Mi Abonyunk - Még a rendezvényterv kapcsán is botrány alakult ki
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.11.27. 11:24:16

Abony város előző képviselő testületi ülésén döntött volna a 2011-es rendezvényterv elfogadásáról, valamint a hozzá tartozó költségtételek jóváhagyásáról. Ez most nem jött össze, a kérdést elnapolták. Ennek az alapvető oka az volt, hogy külön tárgyalta a témát két szakbizottság, az eddigi szokásoktól eltérően. A Pénzügyi Bizottság elnöke, Habony István nem akarta, hogy összevont ülés legyen, ami arra az „ eredményre „ vezetett, hogy az Oktatási Bizottság döntése tőlük függetlenül jött létre. Így más- és más rendezvényeket, eltérő összegekkel tartottak támogatásra méltónak. Gulykáné Gál Erzsébet, az Oktatási Bizottság elnöke értetlenül állt az előtt, hogy Habony miért nem volt hajlandó közösen egyeztetni. Az Abonyi Lovas Klub kérelme sokaknál kicsapta a biztosítékot, mert idén a városi lovasnapra összesen 400 ezer forintot kaptak, de a jövő évre már egymilliót kértek. Sokak azonban igencsak mértéktartóak voltak, nem kértek többet, vagy csak egy picivel, mert tudomásul vették a realitásokat. Habony és Gulykáné összevitatkoztak, hiszen Habony István azzal vádolta Gulykánét, aki az Abonyi Fúvószenekari egyesület vezetője is, hogy lobbizik egyesületéért. Ezt Gál Erzsébet visszautasította.

 

„ Kikérem magamnak, nem lobbiztam! És egyetlen fúvószenekari rendezvényért sem kívánok lobbizni! Fordítva ülünk a lovon! A pénzügyesek pénzügyi szempontból szelektáltak, mi pedig szakmai alapon. Nem tudom, mire jó ez, hogy az érintetteknek kétszer három órát kellett végigülniük, most megint, majd negyedszerre is jöhetnek. Mi az, hogy az újévi hangversenynek véget kell vetni? Kikérem magamnak, ez se nem virslievő, se nem pezsgőivó verseny! Jó, ha nincs pénze a városnak a Fúvószenekari találkozóra, akkor nem lesz. Kérem, tárgyaljuk újra ezt az egészet! „- mondta válaszában Gulykáné Gál Erzsébet, Habony Istvánnak.

 

Dr. Magyar Gábor azt mondta, hogy nem érti ezt az egészet, szerinte nem a rendezvények kapcsán kellene önmérsékletet tanúsítania a városnak, hiszen, az a hatmillió forint, amin vitáznak, csupán töredéke a bekerülési összegnek. Ehhez még szponzorok és civil szervezetek is nagyban hozzájárulnak. Dr. Egedy Zsolt szerint szerencsés lett volna maguknak a rendezvényeknek a létjogosultságát támogatni, a tervet elfogadni és a konkrét támogatási összegeket később melléjük rendelni, ha már így alakult a dolog.

 

Korbély Csabáné, a Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója szót kért és több dolgot is visszautasított, amit Habony István mondott. Korbélyné elmondta, hogy volt egy szakfelügyeleti vizsgálat és kiderült, hogy Abonyban a rendezvények 50%-os összegből, azaz a feléből valósulnak meg, mint Cegléden, ugyanolyan látogatottság mellett. Erről papírja is van. Az igazgatónő kiemelte a legfontosabb városi rendezvényeket és azt is tudatosította a teremben lévőkkel, hogy vannak olyan programok, amiknek nélkülözhetetlen velejárója a vendéglátás is. Ilyen a Fúvószenekari találkozó is. „ ez nem egyenlő a virsliosztogatással, az alap, ha eljön hozzánk valaki, akkor legalább egy pogácsával meg tudjuk kínálni ! „

 

Újabb részletek a gyakorlatilag meddő vitából, később.

 

LŐVE

Kultúra:
Testület   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Andor sikere

veroniq -

2010.11.28. 02:09:37

Kovács Andor döntőbejutásáról elsőként tudósítottunk. Tudom, hogy harmadik lett, telefonszáma nálam. Hamarosan interjú készül vele. Bocsánat, hogy egy darab van belőlem, és hogy van három csodálatos gyermekem és néhány egyéb kisebb- nagyobb elfoglaltságom is, ami miatt néha kicsit késik az információ. Üdv: Veronika
Botrányok botránya!

P.M. -

2010.11.28. 00:06:22

Tegnap a Szolnok TV szervezésében megtartották a "VAN EGY HÁZ A TISZA PARTJÁN" magyar nóta verseny döntőjét.Városunk szülötte, KOVÁCS ANDOR nem átallott oda állni a közönség, és a nagyérdemű zsűri elébe úgy, hogy előzőnap még alig jött ki hang a száján. Ennek következtében a fent nevezet fiatalember,a selejtezőkön 12 állva maradt igen felkészült versenyző közül, a dobogónak CSAK A HARMADIK fokán kapott helyet. Halmazati büntetésül elhalmozták sok sok ajándékkal és dicsérettel. Továbbá kötelezték, hogy ne próbálja veszni hagyni tehetségét. Végezetül, a közönség véget nem érő vastapssal sújtotta. Csak GRATULÁLNI tudok a derék fiatalembernek! Sajnálatos, hogy eme "BOTRÁNY" ezen a portálon csa Tisztelettel:P.M.k hozzászólásként kapott helyet.

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok