Mi Abonyunk - Mondd, Te melyiket választanád?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.16. 19:07:16

Kérdezi tőlem hűséges Olvasónk, akinek nem igazán tudtam tanácsot adni arra nézve, hogy a Somogyi vagy a Gyulai iskolába írassa-e be első osztályba lépő kisgyermekét. Nos, én diplomatikusan csak annyit mondtam, hogy én tanító nénit szoktam választani, ami igaz is. Most megkérem Önöket, kedves Olvasók, hogy segítsenek társuknak a döntésben! Melyik általános iskolát válassza és miért? Induljon hát a vita, a  fórum minderről.

 

Íme Olvasónk levele:

Tisztelt Veronika!

 A korábban történő telefonos beszélgetésünkre hivatkozva írok most Önnek.  A leendő kisiskolások szüleinek szeretném, ha segítene az iskola választásban. Egy fórum elindítását szeretném  kezdeményezni, teljesen névtelenül.

 

 Szeretném, ha az olvasók elmondanák a véleményüket az általános iskolákról. Téma: iskola biztonsága. Kisgyermekek testi épségének biztosítása /nagyok által  történő zaklatás/. Szülő pedagógus kapcsolat. Pedagógus gyermek kapcsolat.

 

 Ne az legyen a cél, hogy pedagógusokat alázzanak meg, csak az hogy  kulturált hangnemben mondják el a tapasztalatokat a kedves olvasók.

 

 Segítségét köszönöm. Maradok tisztelettel:egy hűséges olvasó.

Oktatás:
Oktatás   
Iskola   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
......

etty23 -

2011.02.18. 10:48:08

Szerintem az hogy vidékre jár a lányom nem attól függ, hogy tehetösek vagyunk -e vagy sem.

 A bérlet a plusz kiadás ami jelenleg 1170 ft, szerintem ezt az összeget rosszabb helyre is ellehet 

költeni. A másik dolog, hogy szívesen jár abba az iskolába, persze tanulni ott is kell csak nem mindegy hogy unszolásra megy vagy sem. 

Iskola

Napfény -

2011.02.17. 12:43:54

Természetesen a tetétleni egyház iskolát fogjuk választani, mert ilyen szép és családias intézmény nincs a környékünkön.

iskolák??????

virág -

2011.02.17. 12:42:59

nekem mind két iskoláról meg van a véleményem mind két iskola nagyon jó igazgatót kéne cserélni a gyulaiban a pedagógusok többsége rendes a somogyi iskolávalban is arik a pedagógusok a szülő és a pedagógus ha nincs öszhangban akkor vége ezt tapasztalat nekem mind két iskolába járnak gyerekeim!!!!!!!!!persze aki tehetős az vidékre hordja a gyermekét de ott is kell tanulni nem csak abonyba és persze a fegyelem!!!! mert ezek a gyerekek elvannak szálva hogy a tanár nem parancsolhat! engem annó még meg is vertek mégis jó volt gyereknek ülni az iskola padban!!!!!!

:)

etty23 -

2011.02.17. 11:54:07

Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni hogy én egyikbe sem írattam tavaly.

Az én lányom Szolnokra jár és nem bántuk meg!!!!!!!!!

Mindenkinek csak annyit tanácsolok hogy gondoljátok át alaposan a döntéseiteket:)

Gyulai

kandis -

2011.02.17. 09:24:04

truckmannak bizonyos mértékig igaza van, mert régen ez elit iskola volt. Mosoly Részemről viszont nem "tanárt" választok neki, hiszen mindkét iskolában vannak jó, és rossz tanárok, továbbá az alsós évek után ez úgyis változik. Meg a gyerek tanuljon meg minden embert tisztelni, és tanulni tőle, azt amire neki van szüksége. Részemről inkább azt nézem, hogy milyen helyeken lettek sikeresek az onnan kikerülő diákok. Egyenlőre nekem a Somogyi a sport területén erős, míg a gyulai a művészetek, és matematika terén. (természetesen vannak somogyis, és gyulais ismerőseim, és az őjelenlegi helyzetükből vonom le, szubiektíven a magam következtetését) Informatika még annyira új, hogy akármelyik jobb lehet, vagy ugyanolyan (bár a gyulaiban már az én időmben is volt számítástechnika terem, igaz hogy akkor még a Commodor  16/64 -vel felszerelve Mosoly ). Ezekután, azt nézem mit látok a gyerekemen. Ugyan szeret futkározni, meg játszani, de kifejezetten valami sportot nem (foci, vagy labdadobálgatás). Szereti viszont a számokat, meg a meséket (felolvasva, nem filmen). Ugyan elfogult is vagyok a gyulaival kapcsolatban, de szerintem neki a legjobb inkább a Gyulai. Ennek ellenére a harmadik lehetőséget sem zárom ki, ez pedig a kőröstetétleni suli. Ha nem igen jön majd be neki a Gyulai, lehet hogy átíratjuk még az elején oda Mosoly . Ne felejtkezzünk el arról, hogy menetközben is lehet osztályt, vagy sulit váltani. Nevetős

Somogyi

Aul -

2011.02.17. 08:50:10

az én lányom most már 5 éve jár a somogyiba. Nekem külön veleményem van a magyar iskolákról.  De eddig nem bántam a döntés, és nem felejtünk el. Nem csak az iskolatól függ hanem a gyerekektől és még fontosabb a szülőktől. Mert nevelni otthon kell a gyerek, tanulni az iskolában - de sajnos sokat otthon is. Nekünk szerencse volt hogy az első négy év, nagyon jó tanárok voltak, és egy jó osztály is. Szerintem a Somogyi iskola az utobbi évek elözte a Gyulai..., de ez egy abszolút subjektiv velemény.........

Háát...

északi mágus -

2011.02.16. 21:45:31

Beszólásnak éreznéd Trucki, ha azt kérdezném tőled, hogy biztosan veled kellene-e reprezentálni a Gyulai esetlegesen magasabb színvonalát? :o)

Hűűűű...

Süllő -

2011.02.16. 19:41:12

Ez kemény menet lesz. De én már tudom hol lesz tudósa az egyszeregynek a nagycsoportosom...Király Természetesen Gyulai Mosoly

1értelmű

Truckman -

2011.02.16. 19:39:31

FÚJ FÚJ SO-MO-GYI, HAJ-RÁ GYU-LA-I!

 

Mondjuk régen ez volt a mondónkánk!

Igaz akkor Abony még "Elit" hely volt! A Gyulaiba alig jártak "pont-pont-pontocskák." Ha jártak is nem ennyien voltak, de jártak, mert azok tanulni akartak,  és beilleszkedni a közösségbe! A Somogyi viszont már akkor is a fészkük volt a legaljának!

 

És most?Sír

 

Én őszintén elmonanám itt a véleményem, de nem! Inkább nem!

 

Tudja, mkior egy 40es években járó Igazgatót, csak úgy lefejel egy 30as éveiben járó, nála 2x kissebb "pont-pont-pont" a kapualjba, mert nem teccett neki az, hogy kihívta az OFŐ a tanterembe, mert azok beültek pujáik mellé órára....Vehee

Nos... Megérti ügye, hogy inkáb nem adom ki "véleményem".

 

Kitörne a forradalom itt a kommentelők közt! Ha már nem így is!

 

 

Hogy, hol, járassa gyerekét akkor? Hogy védje meg?

Nézze meg az RTL-en ma este:

 

 

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van...

A műsor feliratozva is látható az RTL Klub TXT 199. oldalán!

Ez csak 1 film! Régi film! De valóravált történettel napjainkra!


 

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok