Mi Abonyunk - Mi újság a munkaerő piacon?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.26. 10:25:41

A Ceglédi Panoráma decemberben adott hírt a munkapiaci változásokról, új kormányzati intézkedésekről. Akkor jelentették be az új közfoglalkoztatási rendszer bevezetését is. Mivel ez a téma sokakat érint Cegléd térségében, az eltelt időszak tanulságairól és a változásokról Madácsyné Somodi Mária kirendeltség-vezetőt kérdeztük.

- Hogyan indult az újév, sikerült-e állni a munkanélküliek rohamát, hogyan álltak át az új rendszerre?

- 2010. január 1-től a munkaügyi szervezet integrációja megvalósult, a vonatkozó jogszabályok alapján a Kormányhivatalokhoz tartozunk. Változott a nevünk is: Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja Ceglédi Kirendeltség.
Az év első munkanapján az ügyfelek ellátása zökkenőmentes volt. Több önkormányzatnál kihelyezett ügyfélfogadást tartottunk. Gyakorlatilag 16 órára minden ügyfelet elláttunk, a várakozási idő sem volt hosszú.

- Az új jogszabályi környezet milyen változást jelent a közel 1000 közcélú foglalkoztatottnak, - beigazolódott-e, amitől tartottak - hogy tömegesen ellátás nélkül maradnak?

- A kistérségünkben 2010. december 31-el 736 fő közcélú foglalkoztatása szűnt meg. Közülük sokan jogosulttá váltak álláskeresési ellátásra, akik nem, azoknak újraindult a segélyezése az önkormányzatoknál. Ellátatlan senki nem maradt, ha a kérelmét benyújtotta.
Míg az Út a munkához program keretében 2010-ben a kistérségben 1368 fő dolgozott közcélú foglalkoztatásba, 2011-ben az új Nemzeti Közfoglalkoztatási programban 1760 fő foglalkoztatását tervezzük. Tehát nem hogy beszűkül, inkább szélesedik a foglalkoztatás.
Ezt a foglalkoztatási formát változatlanul másodlagosnak tekintjük, a fő cél a bérpótló juttatásban részesülők elhelyezése az elsődleges munkaerő-piacon. Ehhez komplex eszközrendszerek állnak rendelkezésünkre, úgy mint képzés, humánszolgáltatás és a foglalkoztatás támogatása.
A kistérség felében már beindult az új közfoglalkoztatás, dolgoznak az emberek. Napokon belül ez a teljes térségre igaz lesz. (A foglalkoztatás kezdetét a pályázó szervek jelölik meg, nem mi. Mi elbíráljuk és döntést hozunk arra az időpontra, amikor az önkormányzat/intézménye kezdeni szeretné a foglalkoztatást.)

- Az új törvény szerint jelent meg új ellátási forma a központ "palettáján"?

- Új ellátási forma nem jelent meg a Foglalkoztatási törvény változásával. Változatlanul álláskeresési segélyt és járadékot tudunk megállapítani.

- A munkavállalók részére a továbbiakban is nyitva állnak tanfolyamok, képzések? Helyi vállalkozások – ha szeretnének munkanélkülieket alkalmazni, - hol értesülhetnek a támogatási, pályázati lehetőségekről?

- Igen, ez évben is lesz képzés, foglalkoztatások támogatása a kirendeltségen. A kérelmeket folyamatosan be lehet nyújtani az év első munkanapjától kezdve. Tájékoztatással is folyamatosan állunk az ügyfelek rendelkezésére. A munkáltatók, munkavállalók a www.afsz.hu oldalunkon értesülhetnek a támogatási, pályázati lehetőségekről, de természetesen bármikor személyesen is adunk tájékoztatást.

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok