Mi Abonyunk - Ébredj Abony!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.04.19. 17:30:11

 Egyedül nem megy!

 

Abony egyszer már bizonyított, amikor minden oldal politikusai karon fogva a károsultakkal, civilekkel, magánszemélyekkel aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy az ügyészség bírálja felül döntését és mégis csak tartsák lakat alatt annak a bűnbandának a tagjait, akik lerabolják éjszakánként kisvárosunkat. A megmozdulás az országos híradásokban is helyet kapott. Nem csoda, hiszen ügyész döntése ellen tiltakozni kuriózum, de az is, hogy mennyi betörés történik egy ekkora településen. Több szervezetnek és politikai csoportnak is tele van már a hócipője a történtekkel. Eddig a békés demonstrációnak, valamint az 1600 lakos három nap alatt összegyűjtött aláírásának egyetlen kézzel fogható eredménye lett csupán, az, hogy egy bűnbanda tagot, akit később kaptak el a rendőrök, már nem mert szabadlábra helyezni az ügyész. Ez pedig édeskevés, mondhatni, annyit ér, mint mackósajtban a brummogás.

 

És valóban nincs mit tenni? Tétlenül, karba tett kézzel kell Abonynak szemlélnie a bűnözők napi féktelen garázdálkodását? Ellopják mindazt, ami vihető. A helybéli kereskedők lerablása elkeserítő mérteket öltött. Ezek nem csupán értékeinket nem kímélik, hanem álmainkat is ellopják! Meddig még?

 

Az elmúlt időszakban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület is megérkezett Abonyba, szerveződnek. Természetesen a szólásszabadság eszméjének megfelelően helyt adtunk felhívásaiknak, véleményeiknek és cikkeiknek. Ezt fogjuk továbbra is tenni. Megoldást jelenthetnek ők egymagukban, mint civil szervezet? Félek, nem. Egyedül nem megy. Mindenféle nézet- és politikai érdekkülönbséget félre kellene végre dobni annak érdekében, hogy közös erővel lehessen TENNI a bűnöző csoportok garázdálkodása ellen. Ezért most felajánlom a honlap teljes felületét, a nyilvánosság erejét arra a célra, hogy a településen a közbiztonság érdekében tevékenykedő csoportok, szervezetek, akár cégek is csatasorba álljanak a rendőrség munkatársaival közösen. Tessék szervezkedni, járőrcsoportokat felállítani, mert ez így nem mehet tovább. Mindenki keresse meg a rendőrséget és kérdezze meg tőlük, hogy hogyan lehetne segíteni a megfigyelésekkel. Kikre is gondolok? MINDENKIRE. Mert higgyétek el, egyedül nem megy! Én hiszek a nyilvánosság erejében. Miben segíthetünk?

 

Ide várom az ötleteket.

 

Lőrinczy Veronika

Közbiztonság:
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Összefogásból eggyes..

Csala András -

2011.04.20. 22:43:51

Most pedig mindeki leülhet.. vagy felállhat.. és védheti a sajátját..

Abonyban minden rendben, és amig csak mi 5en beszélgetünk ilyen dolgokról, addig ez így is marad. Sajnos.

Én biológiai órát tartok....

tyb -

2011.04.20. 18:09:56

Szóval, ha megígérem, hogy nem fogok gyógyítani, vagy nem tartok történelemórát, akkor az ÖKE is megígéri, hogy nem fog erőszakhullámot elindítani Abonyban? Ugyanis a jószándékú, de szakmaiatlan közterületi jelenlét, ki fogja verni a biztosítékot! Először a flangáló, semmirekellő "kiszabadult" bűnözőknél, akik még a rendőri jelenlétet sem tisztelték, másrészt később a  rendőröknél! Ott van az a jó kis polgárőrség, vagy annak egy szükségszerűen módosított szervezete. Őket védi a jog, sőt egy-két kényszerítő eszközt is birtokolhatnak szolgálatban. Be lehet lépni. Igaz ott azért lennének kötöttségek, pl. előre tervezett szolgálati beosztás, formaruha viselete, rendszeres, oktatásokon való részvétel, ciklikus szakmai vizsgák stb.  Persze, ha a jogi védelem (közfeladatot ellátó személy) nem kell és puszta kézzel is képesek a "járőrök" jogszerűen (!) megvédeni magukat, akkor HAJRÁ!

Mindezektől függetlenül - vélhetően többek szerint fogadatlan prókátorként - azért javaslom a rendőrőrs parancsnokával, Pintér Gábor, r. alezredes úrral felvenni a kapcsolatot. 

Itt egy telószám : 06/53/360-152

Végül, ha lehet kérni, lehetőleg ne vezessenek a szervezők jó szándékú, segítőkész embereket a falnak...

Sok sikert a közbiztonság megteremtéséhez, bár én maradok a "Bátorsággal a közösségért!" felkiáltás és a mögötte rejlő mozgalom, valamint a rendőrség mellett.

Andris

tomsojer -

2011.04.20. 14:42:51

Nem kell már ide a "ti" szervezetetek mert már a Kéttornyon ott az ÖKE, mely már szinte szavatolja a közbiztonságot!

 

Csak azt nem tudom ha a helyi gyökerek egy pontba vezetnek melyik a vadhajtás?

 

Andirs

Truckman -

2011.04.20. 13:43:15

Hogy is fogalmazzak burkoltan! Sok a fehérvérsejt már itt is, mint a fészen!KirĂĄly

Ez a test, már olyan beteg miben élsz-élünk-élek, hogy az Aszpirin, ide már édeskevés, (meg a hit) marokszámra is szedve!

Műtét nélkül, a beteg elhalálozik!

Dsg:

-Fibroidectomia. Sürgős beavatkozást igényel!

De mint azt írtam "Aszpirin", hiába olvassa beteg a mellékelt ismertetőd, a használati utasítást, mikor a titkolt betegségének gyógyíthatósága, már túlnőtt! 

"Egyedül nem megy!"

Truckman -

2011.04.20. 13:22:31

Nyehehe! Csak elszántnak kell lenni! Azaz kellene 1 kis vér a pucákba!KirĂĄly

Ismét...

Csala András -

2011.04.20. 09:58:38

elküldöm, korábban Tyb-nek szánt írásomat, mivel a téma nagyon hasonló.

Amikor alapítva lett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, és bejegyzésre került, még nem volt törvényellenes.. Ez nem is volt olyan régen, éppen egy éve, és néhány napja. Ott elfogadták a nevet, a ruházatot, mindent. Az idők változnak, úgy néz ki elég gyorsan. Azt gondolom, a tagok nem tehetnek üldöztetésükről.Mostanra viszont már született egy bírósági ítélet, mely kimondja, hogy az egyesület polgárőrei járőrözésükkel semmiféle szabálysértést és bűncselekményt nem követnek el.

Azt, hogy abonyi önálló szervezetet hozzunk létre, nálad (Tyb) jobban kevesen tudják olyan pontosan, megkíséreltük, és kudarc lett a vége. Azóta több ízben, ugyan így jártunk, mind a politikai szintéren, mind egyébb más szerveződésekben.

A kudarcnak két oka volt: az egyik, hogy az emberek elvárták, és éljenezték a szervezetek működését, melyek az ők gondjaik megoldását is zászlójukra tűzték, de szolgálatot, munkát nem voltak hajlandóak beletenni. Ha jól emlékszem, 23 körül volt a maximum létszám, egy 16.000 fős városkában.. Csak szemléltetés képen szeretném mondani, hogy Gyöngyöspatán, egy 2400 lelket számláló faluban (melyből 400-600fő kisebbség !!), a felvonuláson körülbelül 2000 fő vett részt, és ennek több mint a fele helyi volt.. Abonyban ha csak 1% (160fő !!) a lakosságnak részt venne bármilyen bűnmegelőzési tevékenységben, akkor érdemes lenne bármilyen szervezet létrejöttét erőltetni. DE mivel ez teljesen elképzelhetetlen a tapasztalatok szerint, mivel hétről-hétre ugyanazokkal az emberekkel vagyunk kint az éjszakában ismét, így tökéletesen látszik, hogy az abonyi polgárok elégedettek a jelenlegi helyzettel, és megfelelőnek ítélik a közbiztonságot. Azt pedig, hogy ennek ellenére a panaszkodás, a kommentelés, és a kisebb, nagyobb társaságokban való elégedetlenség jóval nagyobb százalékot mutat, inkább vélemény nélkül is hagynám..

A másik ok, az az ember gyarló, halandó mivoltából fakad. Abonyban összesen van, mondjuk 100 tenni akaró ember, legalább 6 különféle csoportosulásban, szervezetben. Tehát nem 100 tenni akaró ember van, csak 6 X 16.. Ezeknek az igen kis létszámú csoportoknak van egy királyuk, és legalább 2 alkirályuk.. Mindenki vezetni akar valamit, irányítani valakiket.. De hát nem tudják, hogy ha nincs nép, önmaguk királyai lesznek csak csupán? Nekem személy szerint ebből az önös haszonszerzés, önös érdekek előtérbe helyezéséből lett elegem, és hagytam magam mögött mindenféle vezetői pozíciót, és álltam be a sorba, egy egyszerű embernek akinek rengeteg ismerőse van szerte az országban, az utolsó senki helyettesének. Így nem lesz soha semmi kis városunkban, amire büszkék lehetünk, ha vannak olyan személyek, akik egyéni céljaik elérésére használják a jóindulatú, tenni akaró polgárok hátát.

Két nagyon egyszerű példával zárnám soraim és álmodozásaim.

Ha Abonyban mindenki befizetne a közbiztonság javulása érdekében 100, azaz egyszáz forintot havonta (1200ft évente) az 1.600.000ft lenne havonta, azaz majdnem 20 millió forint !! évente. Lennének olyanok, akik semmit nem adnak bele, de lennének, akik akár 200 forintot is eltékozolva bedobnának a nagy közösbe.. Persze tudom, hogy sokan, mint most is sz@rnának bele, ezért gondolkodjunk csak a felével 800.000ft havi szinten. Havonta 8 ember teljes állásban, (100.000ft-ért) nem rossz pénzért tudná végezni a dolgát nap mint nap a rendőrség mellett!! Ha nekem, egy senki helyettesének ez megfordul a fejemben, nem gondolom, hogy egy tanult, és a nép által a bársonyszékbe ültetett emberkéknek nem..

A másik álompélda az, hogy egy utcában lakók közül 7 ember vállalja azt, hogy egy héten egy éjszakát nem alszik, akkor meg van oldva az utca nyugalma, egy nap, egy járőröző ember miatt.. Olyan egyszerű lenne, mondta ezt Zoli barátom, aki ezt a példát is helyesnek találja.. Tényleg, olyan egyszerű lenne.. Talán ezért nem működhet..

A legjobbakat..

Igen

Sziszkó -

2011.04.19. 22:22:27

ufó vagy! Én is láttam!!!!! Király Vicc félre, igazad van!!!!

gyanús ez a nagy csend

veroniq -

2011.04.19. 21:47:06

Most komolyan mondom, kezdem azt hinni, hogy én egy UFO vagyok. Még egyszer hangsúlyozom: szerény véleményem szerint amíg nincs összefogás, addig rend sem lesz Abonyban. Ez a lakosságon is múlik.... Üdv: LŐVE

Van rá magyarázat

tomsojer -

2011.04.19. 21:27:45

hogy miért nem!

Dolgozom, tehát nem érek rá!

Nincs munkahelyem, így nincs pénzem benzinre járőrözni!

Csinálja az akinek ez a dolga!

Jaj, mi lesz ha konfrontációba kerülök a rablókkal?!

Jaj, mi lesz ha konfrontációba kerülök a hatósággal?!

Nem fogom az XY szekerét tolni!

és még hasonlók!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok