Mi Abonyunk - Állatkerti agónia
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.31. 12:59:00

 

 Marad-e a park vagy sem?

 

Ki mit is mondott a Tóth Tibor üggyel kapcsolatban?

 

Azt még senki sem tudja biztosan, hogy mi lesz az abonyi Állat- és Szabadidő Park sorsa, de azt tudjuk, hogy kinek mi is volt konkrétan minderről a véleménye. A hó végi testületi ülésen az alább olvasható dolgokat mondták a jelen lévők. A korábban ezzel kapcsolatban megjelent cikkhez adaléknak szánom mindezt, a tisztábban látás érdekében. Egy biztos, Tóth Tibor a saját elmondása szerint a házát is árulja és el akar költözni Abonyból az állataival együtt.

 

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester:

 

„ Miért fizessünk érte, ha így is, úgy is el akartok menni? Meg fog változni a szándék? Zárjuk le ezt az egész témát, mert drága az idő! Nem én kezdtem, Tibor!.... Egy vállalkozásnak kellene eladni az állatkertet. El lehet adni, a céget is. 2030-ig adtunk lehetőséget, nem akarunk szerződést bontani, ez nem lehet érdeke és célja az önkormányzatnak. Kiégett a család, nem bírja tovább a pszichés terheket. Biztos akad olyan vállalkozó, aki átveszi. Itt komoly fakitermelést kéne végezni meg újratelepítést. Rendbe kellene tenni azt, ami még nincs. Mindent a város érdekével kellene összeegyeztetni. Legálisan és törvényesen kell eljárni.”

 

Tóth Tibor:

 

„ Tökéletes ötlet az eladás, de ez az állatkert számomra, személyemre íródott. Én tudom, hogy mik azok a fortélyok, hogy tényleg működjön az állatkert. …. Nagyon fáj a szívünk, ez életem fő műve és ezt most felszámolni készülök. Sajnálom, de ezt nem akarom tovább csinálni. „

 

Tóth Ádám, Tóth Tibor fia:

 

„ Égész életemet itt éltem le, én mentem bele legnehezebben abba, hogy számoljuk fel, de meghoztuk ezt a döntést. Ez az apukámra van írva, ez az állatkert. „

 

Tóth Tibor:

 

„ Szörnyű, hogy mindezt nem öröklik a szerződés szerint a gyerekeim. Kire is haragudhatok? Azokra haragszom, akik úgy hoztak testületi döntéseket, hogy azt sem tudják, mi ez. 50 ezer ember simogatja évente a kisoroszlánokat. Mondják meg kérem, ki simogatott már Önök közül kisoroszlánt? „

 

Kocsiné Tóth Valéria:

 

„ Új testület, új gondolat, új akarat! Ennek a városmarketing fontos részének kellene lennie. Ezért egy összeggel támogathatnánk az állatkert működését, hiszen olyan hírt teremtett Abonynak, amit máshogy nem tudunk pótolni semmivel sem. Pedig mindez igazán nomád körülmények között működik. „

 

Dr. Magyar Gábor:

 

„ Nem jó szívvel fogadnám el Tóth Tibor döntését. Mi lesz az állatok és épületek sorsa? Ez egy agónia, ez kínzás, hadd járjuk egy kicsit jobban körbe ezt a témát. Nem szabad értékeink mellett elmenni, ez méltóságteljes munkát kíván. „

 

Tóth Tibor:

 

„ Február 28-án lejár a működési engedélyem, amit öt évre adnak. Ezt visszaadjuk, nem újítjuk meg. A természetvédelmi felügyelet nyomon fogja követni az állatok sorsát. Azt mondják városszerte, hogy egy százmilliós ingatlanban csücsülök és a lakosság ezt megtudta és irritálja őket. Ez befolyásolja a működést. „

 

„ Ez komoly elhatározott döntés részemről, igaz, biztos, hogy velem lehet a baj. Nagy kedvvel csináltam eddig és a nyugdíjas éveimet is itt akartam tölteni. Itt valamit nagyon elrontottunk. Beszélhetünk például a falopásokról, a romákról. Érdekes módon mindig őket kaptuk rajta. Szörnyű a közbiztonság, volt, hogy brutálisan megöltek egy zebrát. Állandó anyagi nehézségekkel küzdünk, kínlódunk, hogy hogyan és miből esz télire táplálék. Én is oka vagyok ennek, tudom, hogy szidnak a szomszédok. Nincs parkoló és miattunk tönkre ment az út is. A vendéglős azt mondja, hogy rontjuk az ő üzletét. Hát én nem tudom, lehet. Iszonyatosan rossz a viszonyunk. „

 

Ilyen és ehhez hasonló kemény szavak hangzottak el a testületi ülésen melyen maradásra szerették volna bírni Tóth Tibort magánállatkertjével együtt.

 

LŐVE

Közélet:
 39 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ne add fel..

KriszLev -

2011.02.02. 13:33:38

Tibor!

Ne add fel az álmaid, harcolj! Rengeteg ember áll melletted és az állatok mellett!!!

Ezt soha ne felejtsd el. Ez adjon erőt, valamint az állatkáid feltétlen szeretete!!!

Nem értem.

ellike51 -

2011.02.02. 02:06:14

Ha az állatkert megélhetési gondokkal küzd - mint mi egyre többen az országban - lehet, hogy tavaly egy-két ezerrel kevesebben látogattak ki, (én is csak egyszer voltam); nem lehet, hogy Tibor csak jogosan a város-vezetés elismerését és pozitív hozzáállását hiányolja? Akkor akar elköltözni, amikor esetleg a tulajdonába kerül(het) a terület? Tulajdonába kerül és a nagyjárási iskola sorsára jut? Nem lenne szerencsés senkinek.

Egyébként az első hozzászólásokban a vendéglővel kialakult kapcsolat mindkét fél számára nem szerencsés, de tipikus magyar hozzáállás. Bármerre jártam Európában ez inkább csak nálunk jelenség. Prágában, Svájcban és Portugáliában is a szálláok recepcióján más szállások "névjegykártyái" is megtalálhatók (még méretük is szinte azonos), de a város idegenforgalmi látnivalóit is egyformán reklámozzák. Miért ne lehetne a Mészáros vendéglőben eltöltött ebéd után elmenni a Zoo-ba vagy fordítva EGYMÁST REKLÁMOZVA?

Lehet, hogy már kicsúsztam a rekordból, de csak most jutottam ide.

Na, akkor utoljára...

Süllő -

2011.02.01. 20:05:49

Az oldal látogatottságával mindenki tisztában van, ha máshonnan nem a feltett grafikonos tájékoztatókról...Király  Lényegi hozzászólás azonban a jelenleg 1240 olvasásból nem akadt több. No, gondolkodjunk csak. Aki elolvasta, továbbá szívügyének tekinti a Zoopark, vagy a Város érdekeit, annak ha mást nem legalább egy támogatom, vagy lesz@rom címszót meg kellett volna küldeniük hozzászólásként.

Nos, ez nem történt meg.

Belátom, aki ezt a honlapot olvassa nyilván Abony töredéke, de tudomásul vették, vagy beletörődtek az állatkert költözésébe. Ez baj. Nekem hiányozni fog. Igaz, nem belőlem élt meg a park, hiszen évente csak kétszer jutottunk ki, de jó volt látni őket pl. a retek tévén nemegyszer, hiszen abonyiak.

Szóval, én sem tudom a megoldást, csak azt tudom, hogy a nem túl távoli jövőben fogunk még e tárgyban hallani érdekes információkat.

Üdv

Süllő

Azé jó ez a TIBI!

Truckman -

2011.02.01. 16:05:40

Hajta a "nézetségi indext"! ..és még pézbe se kerül! Király

Az újdonsült

Zsolti -

2011.02.01. 16:04:56

..adminunk. Nevetős 

NINCS!!!!

veroniq -

2011.02.01. 16:00:55

Ne már, van ami sokkal több ennél! Pl az előző Tóth Tibis cikk.... Ne csak nézz, láss is, Truckman!

1132 olvasás ezidáig?!

Truckman -

2011.02.01. 15:55:19

Asszem megvan az új GUINNESS,  a miabonyunk történetében!Király

Mondom az uramnak Tibi!

Truckman -

2011.02.01. 15:50:37

Akinek csak meséltem, hogy megszűnik a ZOO, meglepődéssel fogadta, (még Vecsés-Monor környékiek is) majd szinte 1től 1ig mind hozzáfűzte, hogy sajos Abony már csak ilyen!

Nem veszed tervbe a ceglédi átköltözést  sem? 

változott a leányzoo fekvése :)

falazoo -

2011.02.01. 12:28:21

Az elhazgzottak után elég egyértelmű a polgármester első pár mondata. Közös megegyezés, esetén a felépítményekért az önkormányzat fizessen, és akkor még helyreállítani sem kell az eredeti állapotot, illetve van egy kis plussz zseton az újrakezdéshez.

Abony nem vállalkozó barát? XX évre ingyen telephely egy induló vállalkozáshoz? Végül is aláírta ott valaki azokat a feltételeket nem??

Vállalkozói szemmel pedig az évek alatt átgondoltabb tud lenni az ember, és átlátja a kezdeti rossz lépéseket, és meg tudta határozni, hogy ez a vállalkozás hol tudna anyagilag is a legsikeresebben működni. Gondolom gondosan, üzletileg is ésszerűen lett kiválasztva az új telephely.

Nekem azért furcsán jön le, hogy az egyik sorban gondot jelent az állatok takarmányozása, a másikban meg azzal kell azonosulni, hogy az új hely már TT tulajdonában van. Akkor most megy ez a vállalkozás, vagy nem? DE Költözik :) Pedig ebben a gazdasági helyzetben nem sok vállalkozás fejlesztene egy ekkorát. Ingyenből egy sajátba? És ezt már akkor is tudta, amikor megegyezést kezdeményezett. És mi meg okoljuk ezért is a város vezetését.

Szerintem ésszerű volt az elgondolás, amikor bizonyos időszakra adta oda az erdőt az önkormányzat, és nem hiszem, hogy az eddigi elért eredményesség, és a sikerek után nem hosszabbított volna bármelyen vezetésű önkormányzat sem, még akár jóval a lejárat előtt is.

Ez az egész, csak arról kezd szólni, hogy ne a vállalkozó legyen a hibáztatható a költözés miatt, hanem a vezetés, pedig az egész mögött anyagias vállalkozói szemlélet lakozik.

 

 

Terület

északi mágus -

2011.01.31. 21:30:43

"Eladhatják a területetet? Valószínűleg az lesz úgy gondolom.... nekünk nem volt eladó... mily érdekes. Pedig akkor tudtunk volna tovább működni fejlődni fejleszteni ABONYT GYARAPÍTANI!"

 

Akkor ezek szerint lett kérve a várostól, hogy adják el a területet, de nem adták?

Ez esetben tényleg érdekes lenne, ha másnak viszont eladnák.

!

borbasnorbi -

2011.01.31. 20:14:09

Remélem többet érünk el mint figyelemfelkeltés! Vadasparkot nem SZABAD MEGSZÜNTETNI! Emberek! Találjunk ki valamit hogy Tóth Tibor és a város vezetősége véleménye megváltozzon!

Veroniq...

Süllő -

2011.01.31. 19:56:38

Csak kicsit idézek: "a szerkesztőség pozitív akarata ellenére"- Ok. Főnökasszony?

Abszolút nem kritizállak, de ha az interjút adó fél nem közöl minden információt, akkor abban nem az újságíró a hibás.  Viszont ha még nem tűnt még fel senkinek: Az egész sztori következményei miatt csupán Abony város polgárai és az idelátogató turisták szenvednek!

Egy tény. A város nem tehet vállalkozó és vállalkozó között különbséget, de a település legfőbb PR-menedzselését Tóth Tibor végezte. Ebből mindenki szűrje le a tanulságokat, de állatkert, lakossági kirándulási lehetőség, és turisták az előzőekből adódóan csak voltak. Reményedjünk, hogy valaha még lesznek.

Üdv

Süllő

maganzoo

maganzoo -

2011.01.31. 19:53:52

Arra nem fájhat már a foga senkinek, mert már az enyém. Ezúttal erre már vigyáztam. Tibor

Jó kommentelést..

Jimm -

2011.01.31. 19:50:25

Vera, erről én nem beszélek/hetek, kérdezd a Tibort. Bocs.

 

Zsolti! :) THX

(mostanában már nem nagyon fogok tudni reagálni, kommentelni) Szép estét!

 

Ádám

Jimm

FIGURA7878 -

2011.01.31. 19:47:06

A részleteket ti ismeritek.(akadályoztatás,stb)Én csak azt írtam le, ha ti kapnátok anyagi támogatást a várostól az egy lavinát indítana el a támogatás igénylés(követelés )terén.De szerintem mindegy hová mentek még nem a sajátotok a terület mert mindig és mindenhol lesznek olyanok akiknek épp arra a területre fog fájni a foguk.Magyarország már csak ilyen. 

jajj Sülőke

veroniq -

2011.01.31. 19:42:54

Lásd előző cik!!!!!!!! Ne kritzálj! Most kivételesen nem érdemlem meg..... ááááááááááááá Üdv: LŐVE

Persze

Zsolti -

2011.01.31. 19:42:45

hogy fogadom. Mosoly Részemről már megtettem az esedékes jócselekedetemet: KATT

nem mindegy

veroniq -

2011.01.31. 19:41:01

Jimm! Felsorolnál öt darab gátló tényezőt, hogy tisztában legyen vele más is??? Üdv: LŐVE

Agónia???...

Süllő -

2011.01.31. 19:40:28

Másodjára vagyok kénytelen egy cikkhez hozzászólni, de van okom rá.

1. Ha egy téma teljes történetét nem ismeri az olvasóközönség akkor fölösleges egy-két szabadjára engedett gondolat, elv, elképzelés alapján kitálalni, mert a hozzászólások, regálások nem foják tükrözni a lényeget, fals lesz az egész, úgy mint itt a szerkesztőség pozitív akarata ellenére sikerült.

2. Ha Tibor nem akarja a lényeget feltárni - szíve joga - akkor hadd legyen az az elképzelésünk, hogy van egyéb oka rá, van más hely, ahol vállalkozása többet profitálhat, van, ahol jobban megbecsülik, van ahol nem tesznek keresztbe neki.

3. De sose feledjük, akárkinek a területén és akármilyen konstrukcióban, de egyrészt híres lett az abonyi állatkert, ezáltal (ha a kéttornyos nótán kívül nem is) kicsiny városunk is. Ebben köszönetet kell mondanunk Tóth Tibornak és családjának az állatkerten keresztül a város népszerűsítésében, és mondjunk köszönetet a lakosságnak is hiszen látogatók és ismerőseik nélkül nincs zoopark sem.

Most is úgy gondolom, van még információ ami csak a jövőben a vadaspask hűlt helye után fog napvilágot látni, de egy tény: Itt van, volt egy vállalkozó aki megépített valamit valakinek a segítségével, de híressé tette azt akitől a kezdeti segítséget kapta, és most egyezés híján inkább megválnak egymástól.

Én így látom. Lehet, hogy kevés információból, de így. Sajnálom.

Üdv

Süllő

.

Jimm -

2011.01.31. 19:38:25

A sajnálatot azokra értettem akiket ez mélyen érintett. Azért a bocsánatkérés Zsolti .(remélem fogadod)

Figura, lehet kicsit félre értettem. Jogos hogy más is sorban állna, kérdés hogy mögötte lenne e ilyen jellegű városgazdagítás (nálamnál okosabbak mondták erről a parkról)  Támogatás nem feltétlenül pénzbelit jelenti. Már az is sokat jelentett volna ha gátló tényezőket nem rendelnek el :S.

 

 Na de mindegy is.

Ádám

Egy biztos

Steve968 -

2011.01.31. 19:35:26

Abony nem a vállalkozásbarát politikájáról híres. Csaó-csaó: Steve968

Jimm

FIGURA7878 -

2011.01.31. 19:29:42

Én nem bántottam senkit semmivel én csak leírtam a valóságot.Gondolom te a támogatásra gondoltál?De ha a ZOOt támogatja a város akkor a több embert foglalkoztató cégek is kérhetnék a támogatást.De ha nem erre gondoltál akkor nem értem,hogy miért engem neveztél meg.

Bocsánat!

Jimm -

2011.01.31. 19:29:03

Bocsi !

Engem..

Zsolti -

2011.01.31. 19:27:38

nem kell sajnálni, köszi.

Gyermeknap

Markó Ferenc -

2011.01.31. 19:26:30

Bizonyos információim szerint az ez évi városi gyermeknap az idén a Vadasparkban kerül megrendezésre!

Ezek szerint most már ez tárgytalan dolog  mert lehet,  hogy addigra megszűnik a park!

......valaki valami indokot??

Jimm -

2011.01.31. 19:23:20

Kedves Mindenki!

A működési engedély elég kacifántos dolog, a felszámoláshoz is szükség van rá... többet nem mondanék. Tehát a vállalkozás végéig még kell hogy legyen működési engedély. Állatkertnél ez elég nehéz dolog/ hosszú folyamat.

Még egyszer köszönjük a kedves és kedvesebb szavakat, de ha beleolvasok egy hozzászólásba Figura részről, megértem a Tibort hogy elég volt. Főleg ha esetleg döntési helyzetben is hasonló véleményekkel vannak emberek. Mérlegelni kell(-ettvolna) hogy kell e vagy sem ez a városnak. Nem kellett (bár bele sem gondolnak hogy mit jelent ez a városnak).

Eladhatják a területetet? Valószínűleg az lesz úgy gondolom.... nekünk nem volt eladó... mily érdekes. Pedig akkor tudtunk volna tovább működni fejlődni fejleszteni ABONYT GYARAPÍTANI!

Ezután még mondjon valaki valami indokot az ittmaradásra! (nem várok választ rá)

Egyébként ha valaki nem akar találgatni, meg lehet kérdezni(nem publikusan, esetleg személyesen) Tibort az okokról:) De szerintem mindegy:) :S

 

Sajnálom, meg az abonyiakat is!

Ádám

egy kukkot sem értek

jobb -

2011.01.31. 19:09:45

Tóth Tibor azt mondta a testületin,hogy nem újítja meg az engedélyeit, amik februárban lejárnak.Akkor most vagy engedély nélkül lesz a parkban,vagy nem is járnak le neki,vagy marad, és nem csak ezen a nyáron.Már nem egyszer akart elmenni,de nem iylen komolyan. Miért nem Költöztek végül Ceglédre vagy Szolnokra? Ott is előrehaladott tárgyalások voltak.Mégesm olyan szép ez az állatkerti izé,mint kivülről látszik?

Akkor ez már

Steve968 -

2011.01.31. 19:05:42

eldöntött tény ...

 

Sajnálatos.

 

Csaó-csaó: Steve968

Rendkívül sajnálom

maganzoo -

2011.01.31. 19:01:57

Kedves hozzászólók! Végig olvastam a hozzászólásokat és úgy gondoltam írok egy két mondatot. Sajnos olyan kevés információ áll rendelkezésre minden hozzászólónak, hogy kezd félre csúszni ez az egész. Sok sok oka és okozója van a döntésemnek és nem tártam föl a töredékét sem és nem is akarom. Okolni, bántani ezért senkit nem fogok. Egy a lényeg: Az életem további szakaszát nem itt akarom folytatni! Köszönöm az elismerő hozzászólásokat és nem értem azokat akik furcsán, negatív szavakkal bírálnak. Főleg azok ne haragudjanak rám akik nem is ismernek. Egyébként még egy nyarat reményeink szerint sok látogatóval töltünk el (ha mindenki úgy akarja) és méltóan fogunk búcsúzni. Veronikát pedig szivesen látom ott, ahol folytatom majd az életem, hogy megfotózza és megossza veletek, Önökkel. Lehet utálni és szeretni, de vitatni az abonyi Állatkert népszerűségét és jóhírét őrizzük meg. Végül kérek mindenkit ne találgassanak. Abonyban nekem és családomnak nincs helye. Mennünk kell. Üdvözlettel: Tóth Tibor.   

Mindenre van megoldás

Steve968 -

2011.01.31. 18:58:05

ha akarják. Igaz ehhez akarat kell.

 

Az önkormányzat részt vehet benne, de úgy akarnák, hiszen nem kell közvetlenül az a vállalkozásban részt vennie, lehet önkormányzati cégen kersztül. Több önkormányzatnak van városgazdálkodási cége, akár az Abokom is lehetne, és akkor operatívan nem a testület vesz részt benne, hanem a tulajdonos önkormányzati cég vezetője. Így a döntések gyorsabbak lehetnek. Az erdő értékét meg lehet határozni, mind csak mint erdő, és mind úgy mint egy vállalkozás.

 

Persze a közös ló ...

 

Csaó-csaó: Steve968

Lőve

FIGURA7878 -

2011.01.31. 18:20:56

Akkor viszont miért kéne támogatni? Akkor tartsa fönt magát télen nyáron.De szerintem akkor se járna rosszul ha az elkerülő mellett venne területet amit 2030 kiépítene rendesen.Sött lehet,hogy még jobban is járna ha a külföldieket is figyelembe vesszük akik az elkerülőn közlekednek és azt se tudják,hogy nállunk ilyen is van.

kiváló

veroniq -

2011.01.31. 18:12:15

Figura! Az ötleted kiváló, de a gyakorlatban nem, vagy csak igen ritkán működik. Véleményem erről az egészről a következő. Tóth Tibor túlzottan önfejű és büszke ahhoz, hogy abba belemenjen, hogy bevegye a vállalkozásába az önkormányzatot. Nos, viszont a következők miatt ezt meg is lehet érteni: KÖZÖS LÓNAK TÚRÓS A HÁTA. Főleg, ha az egyik szereplő vállalkozói, a másik meg állami szektorból jön. Tűz és víz, vagyis inkább fordítva : víz és tűz. Ha Tóth Tibi engedné, hogy az önkiormányzat apportként bevigye a területet, akkor vajon ki hány százalékban lenne tulajdonos? Mennyit ér az erdő, ha üres és menniyt, ha benne van az állatkert? Látszik, kedves Figura, hogy nem vagy tisztában a vállalkozói szféra farkastörvényeivel. Tegyük fel, hogy megegyeznek, felesben lesz tulaj az önkormányzat. Lehet, hogy testületi döntések kellenek olyan esetekben, amikor azonnal kéne reagálnia a vállalkozónak. A teljesen önálló vállalkozó nyakára nem lehet egy komisszárt odaültetni.... Másrészt az a "dolga" ettől a pillanattól kezdve Tóth Tibornak, hogy ne produkáljon nyereséget. Mert akkor osztoznia kell. Így vagy visszavesz a lendületből és ő is rosszul jár, vagy könyveléstechnikailag úgy oldja meg, hogy ne legyen nyeresége papíron. Most gondold el, ha ilyen viták vannak és perek, mikor üzletileg nincs közük egymáshoz, akkor milyenek lennének, ha üzlettárs lenne Tóth Tibor és az önkormányzat. Egyik felet sem állt módomben megsérteni véleményemmel, de ez a realitás. Üdv: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

Ha jól tudom

FIGURA7878 -

2011.01.31. 17:59:06

ez teljesen magán vállalkozás miért támogatná anyagilag az önkormányzat? Nem elég hogy 2030ig ingyen használja a területet?Ha őt támogatná a hivatal akkor más vállalkozók is kérhetnék,hogy támogassák őket, mert szarul megy. Azt úgy el tudnám képzelni ha a város a területért és a támogatásért cserébe résztulajdonos lenne.És akkor talán meg is oldódna a hezitálás is hogy menjen -e vagy maradjon Tóth Úr.

!

borbasnorbi -

2011.01.31. 17:17:32

Reménykedjünk benne hogy meggondolja magát Tóth Tibor.

Bérleti kostrukció

Steve968 -

2011.01.31. 16:39:16

más ágazatokban is van, hogy 50, 99 évre kapja használatba a vállalkozás, hasznosítja, felújítja, beruház. Ott sem lesz az övé. Így lett hasznosítva néhány kastély pl. Van olyan is, aki így hasznosítja azt a kastélyt, ami évszázadokon keresztül a családjáé volt. Tény nem fizetnek bérleti díjat, cserébe üzemeltetik, rendbe hozzák, stb. Csaó-csaó: Steve968

!

borbasnorbi -

2011.01.31. 16:30:37

Sajnálom hogy ez a helyzet, de érthető! Ha nem osszák ki a fát majd ellopják úgyis! EZ ABONY! Akinek van esze elmegy innen és máshol próbál boldogulni az életben!

 

nehéz ügy

északi mágus -

2011.01.31. 15:59:41

Tudta mit ír alá, azonban azóta sok víz lefolyt a Dunán, gazdasági válság, drágulhatott a fenntartás is. Eddig nem tudtam mi lehet a probléma, de úgy látom az a baj, hogy 2030-ban vissza kéne adnia a területet, az egészet amiért eddig dolgozott, családos emberként meg tudom érteni, én se dolgoznék azért, hogy az önkormányzaté legyen, a családom helyett.

Most még dönthet úgy, hogy megkeres az országba más önkormányzatokat, melyek esetleg optimálisabb helyen vannak, viszont kisebb településen, olyan helyen ahol megbecsülnének ennyi odalátogatót. Megkeresne egy ilyen helyet, hogy területért cserébe átviszi oda az állatkertet.

Az abonyi önkormányzat meg végre szétoszthatja a tüzifát a rászorulók között, vagy eladhatja a vendéglőnek a területet, mert annak szomszédként elővásárlási joga lehet. 

Máskülönben a szegényebbek közül az igénytelenebbek szétlopják és telehordják szeméttel, az lenne a legrosszabb lehetőség.

Azt borítékolom, hogy az önkormány nem adja oda az állatkertnek a területet, hiszen más vállalkozásokat se segít semmivel. A használatbavételi idő kitolása pedig csak elodázná a problémát.

Tóth Tibi

jobb -

2011.01.31. 15:22:32

Tóth Tibi pontosan tudta,mit ír alá. Igazad van Süllő.Késő bánat.Szerintem a Mészáros meg szintén Abony egyik nagy szimbóluma,országos és nemzetközi hírű.Nem is értem,miért nem képesek megegyezni.

Ezt már lájkolhatjuk...

Süllő -

2011.01.31. 14:56:55

Ha a tulaj menni akar, menni is fog. Valaminek még kell lenni a háttérben ami esetleg még nem publikus, mert a város legjobb reklámhordozóját elengedni vagy maradni bírni nyilván lennének eszközök bizonyos körök, személyek kezében. Sajnálom Tibort, sajnálom a sok beleölt munkát a rengeteg fejlesztéseket, a sok ott vidáman eltöltött óráimat.

Valami azonban nem hagy nyugodni. A Zoo beindításakor tisztában voltak vele, hogy a területet csak bérlik és nem az övüké. Mégis belementek, pazar állatkertet csináltak belőle. Nem hiszem el, hogy csak most jutott eszükbe, hogy egyszer eljön a bérleti idő lejárta is. Egyébként a terület bérbeadási határidejét nem lehet módosítani a város érdekében? Netán nyitott kapukat döngetek? Ha meg majdan megvonják a bérleti jogot az adott területről, mi a szándéka az Önkormányzatnak az erdővel? Heppipark lesz, vagy kiosztják a fát a "rászorulóknak" ? Az f@szentos lesz...

Ja, meg, hogy a vendéglősnek rontja a Zoo az üzletét? Röhögnöm kell. Annak a vendéglőnek csak egyszer nézi meg a mellékhelyiségét a vendég, és tolatva jön ki. De van akiknek ez kell...


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok