Mi Abonyunk - Könyvajánló: A TURUL népe
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.31.08:14:22

Megjelent Riznerné Gáspár Erika könyve, íme a szerző ajánlója:

 

Kedves Vera!

Küldöm az ŐSI KULTÚRA A JELENBEN - A TURUL NÉPE c. könyvem címlapját és TARTALOM jegyzéket is.
  A könyv hátsó borítóján olvasható:
   "Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!"
                                  Berzsenyi Dániel

Idézet az Előszóból:

"Őseink jelképei vesznek körül bennünket, és a magyar nép az egyetlen, amellyel sikerült elfeledtetni, hogy honnan erednek a jelképei! Szimbólumaink, ősi hitvilágunk elemei visszavezetnek az Őshazába, népünk eredete visszatükröződik egyetemes kultúránkból.

Valóságos és képzeletbeli expedícióra invitálok minden érdeklődő olvasót, minden magyar érzelmű embert és minden tudóst, aki valaha foglalkozott a magyar őstörténettel. Ők igazán tudják, hogy milyen fontos ma is, ahogy mindig is fontos lesz â013 míg egyetlen magyar érzelmű ember lesz a Földön â013, hogy mindig egy kicsit közelebb kerüljünk népünk eredetének titkához . . ."


Könyvem több éves kutatáson alapszik, egy könyvsorozat első része. Mint kulturális antropológus és őstörténész/régész hallgató több hazai és nemzetközi konferencián voltam nagy meglepetést és kiváncsiságot kiváltó sikeres előadó.
  (Ebben a tanévben kapom meg a diplomámat).
A sorozat következő részei a 2011-2012-es évben jelennek meg.

Ez első részben ősi jelképeink és szimbólumaink eredetét mutatom be, olyan képeken, amelyeket illik ismerni, mégsem közismert, hogy valójában mit ábrázolnak. Ugyanakkor egy nagyon fontos dolgot vettem észre: bár nem sokan nem tudják, hogy mi a jelentésük a szimbólumainknak, mégis mindegyik kép érzelmileg hatalmas erővel fogja meg a magyar embert - és taszítja a más kultúra emberét.
   Pl. A könyv egyik érdekes témaköre a Turul. Kevesen tudják, hogy mit jelent, honnan ered, és miközünk van hozzá valójában. A Turul téma elválaszthatatlan a szárnyas nap szimbólumtól, később a szárnyas ember, az ANGYAL - mint küldött, követ, hírvivő, aki elhozza a fényt, stb. képzetétől. Ugyanis a TURUL szó jelentése is küldött, követ, hírvivő, aki elhozza a fényt,stb., csak az egyiket görögül, a másikat sumér nyelven ismerjük.
   Láttál már kínai angyalt? Én sem. A mi koronás címerünket azonban 2 angyal kíséri, angyal hozta a Szent Koronánkat, és Gabriel és Mihály arkangyal ott van a koronán. A Kossuth Mauzóleum központi alakja a rab oroszlánt megszabadító fáklyát tartó (fényt hozó)szárnyas géniusz. Ikarosz alakja pl. csak nálunk nyert teret, még a mai görögöknél sem fontos. Logikus, hogy valami fontosabbról van szó, ezek nem puttók, mint a barokk korszak pucér angyalkái.
   Népünk "sokszor lefejezett nép", a tudókat és azokat, akik nem álltak be hivatalos őstörténet hirdetői közé, peremhelyzetbe taszították.

Én sajátos kutatási módot választottam, a kodályi elvek szerint: Vissza a forrásokhoz - a csak tiszta forrásból elvéhez fordultam.
   Így sikerült átlépnem az elmúlt 60 év magyar őstörténeti agymosását és mellébeszélését. Jellemző módon lábjegyzetek alapján kutattam az elmúlt 60 év kutatásaiból, ugyanis sokan csak lábjegyzetben utaltak egy másik mű lábjegyzetében előforduló nagyon fontos kutatásra, melyet szándékosan elhallgattak a tömeg elől,mert Buci Manóék féltek.
   A szimbólumok, a jelképek egységbe kovácsolják az embereket, erős nemzetté formálják az arctalan tömeget. Ha nem tudja a tömeg, hogy mit ábrázol a kép, a szimbólum, nem kell tartani a szerveződéstől, az öntudatlan nép olyan, mint az amnéziás beteg, nem tudja honnan jött, ki ő, és hova tart. Bármikor préda lehet ő és a családja, és el lehet venni tőle az országát, be lehet fogni rabszolga munkára. Az öntudatlanok majd boldogan mossák Európa szennyesét és hajbókolnak a PÉNZ embere előtt.

   Történelem lábjegyzetek alapján? - Ez maga a SUTTOGÓ TÖRTÉNELEM.  A könyvsorozat  hatalmas anyagát kiegészítettem  a régészeti kutatások anyagával is. Munkám szemléletem alapján holisztikus jellegű és interdiszciplináris, több mint 20 kutatási területről sikerült nagyon érdekes anyagokat szerezem. Fontosnak tartom, hogy művem ne száraz tananyag legyen, hanem érdekes és elgondolkodtató olvasmány.


A könyvet Vandánál és a Könyvtárban lehet megvásárolni és megrendelni.
Ára: 2800 Ft
Előfizetés esetén: 2500 Ft (Ujranyomás rövidesen várható)

 

Kultúra:
Kultúra   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Madaras életfa

Markó Ferenc -

2011.02.01. 12:15:45

Madaras életfa / madárpár/ medált, mint abonyi régészeti leletet ki ismeri?

Honfoglalás kori férfi sírból került elő 1910-ben a Beöthy kastély területén.

 

 

                 Madaras életfa medál


A Nemzeti Múzeum kiállítási tárgyai között megtekinthető!


Turul Népe!

TATU -

2011.02.01. 11:15:05

Magyarok ősi jelképe,szálj újra föl a magyar égre! Adj nekünk hitet,reményt,s kitartást.Hogy tiszta szívvel várjuk a megváltást! Sokféle elmélet és kérdés kering vele kapcsolatban.Sajnos a mai kor nem kellőképpen és tisztelettel foglalkozik jelképünkkel.Ki ne ismerné Emese történetét.A Turul volt az eszményi,a hibátlan,a győzhetetlen,vagyis az isteni.A Turul a magyarok ősi,feledésbe merült hitvilágának máig fennmaradt főszereplője.

http://istvandr.kiszely.hu/ostortenet/024.html

http://turul.extra.hu/

http://ikint.uw.hu

http://www.tar.hu/cserépmadár

 


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok