nyugati felében szerdán a keddinél hűvösebb idő várható, de keleten, délkeleten még 30 fok körül alakulnak a maximumok, a legmelegebb időre a Tiszántúlon lehet számítani. Csütörtökön csaknem 10 fokot esik a hőmérséklet, ekkor már országszerte csak 18-23 fok lehet. 
 
Késtek és leálltak vonatok
 
A viharok több vasútvonalon okoznak fennakadásokat, késéseket a vonatok közlekedésében. A Mávinform által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Godisa között fa dőlt a felső vezetékre. Döbrököz és Kurd, valamint Kurd és Szakály-Hőgyész között vízátfolyások miatt csökkenteni kellett a vonatok sebességét.
 
A Budapest-Kelebia vasútvonalon, Kiskőrös állomáson leszakadt a felső vezeték. Pirtó és Soltvadkert között pedig fa dőlt a pályára, ezért az utasokat Csengőd és Kiskunhalas között vonatpótló autóbuszok szállítják. Ezeken a szakaszokon az erre közlekedő vonatok utasai átlagosan ötven-száz perces késésre számíthatnak. A MÁV Zrt. és a tűzoltóság szakemberei a felső vezeték helyreállításával és a fák eltakarításával előreláthatóan dél körül végeznek - olvasható a közleményben. Fakidőlések miatt korábban Godisa és Komló között Mecsekpölöskénél, valamint Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között állt a vasúti forgalom, de ezeket a vonalakat már megtisztították.
 
Orkán és leomlott támfal
 
Óriási vihar vonult végig Bács-Kiskun megyén, Kecskeméten az orkánerejű szél szerda délelőtt fákat döntött ki, a városban tele vannak letört ágakkal az utcák, a tűzoltókat fakidőlésekhez hívják. Az MTI Baja, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskunfélegyháza térségéből is közlekedési nehézségekről kapott információt. Kecskeméten negyedóra alatt átvonult a vihar első hulláma, de egyelőre nem lehet információt szerezni a károkról, a mobiltelefon-hálózatok ugyanis nem működnek a város környékén.
 
Balatonalmádiban leomlott egy támfal a rendkívüli esőzés miatt a Dózsa György utcában az MTI szerint. A falomlás miatt megsérült a gázvezeték. Az utcát lezárta a rendőrség, megkezdték a gázvezeték javítását, a szolgáltatás helyreállítását. A helyi katasztrófavédelmisek szerint a szerda hajnali és reggeli felhőszakadás miatt a Malomvölgyi út mentén lévő patak kiöntött, a víz több kertet és pincét elárasztott. A tűzoltók mintegy 20-25 háznál szivattyúzzák a vizet.
 
Bács-Kiskun megye északi részén tombolt a vihar délelőtt, a tűzoltók számos településen még mindig dolgoznak. Összesen százhúsz esetben okozott károkat az erős szél Bajától Kecskemétig, személyi sérülés nem történt. Főleg fákat döntött ki és ágakat szakított le a vihar, de Kiskunfélegyháza környékén lángra kapott az erdő aljnövényzete is.
 
177 riasztás volt a keddi viharok miatt
 
Kedden, éjfélig országszerte 177 riasztás érkezett a tűzoltókhoz viharkárok miatt, de senki nem sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda reggel az MTI-vel. Leginkább az erős széllökések okoztak gondot. A tűzoltóknak 158 alkalommal kellett kidőlt fákat, letört faágakat eltávolítaniuk, 12 épületben keletkezett kár, több helyen a kémények sérültek meg, további hat esetben pedig vizet kellett szivattyúzniuk.
 
A legtöbbször Budapesten, Pest és Baranya megyében riasztották a tűzoltókat. Ferihegyen, a Liszt Ferenc repülőtéren mintegy egy órán át a forgalmat is leállították a vihar miatt - tette hozzá az OKF szóvivője. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt közölte, hogy a fővárosban kedd estétől szerda reggel hét óráig negyven esetben riasztották a tűzoltókat a vihar miatt.
 
A legtöbbször fakidőlés miatt kellett kivonulniuk, de volt olyan ház is, amelyből az egy méter magasan álló vizet kellett kiszivattyúzniuk. A XVI. kerületben egy családi házba  villám csapott, emiatt a tetőszerkezete részben leégett, de senki nem sérült meg. A tűzoltóknak a XVI., a XVII., a XVIII. és a XIX. kerületben volt a legtöbb munkájuk a vihar miatt.
Közélet:
Vihar   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok