Mi Abonyunk - EMBERTELEN helyzet!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.17. 20:36:42

A képek megtekintéséhez kattintson ide!

A borzalom helye: abonyi hobbik és környékük

Polyák Attila képriportja következik, az Ő írásával!

Borzalmas állapotok uralkodnak kint, a hobbikon. A sártól nem lehet lassan se ki, se bejutni. Egy szűk kis utca vezet a parkerdő mellett, amin a legrövidebb idő alatt meg lehet közelíteni, a hobbikat, de két oldalról már rég alámosta a belvíz az egészet. Az utat átvágták, hogy a két oldalán hömpölygő víz kszintje kiegyenlítse egymást, rá egy vaslemezt helyeztek, annak érdekében, hogy az autók ki-be tudjanak jutni. A Bodócs köz felől még meg lehet közelíteni, de ott egy utcát teljes szélességében vastagon elöntött már a belvíz és teljesen járhatatlan, így hatalmas kerülővel lehet csak bejutni.

A kint élőknek még a gáz sincs bevezetve, így legtöbbenfával fűtenek, azt pedig oda ki kellene szállítani. Az utat sajnos a teherautók egyre jobban szétvágják, lassan elsüllyed a tavacskákban. A hobbik egy része bel-, egy része külterületen fekszik, és másik részüket  üdülőövezetnek nyilvánították.  Sokan talán ezért nem foglalkoznak vele?

Pedig rengeteg ember él „ kint”. Nekik a mindennapok során már az is nehézséget okoz, hogy gyermekükkel eljussanak az óvodába. Ica elmondta nekünk, hogy volt olyan eset, hogy Szolnokra járó nagyfia az esőzések után nem tudott eljutni a vasútállomásra, így az iskolába sem. Édesapja tüdőbeteg, és rendszeresen oxigénpalackra van szüksége. A mentősök egyszerűen képtelenek eljutni a ház kapujáig, a palackot maga az utca végéről cipeli be a lakásba.

A postás sem tud kijárni, a leveleket a legközelebbi háznál adja le és a kint lakók egymás közt szétviszik azokat. Ha pedig nyugdíj érkezik, aki ki tud sétálni a hobbik „bejáratáig” megteszi, hogy a postás szó szerint ne ragadjon bele a sárba. A havat nem hányták el, és többszöri megkeresés után sem tett semmit az önkormányzat annak érdekében, hogy legalább a kivezető főbb út ne süllyedjen el a belvízben.

Zsuzsa néni a hobbik szélén lakik kint. Az ő házát már teljesen körbevette a víz. A szemetet nem tudják elvinni, ő pedig egy kisebb kerítés megmászása után  tud csak hazajutni. Homokzsákokat hiába kért, nem kapott, pedig csak annyira lenne szüksége, hogy egy kis csapást tudjon szárazon tartani, ahol ki és be tud jutni a lakásába.

Az itt kint élő emberek segítik egymást ahol tudják, nem kérnek nagy dolgokat, tisztában vannak vele, hogy kint élnek egy olyan környéken, ami úgymond a nagy politikusainknak nem számít, nincsenek szem előtt, valamennyire még külterület is. De csak azt szeretnék, hogy a főbb utakat tegyék kicsit rendbe, legalább a kukás kocsi és a mentő ki tudjon menni hozzájuk, gyermekeik el tudjanak menni iskolába… Ez olyan hatalmas igény?

 

PA

Citrom-díj:
 10 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A Bodócs köz másik vége

én -

2011.01.19. 21:01:58

Attila a szívemből szóltál...tudod én már 40 éve itt élek.soha nem volt egy jó utca ez a Bodócs köz.De ilyen mióta eszem tudom nem volt.Annak idején még szüleim jártak a "tanácselnökhöz".Ma hiába járkálunk, telefonálgatunk,kérünk könyörgünk esedezünk semmi nem történik.Ígéretet kaptam majd ha olvad akkor tudnak tenni köveket az óriási lyukakba és járható lesz az út.Már olvad.....nem tudom mikor olvad ki igazán...de nagyon várom.Szegény postás tényleg nem tud az utcán végigmenni.Valóban így van,hogy az utca elején beadja az egyik ismerőshöz és ő segit hogy mindenki megkapja a levelét.A postásunk lelkiismeretes aranyos.Nagyon sajnálom őt is hogy ilyen utcákon kell a biciklit tolni a nehéz súlyokkal.Sajnálom a gyerekeket akik már korán reggel a sarat kell hogy dagasszák hogy el tudjanak jutni az iskolába.Tudnák csak egyesek milyen nehéz a sáros cipővel végigmenni,és hogy egész nap csúfolják hogy azért ilyen a cipője,mert a tanyán lakik.Ismerem az előttem szólót.Tudom hogy milyen érzés várni a mentőt és rettegni hogy nem tud a mentő kimenni.SEGÍTSÉGET KÉRÜNK ! VALAKI FIGYELJEN MÁR A TÁVOLBAN LAKÓKRA IS !!!!Nem kérünk mást csak járható utat !!!!!
:)

Zsolti -

2011.01.18. 16:13:38

Quality analysts. Király

TATU

admin -

2011.01.18. 15:10:18

Rendben! Hétvégém nem tudom még hogy alakul, ha Abonyba leszek összehozhatunk egy találkozót és ha van időd kinézhetünk. Kiváncsi vagyok.

Arra is hogy a vaslemezes átereszt hogyan csinálták meg, mert én is hallottam, egy kint lakó hívott fel, ő viszont azt mondta most az a rész mégrosszabb lett. Meglessük.

T TATU :)

kandis -

2011.01.18. 14:10:26

Azt teszem ... írok. A homok út felöli részen sztem nem is volt cső, vagy már akkoriban sem igen volt látható, legalábbis már nem emlékszem hogy láttam volna. Pedig oda jártam ki a kútra vízért. Azthiszem úgy két éve jártam utoljára arra, csak úgy mazoizmusból bementem a Homok út felől, majd kijöttem a Bodócs -köznél. Látom te mindenkire szánsz időt. Mosoly Bár a szamóca út mindig olyan volt.

T. kandis!

TATU -

2011.01.18. 13:42:48

Azóta nagyon megváltozott itt minden,ha van időd hívj vagy írj és szánok rátok nsgyon sok időt.

Engem is érdekelne az a cső

kandis -

2011.01.18. 13:18:19

ott laktam kinnt egy évig, és keresztül kasul bejártam, de nem láttam ilyet Mosoly . Kellemes volt ott lakni, az utakattól eltekintve amolyan ketváros jellegű volt. Csönd a legnagyobb erénye. Igaz a vizet a kútról hordtam, de villany az volt. Nem igazán voltak akkoriban kint olyan családok, akikre te gondolhatsz. Bár most nem tudom. Odakint szinte mindenki ismert mindenkit.

Admin.

TATU -

2011.01.18. 13:02:56

Nem azokkal van a baj kik becsületesen igyekeznek közösségi életet élni,és otthonaik remekül néznek ki,de az akkor is csak hobby,nem lakó ingatlan de em velük hanem a :::::: van baj.Az áteresztő pontosan a szigetszerű terület végén van,ha érdekel szivesen elvezetlek a területen. Hidd el érdekes élményben lessz részed hívhatsz a 06 30 337 4848 vagy a tatu48@windowslive.hu-n de bárkivel szivesen találkozom és beszélgetek.

Hol van pontosan?

admin -

2011.01.18. 12:23:35

Hol is van pontosan ez az ember méretű vízátemelő cső? Megnézném hogy ez tényleg így van-e, mert ha igen, akkor azt sürgőssen takarítsák ki akik eldugították.

 

Egyébként cáfolnám, igen vannak akik ott kénytelenek élni, de vanank akik rendes házban rendesen körülények közt élnek. Saját erőből bevezettették a vizet, megépítették az emésztőt, stb... Rendes emberek! Rendes családok!

A téeségnek!!

TATU -

2011.01.18. 11:17:11

Nagyon sok a nehézsorsú lakossága,akik anyagi körülményeik miatt kényszerültek nem lakásnak minösülő kamrákban élni.Sem csatorna sem emésztő,a szemetet sem viteteik el,ezért a nádas végén lévő töltés alatti igennagyméretű vízelvezető e szemét és ürülék halmaz miatt el van dugulva.Csak megjegyzem a cső oly nagy,hogy símán át lehetne benne sétálni.Amíg ez az állapot fenn áll a szemetet és egyéb emberi mocskot végzők mindig el fogják tömíteni az átömlőt.Az embertelen helyzetet,maguk az emberek teszik.

10es kazánlemez?

Truckman -

2011.01.18. 08:17:50

http://www.miabonyunk.hu/images/galeria/S%C3%A1rtenger%20a%20hobbikon/slides/IMG_6134.JPG

 

A 2tő, van vagy 100kiló! Jááá dik, hun is van ez a fím? :P

 

Valami borzalom mi ott uralkodik azon a részen. De ez csak "ízelítő" még 1enlőre! Hol van még a tavasz?!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok