Mi Abonyunk - Felhasználóbarát lesz a Himnuszunk!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.09. 17:53:28

 A Himnuszt is megújítja a kormány

 

„Új hangzásban a Himnusz és a Szózat” címmel közleményt adott ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amelyben az Erkel Ferenc illetve Egressy Béni által írt dalok új feldolgozását ajánlja az iskolásoknak. „Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter levélben fordult a magyarországi közoktatási intézményekhez 2011. június 7-én, annak érdekében, hogy a Himnusz és a Szózat diákok által szívesebben fogadott, könnyebben énekelhető változatát eljuttassa még az évzáró ünnepélyek előtt az iskolákba” – olvasható a közleményben. Réthelyi Miklós bízik benne, hogy a magyarság összetartozását hirdető, jelképes erejű zeneművek most elérhetővé tett változatai népszerűek lesznek, az együtt-énekléssel pedig emelik majd az oktatási intézmények ünnepi pillanatainak fényét.

 

Az iskolákban nem volt eddig előírva, melyik Himnusz- és Szózat-feldolgozást célszerű meghallgattatni, énekeltetni a gyerekekkel. Sok helyen a Magyar Állami Hangversenyzenekar (vezényel: Ferencsik János), vagy a Magyar Rádió és Televízió Énekkara (karigazgató: Sapszon Ferenc) kiegészítve a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkarával (karigazgató: Csányi László), újabban a Nemzeti Filharmonikusok (vezényel: Kocsis Zoltán) által előadott Himnusz van forgalomban. Hogy ezektől - és a sok más feldolgozástól - miért jobb a mostani, azt nem lehet tudni. Nyilván van, akinek jobb, szerethetőbb, van, akinek nem. Hogy a központból mondják meg, melyiket ajánlják, az az utóbbi évtizedekben példátlan elképzelés.

Hogy mi volt a baja a miniszternek az eddigi feldolgozásokkal, arról nem szól a nemzeti kormány erőforrásminisztere közleménye. Tény, hogy bár felmerült, az új alkotmányba végül nem került be nemzeti énekünk eredeti kottája.

 


 

Szózat


Szózat - zenekari


Himnusz


Himnusz - zenekari

Politika:
 27 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 6-os választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 2-es választókerületben?

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 1-es választókerületben?

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nahhhát!

Truckman -

2011.06.14. 00:15:49

Egy honlap, mi nem szereti a Héber írást!ÁrtatlanKirĂĄly

..."nincs meg a megfelelő...

Truckman -

2011.06.14. 00:14:06

...bátorság és össze tartás az emberekben!!"

 

Feiges Volk hat keine Heimat! Azaz gyáva embernek nincs hazája!

 

Leírom ide zsidóul is:

 

!???? ????? ??? ??? ???Ártatlan

 

Sokat saccoltál hazafi91!

Adjon az Isten !!

hazafi91 -

2011.06.13. 14:14:50

Ehez az egészhez csak annyit füznék ,hogy azért tart ott az Ország ahol tart mert ezemberekben nincs meg a kellö maga biztosság !! Csak azért tudják tönkretenni az egésszet !! Mert nem Gazdasági válság van ,ha nem nincs meg a megfelelő bátorság és össze tartás az emberekben!! Mert csak azt lehet láttni hogy egymást köpködik és ocsárolják a másik háta mögött !! Kérdem én akkor hogy akarunk itt változást ha nem tudunk együtt működni ???!! Mert ha össze fognánk akkor még lehet hogy meg lehetne menteni az Országot ,mert még nem késő!!! De lehet hogy egy pár év mulva az lesz és akkor már csak , Rabszolgák leszünk a saját hazánkban !!

KITARTÁS !!!

Apropó...

soul -

2011.06.11. 22:32:03

... a Himnusz („Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból”) Kölcsey Ferenc verse, mely egyben Magyarország nemzeti himnusza. A Himnusz a költő legnagyobb hatású verse, 1823-ban írta szatmárcsekei magányában. A himnusz zenéjét Erkel Ferenc zeneszerző és karmester szerezte 1844-ben.

Eddig jó volt. Sértő hogy ma már nem az. Orsós Vendel ezzel is port hinttet egy strómanja áltat a magyar nép szemébe - exSZDSZ (LMP) nyugi, ez nem a ti téglátok - hogy a 2évre könyörgött - időszakos válsztások - idő végezetéig ezen csámcsogjom az éhező nép. De a libajnai, a fletü után ő - kis ő - is jobb ha tudja hogy '..Habár felül a gálya,s alul a víznek árja,azért a VÍZ az úr!..'.....:( egyik sem tudja.

s.

Helló, helló

Steve968 -

2011.06.11. 18:07:50

Lehet, hogy tudják mit csinálnak, de hogy "nem az egyszeri ember" boldogulása a cél, az tuti. Nem hiszen, hogy a felső réteg adóját csökkenteni kellett volna - vagy rosszabbul élnek "szegények".

 

Néha (vagy talán nem is néha) van olyan érzésem, nem tudják mit csinálnak. Nem nézik a döntések következményet, mert olyan magasan lebegnek, hogy észre sem veszik, hogy lesz@rtak.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Heló, heló...

azt a.. -

2011.06.11. 16:12:16

Egy kicsikét elkanyarodott ez az egész a Szózattól és a Himnusztól de ha valaki egy kicsikét többet tudna nyugodtan gondolkodni akkor már rá jött volna hogy nem azért van Magyarországon ilyen élet, mert nem tudnak vagy nincs az országnak pénze arra hogy felépüljön és fejlődjön, mint pl.: Németország, Anglia, stb... Oda fenn nagyon jól tudják hogy mit tesznek, mit tettek és hogy még miket fognak tenni de nyugodtan legyetek abban a hitben hogy ők a buták, a hozzá nem értő ostobák. Hisz ezt látod a tv-ben az újságban és a rádióban is ezt hallod, de kérdem én mint egyszeri ember, aki józanparaszti eszét használva, végig gondol mindent és rájön hogy : itthon a legmagasabb az adó, az üzemanyag ár, mi csináljuk szinte a legtöbb gyógyszert minden féle apró betegségre, az orvosaink inkább ki mennek külföldre a sokkal jobb élet reményében és sikerrel járnak mert itthon sz@r szinte minden. Hol vannak a cukorgyárak?, vagy bármi más hatalmas Magyar gyár vagy cég amire büszkék lehetünk, és mégis az ország úgy el van adósodva hogy ha mindenki mindenét odaadná az államnak talán akkor nem lenne akkora az adósság csak hogy ott vagyunk mi minden nélkül és lélegzünk és ott vagyunk tehát mindenhogy el leszünk adósodva mert a kerék körbe jár.

Steve968 -

2011.06.11. 13:48:48

kommunikálták a dolgot. Önmaguknak nem emeltek fizetést csak a leggyengébb, legkisebb képviselőnek is 2 kilóval emelkedett a fizuja az adóváltozással. Ja meg van olyan is aki észre sem vette, hogy 2 millkánál többet kap ...

 

Jó kommunikálták a dolgot ..., mert még mindig választásokat nyernének.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Odaírtam!

ketila -

2011.06.11. 13:33:03

"NEKIK" és nem az egyszerű dolgozó embernek!

Tényleg ??

humor herold -

2011.06.11. 12:54:12

Az egy kulcsos szja a megoldás kulcsa ? Besz@ratsz !! Igen az megoldás annak akinek rohatt sok pénze van ! De ez nem megoldás arra hogy jó legyen majdnem mindenkinek !

humor herold

ketila -

2011.06.11. 09:16:26

Nincs igazad! Megvan a kulcs, NEKIK! Az egykulcsos szja!!!

Drága jó ember

humor herold -

2011.06.10. 21:15:59

Nanuska61 neked ez a ganaj banda mi a szarom jót hozott ?? Mert nekem a kib@szott nagy igéreteiből semmit tőlem csak vitt !! Akkor most mi a bánatomat sztároljam őket !! Nem mintha az előző csürhe többet tett volna ! De ők megmondták hogy elkútták ! De ezek csak szívatják a népet ! Azt mondták őnekik megvan a megoldás kulcsa az ország felvirágoztatására ! Bakker akkor mértnem használják azt a kucsot és mértnem nyitják ki a bőség a jólét és az élhetöbb ország  kapuját ! Hát azért nem mert nincs nekik  még elképzelésük sem ! Csak azt nem tudom hogy ezt majd hogy adják a nép tudtára ! Tudod Nanuska barátom én rohatt sokat járom az országot és mindenhol szinte kivétel nélkül azt hallom az emberektől hogy nem ezt igérték nekik és hogy milyen kilátástalan az emberek helyzete !! De ahogy olvasom szavaid és gúnyolodásodat neked legalább bejött a NARANCS URALOM !!! Örülök neki ! Mert mindeki aztért sír hogy amit eddig elért most nem biztos hogy meg bírja tartani !! Örülök a te szerencsédnek drága barátom !! Üdv Herold !

Nem szoktam hozzá

Steve968 -

2011.06.10. 19:52:59

semmihez s nem is szeretnék ... ja nem is hagyják. Talán csak a folyamatos válsághoz ...

 

Naív az, aki azt hiszi, hogy csak vörös oldalon vannak paloták, meg rt-k. Azt hiszem, ha megvizsgálnánk 100 leggazdagabb ember, hát sok narancs lenne benne, ugye ? A fővezér Szolnokon az Orosz Györgyön lakott, s hova jutott.

 

Vannak, akik korábban a versenyszférában gazdagottak meg s később válaltak politikai állást - mindkét oldalon - speciel Oszkó is ilyen. Kár szemellenzősnek lenni bármelyik oldalon is.

 

A jelenlegi belügyminiszter úgy nyírbál nyugdíjakat, hogy ő is nyugdíjat kap, miközben meessze a leggazdagabb a jelenlegi kabinetben,milliárdos lé után fizet szja-t. Akkor miről is beszélünk ???

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Benzint és gyufát rájuk...

azt a.. -

2011.06.10. 13:28:41

De ezt most komoly hozzá akarnak nyúlni a Szózathoz és a Himnuszhoz?? Na de azért mindennek van határa nem? amúgy senki nem akarja észre venni hogy a zsidók teljesen ki akarnak minket innen pusztítani az áll válsággal meg hogy már az új szülött is miliós adósággal jön a világra mert úgy el van adósodva az ország hogy a szegény politikusainkmár nem tudják hová rakni azt a rengeteg pénzt amit tőünk és vesznek el, hát hová lesz ez az ország hadjuk had lopják szét és tegyék tönkre az országot. Nem védem a cigányokat de nekik van igazuk ők is meg próbálnak megélni valahogy és amit, ők kárt tesznek az országnak az elenyésző amit a zsidók politikusaink tesznek velünk de hát lesz még ennek böjtje, majd rájönnek az emberek amikor már késő lesz.

Megszűnik

ellike51 -

2011.06.10. 10:36:32

bővebben: http://inforadio.hu/hir/kultura/hir-436092 , de több más forrás ugyanazt a hírt közli szinte szószerint ha a google keresőjében utánanézel. Ez már ingyenes MTI hír. Ők pedig pénzért adták és még adják egy hétig. 

nem tom

veroniq -

2011.06.10. 10:08:06

Mi lesz a F. Hírügynökséggel???? V

Szépen fogalmaztál

ellike51 -

2011.06.10. 08:19:52

Veronika a kormányzati kommunikációról. Tudod mi lesz a Független Hírügynökséggel?

Látod én meg el se mentem szavazni. Engem nem kérdezett Sólyom László mikor nem leszek itthon, még április végén megvettem a repülőjegyet októberi utazásomhoz.

felnagyítva

veroniq -

2011.06.10. 08:11:12

Nanuska, igazad van. Én viszont többet nem megyek el szavazni! Ez biztos. Más: mindent, amit csinál a jelenlegi kormány, árgus szemmel figyel a többségében ellenzéki média és mindent felnagyítanak, még a normális döntéseket is. Ez a Himnusz, na ez kicsit sokkoló lehet és kapszkodó is egyben. De nem írták át, meg semmi különleges. Viszont a kormányzati kommunikáció egy rakás kaki. Ugyanis nem szól másról, csak arról, hogy erőből napozunk! A gőg és az emberek lenézése, kétharmados többségben sem menő. Sőt. Inkább " nyugszik a kis beteg " feelingre váltanék át a helyükben és mosolyogva magyaráznám meg, meg simizve a legbrutálisabb intézkedéseket is. De én nem vagyok kormány! Hála az Istennek! LŐVE

!

Nanuska61 -

2011.06.10. 05:36:53

SzomorúHát igen! Hozzászoktatok az internacionáléhoz/csupa kisbetűvel/ az tetszik itt sok embernek/csupa kisbetűvel/.

A Flekó hiányzik Nektek. Pofánlövöldözés, agyba-főbe rugdosás, kordonnal körülzárt Kossuth tér. Oszkó-palota, Gyurcsányi RT-birodalom.

Gyorsan felejtenek itt az emberek.

Na minden jót!

Azért is Isten áld meg a magyart!

Lessz ez még igyse

humor herold -

2011.06.09. 21:43:59

Ne is törödjetek vele a következö a szöveg modosítása lessz ! Úgy fog kezdődni hogy éljen orbán királyunk "az orbánt nem véletlen írtam CSUPA KIS BETŰVEL " !! Majd következik az hogy megmondják mikor vehetünk levegőt ja és azti hogy mennyit !! Ja és evésröl ivásrol nem is szabad majd állmodozni az csak az urak kiválltsága lessz !! Mi meg majd tengődünk mint a zombik !!! Nesztek nektek NARANCS URALOM meg 2/3-os többség !! Tényleg ez kellet ?????????Vehee

Pontosan

ketila -

2011.06.09. 20:26:19

1.06-nál hallhatod!

Hallgassátok meg

ketila -

2011.06.09. 20:22:34

 Itt énekel sok béna ha megnézitek a nagyvazír is bénáskodik.

Valószínű azért kell "G"-röl "D"-re váltani hátha úgy el tudja énekelni!

Itt az összeállításban meghallgathatjátok hogyan énekelte:

 

http://index.hu/kultur/2011/06/08/rethelyi_a_himnusz_uj_verziojat_ajanlja_az_ezvarokra./

na ez gyors volt

veroniq -

2011.06.09. 18:52:33

Bleeeethanks

mATEK!

Thomas -

2011.06.09. 18:45:30

eRTETTEM, MONDTAMHOGYMUKOGGYES MUKODIK!KirĂĄly

Lejátszó

matek -

2011.06.09. 18:36:11

Thomas, van az csak akarni kell Nevetős koncentrálj, és mondd velem: mukoggy.

 

Eddigi G-ből ,B-be!

Truckman -

2011.06.09. 18:31:50

Csodálom, hogy a szövegébe nem nyúltak (még) bele!

Én már tudom az új szöveget is, mi ha tetszik, ha nem de eljön!Zavart

 

Itt meghalgatható:

 

http://users.atw.hu/szbszig/israel.mp3

 

 

Et persze nem "módosítják"!Ártatlan

 

 

Ez az ország már kész röhej! Semmi sem szent neki(k)!

 

Lőve? Semmi különös nincs benne, csak sacc annyi, hogy mondjuk nem szólok hozzád úgy normális hangnemben, hanem ordítok! Ennyit a "botfülőségedről"!KirĂĄly

 

 

 

 

Nincs hozzá lejátszó...

Thomas -

2011.06.09. 18:31:45

...de innen letölthető, vagy meghallgatható mindkettő!

meghallgattam

veroniq -

2011.06.09. 18:00:32

Mindkettő " új " nemzeti jelképünket meghallgattam, semmi különös. Nem tudom belinkelni sajnos. Ha tudtok segíteni, kérlek tegyétek meg! Az Oktatási Hivatal honlapján van a Himnusz és a Szózat is..... Köszike: LŐVE


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok