Mi Abonyunk - Mozgalmas hétvége volt!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.03.17. 17:57:07

 Egy mozgalmas hétvége krónikája

 

Pintér Gábor alezredes, rendőr őrsparancsnok arról számolt be a MiAbonyunk Olvasóinak, hogy rendkívül mozgalmas volt a hosszú hétvégéjük az abonyi zsaruknak. Településünkön és a környező falvakban rendben, békességben zajlottak le a Március 15-i rendezvények, de több bűncselekmény is történt, mely borzolta a kedélyeket. Ennek ellenére csökkent az elkövetések száma az előző hetekhez képest. „ Hála Istennek érezhető a csökkenés, nagyon sokat dolgozunk a közbiztonság javítása és a bűnügyi helyzetkép jobbítása érdekében.

 

Három kőrözött személyt fogtunk el, közülük az egyiket a baracskai büntetés végrehajtási intézetbe szállítottuk. Ezen kívül is voltak sikeres elfogások. Egy román állampolgár Pilisen egy benzinkútnál tankolt, majd fizetés nélkül továbbhajtott. Őt a Kecskés Csárdánál sikerült a kollégáknak elkapniuk és átadtuk őt a monori rendőröknek. Egy abonyi lakost igazoltattunk 12-én éjszaka a fokozott ellenőrzéskor. Róla kiderült, hogy elfogató parancs van ellene. Elfogtuk és átadtuk a Ceglédi rendőr Kapitányságnak. Őt adócsalás miatt keresték.

 

Újszilvás és Tápiószele között tetten értünk fatolvajokat. Később kiderült, hogy ez a terület már a Nagykátai kapitánysághoz tartozik, őket a forrónyomos illetékes kollégáknak átadtuk. Feljelentést tettünk egy személy ellen, aki Törtelen volt élettársát egy családi veszekedés alkalmával bántalmazta. Testi sértés miatt indul ellene eljárás. Terménylopásunk is volt. Egy törteli személyt állítottunk elő, akinél házkutatást végeztünk és megtaláltuk az eltulajdonított kukoricát, melyet visszaadtunk jogos tulajdonosának. A lopás értéke 65.000 forint volt.

 

Egy abonyi személy ellen indult eljárás hamis vád és tanúzás miatt, mert valótlan bejelentést tett, mely szerint eltulajdonították a korábban vásárolt gépjárművét utánfutóval együtt. A forrónyomos körzeti megbízottak munkája nyomán megállapítást nyert, hogy az autót és utánfutót a bejelentő korábban értékesítette egy csemői lakosnak. Csemőben meg is találták az autót és az utánfutót.

 

Pénteken éjjel a Kazinczy úton a mellékhelyiség ajtaját befeszítették és onnan műszaki cikkeket loptak el 100.000 forint értékben. A lakossági bejelentést követően már másnak reggel negyed hétre meglettek az elkövetők. A három főt bűncselekmény gyanúsával állították elő a rendőrök. Közülük egy elismerte tettét. Az eltulajdonított értéktárgyak meglettek.

 

Testi sértés miatt indult eljárás egy abonyi lakos ellen, aki szóváltásba majd dulakodásba keveredett egy személlyel, akit arcul ütött. A Kisfaludy utcában március 11-én reggel nyolc és kilenc óra között ajtóbefeszítés módszerével jutottak be elkövetők, ahonnan összesen 730 ezer forint értékben tulajdonítottak el ékszereket és készpénzt. A rongálási kár 40 ezer forint.

 

14-én este a Fabár büféből hazatartó személyt két fő leszólította, majd cigarettát kértek tőle. Miután a sértett közölte, hogy nem tud adni, annak kabátját lerángatták és a nála lévő 19.000 forintját a kabátjával együtt eltulajdonították. Az elkövetőkről személyleírás készül, a nyomozás folyik. „

 

LŐVE

 16 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Nyitva maradhatnak a virágboltok a hosszú hétvégén

Nem a vihar, hanem baleset miatt késnek a vonatok

Parkolj hülyén Cegléden is

Mit várhatunk a FIDESZ-től?

Próba tartalom

Medve kódorgott egy Pest megyei iskolában

Védjék meg a vízmérőket, csöveket! DRÁGA a csere, itt a pontos összeg

Hülyén parkolva, lerobbanva

Hősök napja

Postai állapotok....

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Polgárőrség lehet választani!

gandalf -

2011.03.19. 12:18:54

http://index.hu/video/2011/03/19/feladta_a_lecket_a_jobbik_hajduhadhazon/

sértet

Feri51 -

2011.03.18. 19:03:45

halad a rend őrei  nagyon

+

Truckman -

2011.03.18. 19:02:02

"sértet=sértett"

 

 

Sose fogsz...

Truckman -

2011.03.18. 18:59:29

...a bíroságon velük szemben állni! Az könnyen elképzelhető, hogy máshol eccer majd igen, a közeljövőben!

sértet

Feri51 -

2011.03.18. 18:56:55

szép estét mindenkinek . reménykedek hogy az én eltulajdonitott 600000 ezer forint értékeim  eltulajdonitot elkövetői is előkerülnek  mert szeretnék szembe álni velük

BOBi

Truckman -

2011.03.18. 18:32:17

...te hallod? Áhh! Hagyjuk!Öööö

Ha bicajos nincs kivilágítva

Alkesz -

2011.03.18. 15:25:29

megérdemli a büntetést, I.J.!! Ebben a hónapban már kétszer hajszál híján elütöttem biciklist hajnalok hajnalán a Rossmannos zebránál. Nem hogy nem volt kivilágítva, de még szétnézés nélkül, halál bátran vágott át a zebrán felülve! Szerencse, hogy defenzíven vezetek.. Ezúton üzenem azért a hölgynek, hogy ha élni akar, vigyázzon jobban! Már ha élni akar..

Más. Az egymásra és a rablókra odafigyelésről. Ha fényes nappal (, de ha éppen meglátom éjjel is ) egy nem idén barnultakkal, vagy gyanús külsejű, számomra ismeretlen egyénekkel megrakott kocsi lassít a házam előtt, méregetve nézelődve befelé a portámra: ne csodálkozzon ha kapásból lefényképezem, rendszámostól, arcostól. Ha a következő napokban eltűnik valami, első dolgom a zsarukhoz fog vezetni! Javaslom nyitott szemmel járni kelni házunk táján!! Pláne ha látjuk, hogy szomszédot éppen pakolják ki éjjel!! Csak egy ötet, több mint a semmi!

Végre hogy több rendőr van abonyban!!!!!!!!

gandalf -

2011.03.18. 11:10:49

Örölök hogy abonyban most erősebb a rendőri jelenlét,a szabálysértőket nem nagyon tudom sajnálni ha megbüntetik az öv miatt,én nem érzem biztonságba magam, és az utasaimat, ha nem vagyunk bekötve!!!A KERÉKPÁROSOK és a SEGÉDMOTOROSOK sokszor nincsenek kivilágítva,ezért ÉLETVESZÉLYESEK!!!!!Nekem már majdnem sikerült elütni belőlük,1-2tőt,csak a szerencsémnek és az őrangyaluknak köszönhetik,hogy nem lett baleset!!!!Egyébként nem haragszok a motorosokra és a kerékpárosokra sem,én is közlekedem és sportolok is ezekkel az eszközökkel!Mondom ezt több mint 1500000km, levezetve a hátammögött,természetesen engemet is megbirságoltak már,általában igazuk volt, és természetesen én sem örültem!!!Az engemet is bosszant, ha pénz beszedésnek használják a rendőrséget, a fizetésekhez képest indokolatlanul magasak a több száz ezres büntetési tételek, nyugateurópában sok esetben alacsonyabbak, tapasztalatból tudom!!!!!Nem egy esetben,csak figyelmeztetésben részesültem!!!!Tegnap este örömmel tapasztaltam hogy abony több pontján láttam járőröző rendőröket remélem sokáig itt maradnak!!!!A becsületes,szabályosan közlekedő embereknek, nincs mitől tartania, remélem hogy a zsiványoknak annál inkább!!!!  Tisztelettel!   Gandalf.

Lev

BOB -

2011.03.18. 06:44:41

Kedves Lev!

Köszönöm, hogy aggódsz a látásom(unk) miatt, de felhívnám a figyelmedet: a szabálysértés elkövetőjeként ha már szankcionálva lettél, azt el kellett ismerned a helyszínen (ha már csekket kaptál), ellenben feljelentés formájában jártak volna el ellened (ami nem valószínű, hogy 3.000 lett volna). Na szóval azóta is ezen a csekken lovagolsz, ki tudja miért.

Írásaidat elnézve azonban ezen összeg nagysága számodra nem volt elég visszatartó, úgyhogy a következő ilyen szabálysértés esetén megígérem hogy mérgelve lesz és nem kell tőbbé ezen lovagolnod, mivel a helyszínen 3000-20000-ig terjdehet a bírság ilyen esetben.

Ui.: Privátban vagy személyesen óhajtod tovább a lovagolást ezen a téren vagy akár más téren is, mert látom ne hagy nyugodni a kérdés, mely gyerekességed mutatja.

 

Üröm az örömben

Tavaszkert -

2011.03.18. 06:39:38

Személy szerint én is örülök, hogy van sikerélménye rendőröknek! De most komolyan! Most nem kellene abbahagyni.

Viszont: azon ne csodálkozzunk, hogy nincs mindenki megelégedve a munkájukkal. Én sem lennék, ha a tolvajok helyett engem büntetnének 10.000-re a biztonsági öv miatt. Szerintem nem ezért kérték/kapták a segítséget más városoktól.

Nem elég, ha kirabolnak, még a rendőr is a rendesebbjét bünteti. Kíváncsi lennék,hogy az éjszakába járkáló autókban be van-e kötve az öv?!Vagy van-e rajta műszaki?!A jogsiról már ne is beszéljünk.......

Ez már VICC!!!

Vali -

2011.03.17. 22:01:50

Először is gratula a rendőröknek!! Egyébként én még ennyi rosszindulató emberrel, mint itt Abonyban, még SOHA sehol sem találkoztam. Hogy van az, hogy a rendőr bármit csinál (vagy mostanában csinálni sem kell; magától is beindul a pletyka) az egyből fennt van az oldalon,de senki soha nem lát és nem hall semmit, amivel esetleg a rendőrök segítségére is lehetne. Amit akarunk azt meglátjuk? Vagy hogy is van ez? Még jó, hogy én nem vagyok rendőr, mert már annyira idegesít a sok sz.r dobálás, hogy én a kivilágítatlan kerékpárost is kapásból 20 ezerre büntetném meg!! (ők is megtehetnék és azt is ugyanúgy be kellene fizetni).

Mindenki tudja, hogy büntetés jár érte. Mégis inkább bevállalja a büntetést, ahelyett, hogy olcsó pénzért felszerelné a kerékpárját egy lámpával!! Óhh! Hogy akkor nem lenne miért szidni a rendőrt!?Hagyjuk már ! Undorító itt néhány ember hozzáállása a dolgokhoz!

az az undorító, hogy eléggé szelektív a látásuk

Lev -

2011.03.17. 21:48:57

.

Ez már VICC!!!

Vali -

2011.03.17. 21:43:27

Először is gratula a rendőröknek!! Egyébként én még ennyi rosszindulató emberrel, mint itt Abonyban, még SOHA sehol sem találkoztam. Hogy van az, hogy a rendőr bármit csinál (vagy mostanában csinálni sem kell; magától is beindul a pletyka) az egyből fennt van az oldalon,de senki soha nem lát és nem hall semmit, amivel esetleg a rendőrök segítségére is lehetne. Amit akarunk azt meglátjuk? Vagy hogy is van ez? Még jó, hogy én nem vagyok rendőr, mert már annyira idegesít a sok sz.r dobálás, hogy én a kivilágítatlan kerékpárost is kapásból 20 ezerre büntetném meg!! (ők is megtehetnék és azt is ugyanúgy be kellene fizetni).

Mindenki tudja, hogy büntetés jár érte. Mégis inkább bevállalja a büntetést, ahelyett, hogy olcsó pénzért felszerelné a kerékpárját egy lámpával!! Óhh! Hogy akkor nem lenne miért szidni a rendőrt!?Hagyjuk már ! Undorító itt néhány ember hozzáállása a dolgokhoz!

hmmm

Lev -

2011.03.17. 21:17:36

Úgy sajnálom szegény Pintér Urat!

Most már nem csak a kivilágítatlan kerékpárosokat kell ellenőrizni abony belvárosában este 11-kor a főutakon, pénzbeszedés céljából, hanem nem ártana néha a rendőrségi autók alá behajolni, ugyanis, a beosztottjainak nehezen megy az elindulás az örs elől.

Ma este 20:40 perckor lazán felakadtak a szegélyköveken, így rendberakták az autó alvázát, nem nagyon érdekelte őket a közpénzből beszerzett gépkocsi állapota.

Pintér Úr! a beosztottjainak van jogosítványuk? azokat ellenőrizte már? lehet tőlük is be lehetne szedni 3000 ft-ot néha, nem csak diákoktól, akiknek nincs jövedelmük :P Bár valószínűleg kicsit többe kerül egy alvázvédelem.

 

Sün-sün-sün!

Truckman -

2011.03.17. 20:28:53

Hajrá, mindent bele! Eddigi munkátoknak már láccik az eredménye! ...mi is?Öööö

Megint a rasszizmus...

scalper -

2011.03.17. 19:21:11

Egy kis adalék a cikk fabáros részéhez:  http://kuruc.info/r/22/75813/


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok