Mi Abonyunk - Mégis lesz közfoglalkoztatás!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.31. 10:58:50

Kiírták a megyei munkaügyi központok az önkormányzati rövid és hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatására vonatkozó pályázataikat, amelyek összesen 40 milliárd forintból valósulnak meg a 2011. január elsejétől életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer keretében.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján olvasható pályázati felhívásokból kiderül: a rövid időtartamú közfoglalkoztatás támogatására 28 milliárd, a hosszabb időtartamúra pedig 12 milliárd forint áll majd rendelkezésre, a forrásokat a Munkaerőpiaci Alapból biztosítják. A közfoglalkoztatásra 64 milliárd forint áll rendelkezésre 2011-ben. A 2011. január elsején életbe lépő Nemzeti Közfoglalkoztatási Program keretében a rövid és hosszabb időtartamú önkormányzati közfoglalkoztatás mellett országos közmunkaprogram is indul, ezenkívül a vállalkozásokat is bevonják a hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatásába.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára évértékelő interjújában elmondta: a rendelkezésre állási támogatás helyett bevezetésre kerülő 28.500 forintos bérpótló juttatásra jogosult 270.000 személyből körülbelül 200 ezret szeretne bevonni a kormány a közfoglalkoztatás új rendszerébe. Kifejtette: 15-20.000 embert 6-8 órában, 150.000 munkavállalót 4 órás munkában, mintegy 15 ezer embert pedig országos közmunkaprogramok keretében szeretnének foglalkoztatni.

Az ÁFSZ honlapján megjelent kiírás szerint a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási támogatás - amelyre legkésőbb 2011. április 29-ig lehet pályázni - célja, hogy a hátrányos helyzetű, elsősorban bérpótló juttatásra jogosult álláskeresőknek hosszabb időtartamú foglalkoztatási lehetőséget biztosítson a települési önkormányzatok közfeladatainak ellátásában való részvétellel.

A hosszabb időtartamú foglalkoztatás napi legalább 6 órás munkaidőben, legalább 2 hónap, legfeljebb 12 hónap időtartamú foglalkoztatást jelent, a minimálbér, illetve garantált bérminimum és járulékaihoz 70 és 100 százalék közötti támogatás nyújtható, valamint a foglalkoztatással összefüggő közvetlen költségek is igényelhetőek a bér- és járuléktámogatás összegének legfeljebb 20 százalékáig.

Pályázatot a helyi és kisebbségi önkormányzatok mellett többek között a közfeladatot ellátó, önkormányzat által fenntartott intézmények, valamint önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaságok is benyújthatnak.. 

 

Forrás és részletek: www.hvg.hu

 

Küldte: STEVE

 

 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Csillagzápor várható!

100 éve, 1920. július 21-én született Abonyban Skultéty Sándor

Gyerekek, tiétek a nyár és a táborok! Irány Kecskemét!

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Csakis a PURINA!

Elkészült az M4-es Abony- Cegléd szakasza is

Egy éjszaka kétszer csapott le a szalmabála tolvaj!

4 szőnyegválasztási hiba

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok