Mi Abonyunk - Tóth Tibor szedi a sátorfáját
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

Zsolti - 2011.01.30. 00:16:59

 

Az abonyi magánállatkert tulajdonosa elkeseredésében merész lépésre szánta el magát, kérte az abonyi önkormányzattal fennálló szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását. Az állatkert országos hírű, csupán kettő van ma Magyarországon magánkézben. Szinte hetente látható Tóth Tibor SHOW-ZOO-ja és annak állatai- Buborék a víziló, a nála született oroszlánok, valamint más állatok – az országos médiában. A szerződés szerint a jelenlegi üzemeltetőnek 2030-ig lehet a területet ingyenesen használni, elvileg utána mennie kell. Már többször volt vita abból, hogy miért kapta meg Tóth Tibor ingyen az erdőt, de másrészt az a faramuci, hogy nem a gyerekeié lesz az, amit ott felépít, hanem „ ki tudja kié „ lesz, miután lejár a szerződés.

 

Abony városa képtelen kihasználni azokat a lehetőségeket, amiket az rejt magában, hogy az állatkertbe 60.000 látogató érkezik évente. Eljönnek a vendégek a SHOW- ZOO-ba, majd mennek tovább. Nincs együttműködés. Tóth Tibor őszintén vallott arról, hogy az önkormányzattal és a szomszédokkal fennálló rossz viszonyban nem csak a városvezetés, hanem ő maga is hibás. „ Valamit nagyon elrontottunk! „- mondta. A polémia vége az lett, hogy próbálták meggyőzni, hogy ne számolja fel az állatkertet. Létrehoztak egy ad- hoc bizottságot, mely arra hivatott, hogy kidolgozzák azt a feltételrendszert, amivel esetleg maradásra bírhatják.

 

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arra próbálta rávenni Tóth Tibort, hogy adja el az egész állatkertet valakinek és az egész vállalkozást is, ha menni akar. Ezt többen rossz ötletnek tartották a testület tagjai közül is, de maga Tóth Tibor és fia Ádám is elmondta, hogy az egész állatkert gyakorlatilag a családra van szabva és pontosan miattuk működik, a kidolgozott marketing alapján. Ha kicsit kevés a látogatójuk, akkor szólnak valamelyik országos televíziónak és szerepelnek. Ezután nő a látogatók száma.

 

Volt olyan képviselő is, aki szeretne önkormányzati támogatást adni az állatkertnek, mert a tulajdonosok arra panaszkodtak, hogy kevés a bevételük a téli leállás miatt. Tóth Tibor elmondta, hogy a sok fejlesztéshez helyi vállalkozóktól vásárolnak meg minden anyagot és helyiek is végzik el a munkát. Ebből következik, hogy másokat is erősítenek. Tehát nem igaz az a vélemény, hogy ez a park senki másnak nem jó, csak a Tóth családnak. Ezt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester még korábban jelentette ki. A tulajdonos elmondta, hogy a TESCO sem véletlenül települt az állatkert közelébe, a beruházó először őket is megkereste és érdeklődött a forgalomról.

 

„ Ha el akarsz menni, akkor menj el! „- mondta a polgármester, aki nem járulna hozzá a szerződés közös megegyezéssel történő felbontásához. Ugyanis ebben az esetben az a helyzet is előállhat, hogy az építményekért fizetnie kell az önkormányzatnak. A küzdelem tovább folytatódik. Dr. Magyar Gábor lett a vizsgáló bizottság elnöke, melyben benne van Dr. Abonyi Viktor, Kocsiné Tóth Valéria és Kovács László is. Ők mindannyian maradás és kompromisszum pártiak. De majd kiderül, hogy mit hoz a jövő.

 

LŐVE

Közélet:
Közélet   
 20 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
oroszlán

Freddie -

2011.02.02. 21:29:31

Nem tudok hasraesni ettől az egésztől, évek óta ezt halljuk, hogy megy az állatkert Szolnokra, meg mindenhova, aztán mégsem megy sehova. Ennek is jó oka van. Egyszer tiszta vizet kellene önteni a pohárba, nyilvánosságra hozni a szerződéseket, de ez senkinek sem áll érdekében, úgy látszik. Szerintem akár az önkormányzat honlapjára is ki lehetne tenni, mert ez közérdekű adatnak minősül, hiszen minden abonyi érdekét szolgálják az önkormánytózati ingatlanok, és tájékoztatni kellene mindenkit, mire használják föl a javakat. Lásd helyi adók felhasználásáról szóló beszámolók, hogy csak egyet mondjak. Nem tudom, ha mondjuk kitalálnám, hogy pávák és szarvasok között szeretnék élni, adnának-e nekem egy önkormányzati erdőt, hogy ott jól eljátszhassak a páváimmal. Ha meg üzleti alapokról nézzük, akkor meg bérleti díjat kellene szedni, mint a többi önkormányzati ingatlan bérbeadásától. Nagyon szeretnék én is abból megélni, hogy támogatják a szórakozásomat. Ha üzletről van szó és az nem megy, akkor meg be kell csukni a kaput, végelszámolás stb. Sokan mentek már tönkre, hogy nem ment a vállalkozás, pedig szívvel-lélekkel csinálták, és még szerették is. Az állatkert működtetése egy MAGÁNvállalkozás. Ez nem önkormányzati feladat, amire hivatalból pénzt kellene biztosítani. Aki annyira szereti a kisoroszlánt és a többieket, vigyen ki nekik pénzt, senki sincs abban gátolva, hogy a saját pénzét mire költi. Azt sem értem, hogy az önkormányzatot miért szidják, amikor a vadállatok tartásához rengeteg engedély szükséges, köztük az önkormányzaté is, az meg nyilván mind megvan, meg a telek is oda van adva tartós használatra, a hírek szerint ingyen. Tehát a hozzállást sem értem, hogy mia a baj vele, miért szitkozódnak. Egyébként ismerik és szeretik az abonyi állatkertet, a környéken nincsen ehhez hasonló, én is voltam nem egyszer és jól éreztem magam. De akkor sem lehet önkormányzati lóvéval kitömni egy magáncéget, bármennyire is szeretjük a kisoroszlánt. Ilyenkor a többi cég a bankba szokott menni hitelért. Legyünk már normálisak. Az önkormányzat nem a saját pénzét adja, hanem az adóbevételekből származót. Adózni mindenki utál, de azt szívesen venné mindenki, hogy az állami lóvét megkapja. Amit másoktól vesznek el. Itt elvekről van szó. Megjegyzem, az iskolát időnként a szülők festik ki, ez talán normális? Na ez biztos, hogy önkormányzati feladat lenne. Az oroszlán nem. Szóval nem tudok hanyatt esni, hogy mi lesz az állatkerttel. Én szeretném, ha megmaradna, de nem tudok rá pénzt adni a belépti díjon felül, és ezt nem várom az abonyi önkormányzattól sem.

dilemma....

Jimm -

2011.01.31. 18:49:13

Kedves  Ducman és minenki!

Először is köszönjük a jó szavakat, jól esnek!

reakció:

Egyik vállalkozó sem kapott területet,igaz. Nem feltétlenül a polgármester asszonyon múlhat a segítség(bár már én sem tudom) támogatást kapjon a többi vállalkozó ha ez is?

Sok itt a kérdés. Tegyük hozzá hogy ez nem "egy" vállalkozás, ez AZ abonyi Állatkert akit a fél ország ismer és 50-60 ezer ember látogat évente. Hatalmas marketing erővel és média erővel bír (számolni kell a média megjelenéseket.... forintosítani is lehet) városi bevétel növelés... stb.

Megérdemli a támogatást a Park? (nem feltétlenül pénzbeli) (kell a válaszhoz kis közgazdasági ismeret)

Egyébként azt látom hogy van itt bizonyíték egy két ember részéről hogy annyira nincs itt erre szükség! :S Furcsa ez .

Ádám

Szerintem

télapu -

2011.01.31. 16:29:39

Biztosan nagy szükség van a területre,gondolom további családokat várunk még a szolnoki motor utcából.Hozzá kell tenni,azok sokkal nagyobb értékkel bírnak(miután körbejártak "beilleszkedtek").Ebbe a városba az igény és a kultúra szándékosan gátolva van.

Kérdések

Ducman -

2011.01.31. 10:24:16

1.Abonyban hány vállakozó kapott ingyen területet a vállalkozásának működéséhez?

2.Ha nem ez a polgármester lenn akkor minden rendben lenne?

3. Ha Tibi kapna támogatást az önkormányzattól, akkor a többi vállalkozó is kapna?

 

elszabadult

jobb -

2011.01.31. 07:44:39

Polgármesterünk teljesen önjáró,elszabadult.Előző választásakor a Tóthék sokat segítettek neki,szelektív a memóriája ennek a nőszemélynek.Állhatatos fejjel hazudozott bele megint a tévé kamerájába,sajnos megnéztem,bár ne tettem volna.Kinyílt a zsebemben a bicsak.Félelmetes ez az ámokfutás és még rosszabb,hogy senki nem tudja megfékezni.

kár lenne

virág -

2011.01.30. 21:38:30

kár lenne ha megszűnne a vadaspark!!!!!!!!!! a gyerekek, felnőttek nagyon szeretik!!!!!!!!!!! én magam is!!!!!! Tibi ne hagyd magad!!!!!!!!

A karvaj Polgink...

Truckman -

2011.01.30. 19:07:40

...itt Cegléden, megadna neki minden "Földi" jót! Nevetős Hatalmas biznisz ez! Kiaknázatlan biznisz, ahogy ő mondaná!Király

Tetétlen

mato -

2011.01.30. 18:54:36

Nem sok értelme van de ha már az abonyi önkormányzat ennyire nyírja az állatkertet még az is többet érne ha Tetétlenre költözne az állatkert itt legalább nyugalmat kaphatnának?

Nem?

Te?

Truckman -

2011.01.30. 18:42:27

Pont azért szavaztak sokan rá, mert "ha már ezt tette, vigye is végig, vagy főljön meg a saját levében".

Ezt hallottam többségében azoktól, kik rá X-eltek!

,

jamesbond -

2011.01.30. 18:18:38

ezt a polgármester asszonyt akartátok még birkák!

 

Azé azt szögezzük le...

Truckman -

2011.01.30. 15:06:08

...hogy pár házikó tulajdonos arrafelé, a környékbeliek, "örülni" fognak, hogy nem lesz LEO pisiszaga, meg mondjuk LEO üvöltözése, stb.

Nem?

Felháborító

Mimi mama -

2011.01.30. 14:55:07

...ez az egész. Ahogy Markó Feri is írta, inkább adjuk ezt a területet is az illegális favágók és szemétlerakók kezébe, csak a város normális lakossága ne profitáljon belőle. Ez az a fajta összetartás ami belőlünk hiányzik, más "népeknél" viszont megvan. Azért van az, hogy lassan eltipornak bennünket. Mert mi mindig azzal vagyunk elfoglalva, hogy hogyan tartsunk be egymásnak. Ebben sajnos az önkormányzat csúcsot dönthetne!

Leszek

Steve968 -

2011.01.30. 14:39:17

 valahol 4 év múlva, az nem biztos, hogy Abony cityben. Csaó-csaó: Steve968

De egy optimista vagy te Steve!

Truckman -

2011.01.30. 14:26:00

 

Hol leszel te már, meg én, meg itt mindenki 4 év múlva?! Sehol.

Király

Az idő

Steve968 -

2011.01.30. 12:30:54

nem épp a vadasparknak kedvez, mert a vádaskodásból vád lesz, az is idő, mert közben van egy nyomozás. Míg a vádból ítélet születik, az egy hosszú-hosszú bírósági tárgyalás, majd másodfok, esetleg még tovább. Tehát addigra minimum egy választás jön, ha nem kettő. Tehát ebben kár bízni.

 

Itt megoldást kell találni.

 

Csaó-csaó: Steve968

Vadaspark

Markó Ferenc -

2011.01.30. 11:19:20

A Vadaspark megszűnésével ahogy TATU is leírta "szabad prédává válik a terület".

Majd nem a Nagyjárás-i erdőbe járnak egyesek fát kivágni és szemetet kihordani, hanem ide!

Ez közelebb lesz!

Várjuk ki a végét!

West Balkán -

2011.01.30. 10:36:58

Várjuk ki a végét, hogy kinek KELL előbb elmennie , Tibinek , vagy a Romhányinénak (korrupciós vizsgálat az egészségközpont). Tarts ki Tibi, mi veled vagyunk!

Már megint!!

TATU -

2011.01.30. 10:00:36

Nem gondolkodnak ésszerűen,a ZOO-egyrészt karbantartott terület, időnként sok a látogató,legalább valamiért ide jönnek az emberek.Ha üres lesz az erdő szabad prédává fog válni,tele lesz szeméttel irtani fogják, csak pusztulás vár rá. Itt valóban nincs becsülete a vállalkozóknak, ami érthetetlen, a testületben sok a kisiparos Ök miért nem állnak ki egymásért a városért? De az sem lehetetlen,hogy valakinek nagyon fáj a foga a területre, annak üzenem, azonnal forduljon fogorvosához.

Nem kell csodálkozni

Steve968 -

2011.01.30. 09:14:01

ha el akar menni. Időnként elő-előjönnek hogyan használja a területet, mondanak rá mindent, stb. Ahelyett, hogy megbecsülnék, megpróbálnák használni a lehetőségeket, kölcsönösen. Egy-egy kis állat születése óriási szenzáció más állatkertekben, vonzza a tömegeket, ami a városnak is jó (németektél a kis jegesmedve majdnem egyedül eltartotta az állatkertet), csak itt nem tudunk mit kezdeni velük ? Csak a vendéglő, meg a multi, esetleg a fazekas. Ennyi.

 

Most meg marasztalnák, miközben előtte mondtak rá kígyót, békát.

 

Az meg nagyon rossz üzenet, hogy "ha el akarsz menni, menj el". A város vajmi keveset tesz azért, hogy vállalkozások székeljenek itt meg, azt a keveset még el is üldözzük ? Nem tudom elfogadni ezt a hozzáállást, de az adórendszerünket sem. Mutassuk már fel mi az amivel ide vállalkozásokat csábíthatunk ? Mi vonzó Abonyban ? Elég egyszeű képlet több vállalkozás, több munkahely, kevesebb munkanélküli, stb. Hogy a francba lehet ennyire dilettáns vezetésünk ? Csaó-csaó: Steve968

Már mondtam az uramnak...

Truckman -

2011.01.30. 06:29:35

...TE TIBI? EDDIG SEM ÉRTETTEM MEG, MIT SZÖSZÖLSZ, 1 OLYAN KÖZSÉGBEN, HOL MEGÁLLT AZ ÉLET, SŐT VISSZAFEJLŐDIK,  A VÁLLALKOZÁSOKAT MEG NEM BECSÜLIK!

GYERE! VÁRUNK!

 

ÜDVÖZLETTEL:

CEGLÉD


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok