Mi Abonyunk - A Bodócs köz - olvasóink levele
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

matek - 2010.12.17. 16:47:39

 

Kedves Lőrinczy Veronika!
 
Én egy abonyi lakos, a Bodócs köz lakosa vagyok. Talán az egész utca lakóinak nevében is mondhatnám hogy elkészült egy kis iromány, irónikusan kívánságlista, hogy mi legyen az utcánk sorsa. Önt csak arra szeretném megkérni, hogy az általam, általunk tapasztaltakat közzé tenni, fényképekkel együtt, hátha feltudnánk nyitni a vezetőség szemét, hogy igenis, segítségre van szükségünk.
 
Levelemhez csatolom a képeket, illetve egy szöveges dokumentumot, melyben néhány dologra világítanék rá.
 
Remélem, hogy a miabonyunk segítségével, a képek közzétételével, hozzájárul hogy előrelépés lesz az ügyben.
 
köszönettel: név a szerkesztőségben
 
"Már sokan az utcából hozzászóltunk az utca állapotához. Sajnos reménykedtünk, hogy talán nyár végére kapunk ígéretet, hogy felújítják, azonban nem. Gyűjtöttünk utca szinten aláírást, mellyel besétált egy kedves lakos az önkormányzati irodába, ott azonban annyi ígéretet sem kaptunk hogy faragnak le az útból, hogy ne legyen ennyire hepe-hupás.
Tavasszal, ősszel, az esők után, a sár a legkisebb problémánk hiszen az egész utat egy hatalmas tócsa talán már tó borítja. Az ABOKOM hívás után kijön és a vizet próbálja eltüntetni, kisebb nagyobb sikerekkel. [kép]
De ezek után jön a nagybetűs TÉL. Mivel ide hótoló nem jár (amit már el sem várunk), teljesen letapossák a gépjárművek, és egy összetett jégpáncél, bordákkal alakul ki. 
Mivel rettentően mély lukak vannak az úton most ezek a lukak hóval borítottak. Gyalogos, biciklis közlekedés kivitelezhetetlen hiszen, a jégbordákon életveszély közlekedni. Gépjárművel pedig annak a veszélye áll fenn, hogy az autó alját egy az egyben leszakítja. Hiába a lassú közlekedés már - már alapjáraton történő behajtás a mély gödrökben leér az autó alja. 
A másik nagy szembetűnő probléma.  Ha már az úton nem tudunk közlekedni maradnak a járdák. Azt tudom mondani, hogy az utcában mindenki tekintettel van az adott helyzetre, és hamuzza, forgáccsal szórja a már jeges járdát, hogy könnyítse a gyalogosok dolgát. Egy lakos, egy család, egy viszonylag ismertté vált személy azonban minderre kicsit sem figyel. Sőt…
Mivel övéké a sarki ház, a járdájuk állapotát már nem is említeném, de hogy még arra sem méltat minket, hogy legalább arról ledobálja a havat, vagy leszórja. Ez mindez neki lehetetlen, sőőt, a saját telkén lévő tuja fák nagyra növésük után, a hó súlya alatt, szétdőltek, teljes mértékben kilógnak az utcára. A járdájukon sem gyalogosan sem biciklivel elhaladni nem lehet. 160cm magas vagyok, és pontosan arcon csapna a tuja fa ki/lehajló ága. Mindezt kb 4-5méteresen szakaszon át. És még ő akart a körzetünk képviselője lenni, és elvileg segíteni a környezetünket. Várnám tőle, hogy példát mutasson, hogy a következő választásokon legyen mire fel jelöltetnie magát.  
Az út végéről pedig már ne is beszéljünk… 
Mi nem kérünk mást, csak, hogy pl. a sarki lakosunk, szomszédunk, vágja le a kiálló gallyakat. Jobb idő esetén ha már nem is megcsinálják teljesen, legalább faragjanak le az utunkból, hogy a hatalmas kátyúk megszűnjenek."
 
 
Citrom-díj:
 18 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
utak!

kena -

2010.12.19. 21:04:07

sziasztok nem csak a bodócs közben szar az utak minősége és járhatósága mindazon által eggyütt érzek velük.felhívnám a figyelmet a Táncsics Mihály utcára és a Temető Düllőre is itt is élnek emberek akik rendes adó fizető polgárok és ezért cserébe még azt sem kapják meg hogy normálisan tudjanak közlekedni.gratulálok polgármester asszony!!!!!!!!!
Bocsánat

III.István -

2010.12.19. 19:29:49

Elnézést hogy ide írtam,eredetileg nekem is az út járhatatlanság a legfőbb panaszom.Sajnálom hogy nincs aki megoldja nálatok.Nálunk sincs.Majd legközelebb csak alkalmas helyre írok bejegyzést.
Ahha

Truckman -

2010.12.19. 18:02:56

Téélleg! De mivan ha minket, a 3. Pisti kamionos képe felzargatott? A Bodócsiakkal úgy sem lesz semmi!
Trágár...

én -

2010.12.19. 17:58:53

Emberek itt nem a lisztes pékről volt szó eredetileg.A BODÓCS KÖZRŐL !!! Figyeljenek már egy kicsit !!!!!
(+18)

Truckman -

2010.12.19. 17:49:47

(Te?! Engem qrvára nem érdekel a véleményed rólam! Se a tied, se másé! Ezt már leszűrhetted volna, ezalatt a pár hó alatt, mióta itt vagy!)
Az fránya dzsípíjesz!

Truckman -

2010.12.19. 17:39:04

Szóval a kolléga volt a hülye! :D A héten láttam pont 1 szupi balesetet. Kőrforgalomban, kelet Mo.-n. Nemtudták mirevélni (gyotrshajtásra tippeltek), mert a sofőrt már nem tudták megkérdezni, mert megmakkant a helyszínen. Adtam nekik 1 tippet! A dzsípíjeszje vitte a halálba. Ugyanis az a MIO mi neki volt, elavult térképszoftverrel rendelezett. Igaz, ettől még nem kellett volna neki megmakkanija. Csakhát, mint minden UkrAn általában azt lesi, még a bazinagy köd ellenére is. Bekapcsolt öv nélkül. Borzalmas lehetett neki, de hamar lezajlott! Én is használok navit. Kifejezetten Truckmaps szoftvert. Tegnap előtt lett a 422. címem belepötyögve, 4 év alatt. Ebből a 422. címből, ezidáig 3x "vezetett (volna) meg"! Nem akartam megsérteni a PÉKeket! Bocseszka! Nem rájuk értem, hanem a címre.
Zsoltiiiiiiiii

III.István -

2010.12.19. 16:06:00

Szívesen megadnám a lakcímem neked,és akkor felfedezhetnél egy utat a navi által ami még húsz évvel ezelőtt földút volt,ma meg szántó. A szoftverem pár hónapos.De van más is,mert egy helyen a behajtani tilosba akar kényszeríteni. Szóval rafinált szerkezet ahhoz képest amikor a térképet ott hajtottam ki ahol jártam és jelzőlámpa pirosaknál néztem hogy merre tovább.(Úgy 30 évvel ezelőtt)De bevált mert odataláltam.
III. István.

Zsolti -

2010.12.19. 14:49:04

Azért nem téveszthet mert vidéken vagyunk, felettünk is ugyan úgy ottvannak a műholdak mint Pest felett. A térképet ami a navin van pedig megbízható helyről szerzi a szoftvergyártó.
Liszt

III.István -

2010.12.19. 14:44:59

Truck,a buzi pék semmiről sem tehet,neki van rendes útja,a szerencsétlen külföldi gyerek meg a navigáció után ment és azért tévedt ide.Nekem is van navim de azzal én se tudok hazatalálni.Lehet hogy annyira vidéken vagyunk azért téveszt.(ez komoly)Végül két komolyabb traktor megoldotta neki.
truck

Tárgyilagos -

2010.12.19. 11:29:20

Barátom azért az jó hogy nem sok követője van a stílusodnak.Bár így is rontva vagyon némileg az oldal a beírásaid moderálatlansága miatt.Nem tudom vannak-e az oldalnak írott és íratlan szabályai szerinted....
Ezt elszúrtad!

Truckman -

2010.12.19. 08:05:09

De majd megtanulod, hogy kell kanyarodni be szűk útkereszteződésbe! Mondjuk azt a buzi pékséget is szembeköpném, ki rendelni tud lisztet, de a lerakójához megfelelő bejárást, nem tud biztosítani (ha csak nem épp a kolléga volt a hülye, mert rossz útakon járt)! És mennyi ilyen buzi van! Már nincs nyálam! Pedig én csak Bakemark terméket szállítottam nekik. Na oszt kikaparták onnan a gyereket?!
Ha karán ilyen utam volna.

III.István -

2010.12.18. 21:11:09

Ó ha tudnátok hogy négy éve kérelmezem hogy egy hatvan méteres útszakasz járható legyen ami a főutcánk utáni második jelentősebb(Rákóczi) folytatása a község szélén.Igaz napi szinten csak 3-4 család közlekedik arra de én vagyok csak terepjáró nélküli.Igaz a polgármester úr egyszer küldött egy kupac nádas iszapot amely kis időre járhatatlanná tette .Most csak traktorral lehet közlekedni a kráterek miatt.Sajnálatos az az érzéketlenség amivel kezelik a lakosság mindennapi szenvedéseit.Az út feltöltésére kevés az esély mert nincs mit odavinni,nincs aki odavigye,nincs aki odavitesse.Voltak itt útépítések amikor az alapokból sok földet kitermeltek de ahelyett hogy depóba hordatták volna a későbbi felhasználásra,a szállítók maguk kereskedtek a kitermelt földdel.Az aszfaltozott útjaink is siralmasak,például ma is beszakadt a kereszteződésünk,az aszfalt feltört,sőt a kamion készült bedőlni a szomszéd kertbe 40 tonna liszttel.Itt láthattok képet:
ÉN

én -

2010.12.18. 20:52:26

akkor sem adom fel.Egy TV majdcsak lesz a sok közül...az ígérgetésekben már nem hiszek.
Nekünk is

FIGURA7878 -

2010.12.18. 20:47:32

megígérte a xy tv hogy kijönnek de azóta se jelentek meg.:( Ja és a közgyűlésnek írt levelet ide is feltettük,de még itt se szóltak hozzá még hozzászólóként se pedig néhányan olvassák ezt a lapot is.
ÉN

én -

2010.12.18. 20:44:29

akkor sem adom fel ! Ha kell akkor felkeressük valamelyik tévét.Akkor majd lépnek.
Sok esélyt nem látok a változásra

FIGURA7878 -

2010.12.18. 20:40:14

sajnos mi a közgyűlésnek írtunk levelet de még válaszra sem méltattak bennünket.A kisember már nem számít a választásoknak vége.
Jóóóó !!!

én -

2010.12.18. 20:30:14

Gyerekek csak így tovább ! Fogjunk össze a BODÓCS KÖZ-ért ! Addig üssük a vasat míg meleg! Segítsetek ! ÉN is a Bodócs köz legvégén élek gyerekkorom óta.Nem emlékszem hogy bármikor is ilyen rossz lett volna az út Szeretném meghívni a polgiasszonyt otthonunkba és csak annyit kérnék hogy kocsival jöjjön,ha nem kocsival akkor arra kérem hogy SZÁRAZ ruházatban érjen ide...Ússzon át a tócsákon vagy repüljön át vagy a fene bánja.De szeretném megnézni hogy ő hogyan közlekedne errefelé.CSAK ANNYIT SZERETNÉNK KÉRNI HOGY AZ ÚT JÁRHATÓ LEGYEN ! ÉN nem is bánnám ha nem lenne csatornánk,legalább nem bugyogna vissza a sz..r.Mert az anélkül is van itt elég.Szóval személy szerint csak arra vágynék hogy JÁRHATÓ ÚT legyen,hogy ne kelljen kitörni a nyakunk,ne kelljen attól rettegni hogy a gyerekem nem ér oda az iskolába,mert elesik-eltörik valamije.De amint látom az önkormányzatot már mások feljelentették autó sérülések miatt. Talán nekünk is ezt kellene tennünk ! Már több alkalommal kellett javíttatnunk az autót ilyen olyan sérülés miatt amit az út állapota okozott ! Aláírásgyűjtés nem volt megoldás ! Kérem az embereket segítsenek merre menjünk tovább ?? TV2, vagy RTL klub melyik tévéhez kellene fordulni ?? JA ÉS EZ NEM KÜLTERÜLET !!!!! ÉS MÉG ANNYIT HOGY A SÚLYADÓT VELÜNK IS MEGFIZETTETIK !!! HOVÁ LESZ AZ A RENGETEG PÉNZ ????
!!!!

etty23 -

2010.12.17. 18:25:03

Ebben az utcában lakunk mi is,csak mi abban a helyzetben vagyunk hogy a végén. Nem egyszerű reggelente és este iskolába menet.Most még csak-csak mert fagy. De kérdem én ha olvad hogyan és merre jutunk ki? Sajnos a Piszke utcát is elöntötte a víz ezáltal megszűnt nekünk az a lehetőségünk, hogy kiérjünk rövidebb úton a buszmegállóba. Ez nekünk kb 20 perc kerülőt jelent, nem beszélve az út minőségéről amin átfolyik a víz egyik oldalról a másikra. Ígéretek azok vannak de bőven.Évek óta kérjük a segítséget de semmi. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy CSATORNA csak az utca közepéig van, Könyörgöm 2010-et írunk és nincs csatornánk mert ez már állítólag külterület vagy mi.!!!! , de mégis az utca neve Bodócs köz és nem csak a közepéig.

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok