Mi Abonyunk - Balkán = Abonyi tüdőszűrés
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.15. 10:39:48

Balkáni állapotok uralkodnak az abonyi tüdőszűrésen. Egymást lesi félpucéran 20-30 nő és a férfiak is megkukkanthatják időnként a fedetlen női kebleket. Fűtetlen helyiségben állnak sorban a paciensek. Lopnak is az őrizetlen helyiségben. Ezen háborodott fel kedves Olvasónk, akinek levelét most változtatás nélkül teljes terjedelmében teszem közzé. Bizonáyra a MiAbonyunk többi olvasójának is lesz véleménye minderről. Abony 2011. = BALKÁN! A strandfürdő szervezi a szűrést, nyilván a vezetőség mindennel elégedett. Mi nem! Íme a levél:

 

Kedves Veronika!

 

Rendszeres olvasója vagyok ugyan a miabonyunknak, de főként lustaságból nem regisztráltam. Viszont most akadt egy olyan dolog, ami nagyon felháborít, mint minden évben. Ez pedig a kötelező tüdőszűrés. A múlt héten megkaptam az értesítést, január 17-től ismét a strandfürdőben lesz a szűrés.

 

Nem tudom, más hogy van vele, én már évek óta igyekszem máshol megoldani. Azt gondolom, a XXI. században, egy európai városban már nem túl nagy elvárás az, hogy az ember ne kényszerüljön bárki előtt levetkőzni, a ruháját és egyéb személyes dolgait őrizetlenül egy  alig fűtött, közös öltözőben hagyni.

 

Van egy kedves ismerősöm, aki mellamputáción esett át, aki csak azért megy át Ceglédre, hogy a tüdőszűrést ott megoldja, mert Abonyban nem szeretne a közös női öltözőben levetkőzni. De jártunk mi már úgy, hogy mire végeztünk a szűréssel, a bőrkabátunkat elvitte valaki a közös öltözőből. És mert a szűrés bizonyos életkorban kötelező, így az abonyiakat arra kényszerítik, hogy 5-10, néha 20 emberrel összezárva vetkőzzön le, álljon sorba, aztán döntse a mellkasát és tegye az állát arra a fémre, amit kizárt, hogy letörölnek előtte.

 

És az a hölgy, aki a turnus végére marad, szedheti a lábát, mert még mielőtt kiléphetne a gépből, a személyzet engedi be a férfiakat. Egyszer jártam így, azóta kerülöm az abonyi szűrést. Én még emlékszem a lebontott egészségházban bonyolított tüdőszűrésre, ahol az öltözőfülkéket belülről magunkra zártuk és így védve volt a ruhánk, igazolványunk, stb.

 

És ami még ennél is fontosabb, az intimitás is biztosítva volt. Persze ez kb 30 éve volt, akkor még figyeltek erre. Azóta többször elmondtam az aggályaimat egészségügyiseknek, önkormányzati illetékeseknek, sajnos semmi változás nincs ezen a téren.

Gondoltam, majd az új, korszerű egészségügyi centrum megoldja ezt a tarthatatlan, balkáni helyzetet. DE NEM!


Lehet, hogy csak nekem vannak túlzott elvárásaim, de érdekelne, miért kell Abonyban balkáni körülmények között megszervezni egy nagyszabású egészségügyi vizsgálatot. Vagy a tüdőszűrés lebonyolítását eleve nem is tervezték bele az egészségügyi centrumba?

 

Kedves Veronika! Ha úgy gondolod, a témát felvethetnéd részben a honlap olvasóinak, másrészt az illetékeseknek.

 

Üdv: Egy olvasó

Citrom-díj:
 33 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
nem biztos,

fejesg -

2011.01.20. 14:27:04

hogy érdemes a balkáni állapotok miatt panaszkodni. Tegnap letudtam a dolgot, bemegy - pulcsi, póló le - be a gépbe - katt - ki a gépből - öltözik - köszön - kimegy. Mindössze 2 percet vett el az életemből... Inkább örüljünk, hogy ezért a 2 percért nem kell átmenni Ceglédre, hanem letudhatjuk Abonyban.  Király

Ok TATU

kandis -

2011.01.19. 10:48:27

sztem csak nem értjük egymást. Itt most az érdekel engem, hogy ha Mátyás idejében alkottak egy szabályt, hogy az őr karddal köteles megvédenie magát, amit az őrzöttnek kell biztosítania, és ezt nem módosítják máig, akkor hogy gondolja a jelenlegi törvény alkotó, hogy megvédjen bárkit is az őr ezeknek a régi szabályoknak a tudatában. Az őr persze a józan paraszti észnek megfelelően ettől még nem hülye, és vesz magának fegyvert. Ezzel csak az a gond hogy a saját fegyveredet kell használnod (koptatnod) holott a másik fele a törvénynek kimondja, hogy a védelmi fegyver az őrzöttnek kell biztosítania. Szal itt semmi mást nem szeretnék, csak hogy megtudjuk, hogy az az agyas, aki kitalálta (talán kényelmességi okokból), hogy használjuk a régi szabályokat a jelen korban is, az tényleg így gondolta, vagy esetleg kiötlött olyat is, amit mi még nem tudunk. Nekem emlékeim vonnak még arról is, hogy koleszos ként nem Abonyban végeztem ingyenesen a tüdőszűrést, hanem az iskolámhoz legközelebbiben. Csak nem tudom, hogy ez érvényes -e például a felnőttekre is, vagy esetleg ezen probléma tudatában utólagosan azt mondják, hogy 22. -én szombaton délelőtt 4 órát nyitva tartanak, hogy ezek az emberek is bemehessenek.

2011.02.27-ig

TATU -

2011.01.19. 09:43:16

Veheted igénybe a helyi tüdőszűrést,ha lekésted,utazhatsz Ceglédre,ahol az uti ill.benzin költségen kivül még 1500Ft-ot kell fizetni.Érdemes itt helyben lerendezni.

T TATU :)

kandis -

2011.01.18. 14:01:29

Szerinted szapultam itt valakit, vagy valamit? Ha netán így érezted akkor elnézést kérek. A szakmáját mindenki magának választja, és a vele járó egészségügyi vizsgálatokat is. No ha az ég kék, és Józsibácsi főnök azt súgja neked, hogy az márpedig zöld, és te hiszel neki mert ő nagy úr.... hát mit is mondjak, miért nem kérdezzük meg azt aki festette? Jah és honnan tudtam volna, hogy neked mi a szakmád, és nem is tettem erre utaló megjegyzést. És szerintem az a felháborító, hogy te ezzel arra buzdítasz, hogy lógjak meg a munka alól, és ne termeljek az államnak pénz -t. Nevetős

T. kandis!

TATU -

2011.01.18. 13:38:41

Mint hivatásos pénzügyőr.Eszedbe nem jut,nekünk milyen vízsgálatokon kell 2-évente étmenni,8 kémcső vér,különböző olyan,ami eszedbe sem jut vagy életedben nem vettél részt,beletúrnak a fenekedbena lelkedbe és még sok idióta doki baromságain átmenve még vizsgát is kell tenned alkalmasságodért,ráadásul egy barom helyi tüdőszűrésen is meg kell jelenni.Ez a felháborító nem az,hogy neked egyszer egy évben el kell menned.A mi hivatásunk egy életre szól,hiába vagy nyugdíjas bármikor bárhol bevethetnek,így szól az életre szoló hivatás.Na de mit sem érdekel téged,csak szapulod és mondod a magadét.De TYB is tudna erről mesélni.

Veronikának :)

kandis -

2011.01.18. 13:04:14

Előrre is köszönöm Veronika, és szivesen.

Kedves TATU

kandis -

2011.01.18. 13:01:38

Őszinte legyek, nem hinném hogy itt, ebben a cikkben a csekkbefizetésről lenne szó. Második, ha volt ilyen vagy lesz ilyen cikk, és tudok mit szólni hozzá (értelmesen), akkor majd fogok. Részemről nem állok sorba csekket befizetni, mivel majd a párom bemegy, hiszen nem vagyok Abonyban a posta nyitvatartási idejében (előre bocsátom, hogy nem is tudom, hogy hétvégén nyitva van -e). Ebből kifolyólag, honnan gondolod hogy ott állok? Gyanusítani könnyű, de inkább az ilyen jellegű hozzászólásokat velem szemben kérem mellőzni, szerintem eddig megadtam a tiszteletet mindenkinek. Amúgy meg hogy a fiatalok ott álnak sorba, az a fiatalság szüleinek köszönhető véleményem szerint, akik elkényeztették, vagy nem foglalkoztak eléggé velük. Mosoly Namost ha te ma voltál, akkor vagy szabit vettél ki, vagy nem tartozol abba a csoportba, akikről írtam. Gondolom a farkas nem tudja hogy a kutya milyen gondokkal küzd, pedig biológiailag közel állnak egymáshoz. Mosoly Thomas bátyám, a tied a pont a tüdőszűréses helyettesítessel kapcsolatban Mosoly .

Thomas.

TATU -

2011.01.18. 12:57:05

Arany pofa vagy imádlak.

Kandisnak

veroniq -

2011.01.18. 12:44:53

Igen, teljesen igazad van és értem a problémát.... Nem tudom, ki is szervezi pontosan a szűrést, mert a strandfürdő az nem.... Nos, megpróbálok ennek is utánajárni. Köszike: Veronika

Tatu!

Thomas -

2011.01.18. 12:38:37

Azért a csekkbefizetést ne keverjük össze a tüdőszűréssel, mert arra meg lehet kérni bárkit, családot, szomszédot stb., de az azért érdekes lenne , ha mondjuk Süllő helyett én mennék el "tüdőszűrni", pedig ha megkérne rá a csekkjét szívesen befizetném ( na jó, csak akkor, ha a rávalót ideadja) !

A csekk befizetésénél!!!!!!!!!

TATU -

2011.01.18. 11:51:05

Mikor írgalmatlan sorokban fiatalok munkaképes emberek álnak sorba,ott miért nem reklamálsz ráadásul a csekk nem mindig azonos időben érkezik,havonta többször állsz sorba a postán,ez a tüdőszűrés megy egyszer van évente.Szinte értelmetlen ez a felháborodás.Ma voltam 18.-án szűrővizsgálaton egyáltalán nem vészes,megint csak a pánik keltését látom az egészben.

Régebben...

kandis -

2011.01.18. 10:35:52

szerintem nem jártak ennyire messze dolgozni. Akikkel a vonaton szoktam találkozni, azok közül előtte jónéhányuk Abonyban, vagy a környező városokban dolgoztak. Azoknak akik eleve igy dolgoztak (Abonyban vagy a környéken), azoknak ezek az időpontok tökéletesek voltak. Az új időkkel viszont változott a munkahelyek elérése is. Egyre többen távolabb keresnek munkát maguknak. Emiatt nem ártana követni valamennyire a változásokat.

Veronika...

kandis -

2011.01.18. 09:34:02

elnézést, de a "Köszi Süllő" -ben neked írtam, és így nem tudhattad a tárgyból, :) Viszont még hozzátenném azokat az embereket is, akik reggel kb 5-6 körül beszálnak a munkásbuszba, és lehúznak 10 órát majd valamikor 7 óra körül beérnek Abonyba. Ezekben a körökben meg ráadásul az "otthonmaradsz" egyenlő azzal, hogy aznapra biztosan kiesik a béred. A szabadság fogalma nemigen van a szótárukban. Íly módon már vagyunk egy páran, akik a munka mellett nem tudnak bemenni a "Balkáni" tüdőszűrésre sem. Az időpontok jók azoknak, akik helyben, vagy nem messze dolgoznak, de mindenki másnak felhasználhatatlan.

Hogy oldottuk meg?...

Süllő -

2011.01.17. 17:07:26

Hát úgy oldottuk meg, hogy kivettünk 1 egész nap szabadságot...Szomorú 

Hétvégi tüdőszűrés?

Nagyfehér -

2011.01.17. 16:56:00

Már több mint 30 éve járok tüdőszűrésre és sosem volt hétvégén.

Eddig, hogy oldották meg az emberek?

Köszi Süllő.

kandis -

2011.01.17. 13:55:36

Szia Veronika, ha esetleg van időd az még érdekes lenne, hogy a Bp-re járó dolgozó embereknek hogy oldódik meg a tüdőszűrése? Esetleg egy két alkalmat kijelölhetnének, amikor hétvégén valamelyik nap van szűrővizsgálat. Sajmos ezek az emberek 4-7 -ig tartó időszakban elhagyják Abony -t, és nem igen jönnek haza csak 18-20 óra körül. Az meg hogy szabit vegyünk ki... hát eléggé gáz (bár részemről meg fogom tenni, kivétel, ha adnak egy hétvégét, mert akkor elintézem akkor). Üdv. István

helyesbítés és névnap

veroniq -

2011.01.17. 11:20:13

A mai napon személyesen találkoztam Kemecsei Antallal, az ABOKOM egyik illetékes vezetőjével, aki azt mondta, hogy helyesbítést kér, mert nem a strandfürdő szervezi a tüdőszűrést, ők csak a helyet biztosítják erre. Most akkor helyesbítek, de azt gondolom, hogy mindez a lényegen, az áldatlan állapotokon nem változtat. Ezúton szeretnék Antal nap alkalmából jó egészséget kívánni és kitartást munkájához Kemecsei Tóninak sok szeretettel Olvasóink és szerkesztőségünk nevében. Üdvözlettel: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

Mikor vegyek ki szabadságot?...

Süllő -

2011.01.17. 10:14:12

Tök igaza van Kandisnak. A tüdőszűrő nyitvatartása : H-Sz: 11.30-17.30,  K-CS-P: 8-11.30. (forrás: strand régi eü központ telefon)

A fentiekből tökéletesen látható, hogy aki nem helyben dolgozik, az szabadság kivétele nélkül nem tudja megoldani a részvételt. Szóval miért is van ilyen lehetetlen nyitvatartás? Szomorú

Tüdőszűrés

kandis -

2011.01.17. 09:50:04

, balkáni állapotok... Részemről, voltam katona, így ez nem igazán érdekel. Viszont az annál inkább gáz, hogy szeretnék bemenni, de nem igaen tudok, mivel napközben 7 -től este 8 -ig Abony közelében sem vagyok hétköznap. Miért nem tudták úgy csinálni az időbeosztást, hogy hétköznap egyik napja zárva, de a hétvége egyik napja nyitva? Még ugyan nem kötelező nekem, de ez azért gáz.

:)

Flowers -

2011.01.16. 22:13:09

Sosem lessz a szervezetünk ellenáló ,ha nem megyünk szűrésre ,:) De ,vettetek már kenyeret ugy hogy a kiszolgáló nő ,meg nyálazza a papirt,hogy be csomagolja a kenyeret ?és haza viszed a nyálas papirt is  ! Elikének csak azt mondanám el ,hogy a sóval régen fertötlenitettek,bizony ,azt szórták a sebbe ,sajna

Hmmm...

Süllő -

2011.01.16. 14:15:48

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem még sose jutott eszembe egy tíz, vagy húszezres megfogása után kezet mosni. De ha ez kell, áldoznék némi babaszappanra... Király

Elike

Truckman -

2011.01.16. 14:11:58

Navéééégre, 1 nem beszari, tudatos ember!

Mindenütt ez van

ellike51 -

2011.01.16. 13:02:41

ami írtok a tüdőszűréssel kapcsolatban. Ez a "mozgó"szolgálatos tüdőszűrések legnagyobb átka, szinte minden település más eset, hogy mikor, hol és milyen körülmények között végzik munkájukat. Nálunk a művházban, de a körülmények hasonlóak. Oda mindig igyekeztem olyan időpontba menni, mikor lehetnek a legkevesebben. Az is igaz, soha nem törölték le a képernyőt; letörlik azt az illetők mellkasai egymás után, egymás verejtékeit. Persze ez lehet a pénzes ceglédi megoldásnál is, gondolom. Túl lehet tenni magunkat rajta, de ezt a lépést saját érdekünkben is szerintem meg kell tennünk. Ez egy olyan eset, hogy tüdőszűrés után is ajánlatos a tisztálkodás. Csakúgy, mint pisilés előtt kezet mosni! Mikor? Ha előtte a sóbányában a sórögöket fogdostad. 

Arra pedig nagyon kevesen gondolnak, hogy az éppen annyira szeretett papír-pénzünk fogdosása után kezet is mossunk.

Hehh + máshoz...

Truckman -

2011.01.16. 10:23:21

...munka felvételikor, stb. Kisezer helyen. Találkoztam már olyannal, ki ezért nem jutott be a szalagmunkára, mert "hát nekem olyan nincs"!

Muszáj elmenni!

TATU -

2011.01.16. 10:20:48

Akár milyen balkániak a kőrűlmények,mert az új KRESZ-rendelete értelmében kérhetik a jogsi meghosszabbításánál a szűrővizsgálat igazolását.Ez a Te érdeked.

Még ennyi 1...

Truckman -

2011.01.16. 07:45:28

...finnyás embert! Beszarás! Jönnek itt még olyan idők is, mikor majd 100an lesztek 1 fürdőbe! :P

A hiteles mérése, tényleg megkérdőjelezhető! Sajnos nem látja a vizsgált személy azonnal az eredményt, és ezért csak reménykedik, hogy ne jöjjön neki levél, hogy be kellene fáradni Ceglédre újabb vizsgálatra! Sajnos nekem is volt rokon, ki rendszeresen járt, sőt, 2 héttel előtte volt tüdőszűrésen, és semmit sem mutatott ki neki a röntgen. Mégis tüdőrák vitte el, rá 6 hónapra! Cegléd, annyival jobb, ott 2 profilképet kap, és ott helyben számítógépen láthatja (nem szallag natívon), és meg is kapja az eredményt. Ez nem ingyenes, de megbízhatóbb, és modernebb! Most írjátok itt, hogy nem mentek. Nem kell, csak a 30 ezret majd! Azt kell kiperkálni cserébe érte, mint büntetést!

 

igaz

kena -

2011.01.15. 21:48:28

ezért nem megyek el ide én sem koszos büdös és eggyáltalán nem higénikus!

Értéket ne vigyél be

északi mágus -

2011.01.15. 20:49:33

Volt már nem egyszer, hogy a röntgengép még emelt, és a néni már akkor elkattintotta.

A hasznosságáról ezért nem vagyok meggyőződve.

De inkább nem járok, francnak van kedve összeszedni valami bőrgombát a készüléktől, amihez előtted már tízezren odanyomkodták a mellkasukat. 

Hehh

Truckman -

2011.01.15. 17:33:56

Balkáni? Ott örölnének, ha lenne ilyen! Ez nem az. Semmi másra nem tartom a levél íróját, mint szégenlősnek mások előtt! A higéniai részéhez meg csak annyit, ne azon aggódjon, hogy most más mellkasa, álla helyére kell "nyomódnia"! Az 1 fürdéssel orvosdolható odahaza a tus alatt! Inkább a gép idejétmúltságán aggódjon (sugárdózis)! Kérdésére a válaszom, igen fizetni kell érte Cegléden.

 

AZ EÜ. MODERN RÖNTGEN KÉPÉHEZ MEG ANNYIT CSAK, HOGY:

http://www.miabonyunk.hu/images/rtg.jpg

Ez az a gép igaz?

 

Bosszantó!!!!!!

mucus79 -

2011.01.15. 16:09:15

Na, ezt a kérdést én is feltettem, hogy ha már van saját eü. centrumunk, meg modern röntgen gépünk, akkor miért kell bennünket, abba a szutykos 1000 meg 1 éves fosba szűrögetni????????? Amúgy tudja valaki, hogy az eü centrumba kell-e beutaló, meg kell-e fizetni, hogy müködnek ott a dolgok, mert cegléden, ha jól tudom ott fizetni kell a tüdőszűrésért?! üdv.: mucus79

Szűrés

Nagyfehér -

2011.01.15. 15:41:13

Teljes mértékben egyetértek a fenti cikkel.

Arra számítottam én is, hogy az idei évben már az új egészségügyi centrumban lesz a szűrés.

Meg tudná valaki mondani, hogy miért kell még mindig állati körülmények között vizsgáltatni magunkat?

Tüdőszűrés

Fata Morgana -

2011.01.15. 15:22:26

Tudtommal a strandnak, mint intézménynek semmi köze a  szűrővizsgálathoz, csupán azt a helyet jelölölték ki az illetékesek. 

Ha emlékeim nem csalnak volt már a Mechanikai Művek iroda épületében is  egykor tüdőszűrés és valószínűleg  nem a gyár szervezésében.

Szinte ugyanaz

jobb -

2011.01.15. 13:33:47

Mint az Aulich Lajos utcai cikk. Ki az intézmény vezetője? Ezt véletlenül tudom is, polgármesterünk férje Romhányi Zoltán. Sejthettük volna hogy ilyen körökben kell keresni a felelősöket. Jobbat Abony!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok