Mi Abonyunk - Már ötvenen fagytak idén halálra hazánkban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.26. 16:05:45

Csontvázzá soványodva éhen halt afrikaiak: világbotrány! De az, hogy évente hányan fagynak halálra itt, Európa közepén, legfeljebb csak kishír.

Persze, hogy majd még a világgá röppentett drámai képek nyomán elkezdjen, mondjuk Etiópia népe tüzelőnek való szárított teveszart (vagy éppen zsákba meleget?) gyűjteni a tökéletlen politikai vezetése alatt sínylődő „fejlett világ" szegényeinek!?

A minap - bűnügyi rovatban! - talált hír szerint még szinte el sem kezdődött a tél, és már csak Magyarországon is legalább ötvenen fagytak halálra saját, fűtetlen házuk táján. Tehát még csak nem is hajléktalanok! - No, nem mintha ez utóbbi állapot-körülmény bármennyit is szépítene a dolgon, hiszen GDP ide, high-tech oda, olyan, hogy egy emberi közösség a legalapvetőbb létfeltételeket se legyen képes elesettjeinek biztosítani, az még az emberré, sőt mi több, talán még a főemlőssé válás előtti időket idézi!

Van nekünk ugye ez az éppen átfogalmazás alatt álló alaptörvényünk, a Magyar Köztársaság Alkotmánya, amelynek a politikai hatalomért vívott szkander verseny szabályainak rögzítése mellett azért mégis csak az volna az egyik legfőbb dolga, hogy az állam polgárainak (ami nem feltétlenül fedi az utóbb divatba jött „emberek" fogalmát) legfőbb jogait, és kötelességeit leszögezze.

Vita persze akár már e két fogalom fontossági sorrendjén is elindulhatna, hogy tudniillik akkor ugyan mi is leend előrébb való, a jog, vagy netán ama kötelesség, és hogy netán az egyik a másik egyenes folyománya volna-e?

Mert túlságosan is kéznél való az illetékesek, de még a széles közvéleménynek is azon önfelmentő szavajárása, miszerint a maga sorsának volna kovácsa mindenki, ezért ha magadon nem segítesz, akkor ugyan másra se nagyon számíts.

Forrás és további részletek: http://hetivalasz.hu/jegyzet/europa-botranya-a-fagyhalal-34393

Citrom-díj:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ez jó cikk

Truckman -

2010.12.26. 17:17:58

Jómagam 24,-én találkoztam Cegléd belvárosában a FOSSMAN előtt, egy ücsörgélő hajléktalannal. Kis hullámpapír tábla volt a kezében, rajta: NINCS MIT ENNEM... Adtam neki egy kétszázast. Megköszönte. Meg megkérdezte mennyi az idő, majd boldog karácsonyt kívánt! Én is neki, de csak KELLEMEST. Még mások úgy húztak el mellettünk ez idő alatt, új hitelre vett laptopjaikkal, a közeli számtech boltból, meg több tízezres értékű termékekkel a bevásárlószatyrukban a kezükben, mint ha ott sem lettünk volna. Mint HA, ott sem lett volna 1 ember! Nem is tudom, ki volt ott a koldus akkor? Az a hullámpapírt markolászó ember, vagy mindenki más körülöttünk?! Nekem, azaz nem is nekem, hanem anyámnak van 2 macskája. De ha az egyik eszik, a másikat is odaengedi tálkájához. Ha az egyik éhes, a másik ad-hagy neki eledelt. Pedig csak állatok. Nem emberek. Talán ez az ok is közrejátszik bennem, hogy én egyre jobban nem szeretem az emberiséget.

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok